Orientació Acadèmica

Escoles i cursos d'estiu - Com triar el millor curs d'estiu?

 • Els cursos d'estiu es caracteritzen per la seva diversitat i per la seva curta durada, que acostuma a ser d'entre una o dues setmanes, i en alguns casos poden durar més. Existeix una gran diversificació i multidisciplinarietat dels seus temes.

  És important que triïs bé on i com formar-te a l'estiu, sabent buscar, comparar i optar per aquella titulació, curs, seminari o especialitat que més encaixi estigui amb els teus interessos.

  Com triar el millor curs d'estiu?

  • Fixa't un objectiu formatiu: Per què vols realitzar un curs d'estiu? Per ampliar els teus coneixements, per aprendre alguna cosa nou, per millorar les teves competències,... En funció de l'objectiu, serà més aconsellable que optis per un tipus de cursos o uns altres.
  • Busca bé tota l'oferta formativa: a banda dels cursos presencials que imparteixen universitats, entitats, federacions, etc. existeix una àmplia oferta de cursos en modalitat online o b-learning. Amb una bona cerca podràs trobar el millor curs per a tu.
  • Investiga els continguts: la curta durada dels cursos d'estiu fa que els continguts puguin ser molt específics d'una temàtica o més amplis. Fixa't en els continguts del curs i com es treballaran.
  • Informa't de la metodologia: un curs d'estiu pot ser una oportunitat per aprendre de forma diferent, amb una metodologia més participativa o experimental, o simplement, diferent a la que estàs acostumat. Això t'ajudarà a experimentar diferents formes d'aprendre que poden ajudar-te a aprendre millor i a adquirir noves competències.
  • Coneix al professorat: si el que vols és millorar la teva xarxa de contactes i poder assistir a classes de professionals i professorat molt especialista en un àmbit, busca el curs d'estiu que et permeti millorar aquesta xarxa i que t'ajudarà a tenir una millor xarxa de contactes personals i professionals per al teu futur.
  • Aprèn per oci: decidir fer un curs d'estiu no ha de ser sempre per millorar les teves competències específiques en el camp en el qual t'estàs formant. Pot ser també per divertir-te, aprendre coses noves o investigar, qualsevol curs t'ajudarà a millorar les teves competències transversals, i en general, el teu perfil personal.
  • No t'apuntis al mateix que els teus companys: de vegades, si no tens clar quin curs fer, és fàcil que un criteri sigui triar el mateix curs que un company i així tenir companyia. Aquest no és un bon criteri, encara que el curs pugui ser molt interessant, és important que triïs per tu mateix, segons els teus interessos i inquietuds.
  • Fixa't en el calendari: la curta durada dels cursos d'estiu fa que la dedicació diària al curs sigui major. Si compagines el curs amb altres tasques o activitats, confirma que els horaris del curs i la seva dedicació són compatibles amb la teva agenda personal.
  • No limitis la teva cerca: pots realitzar cursos d'estiu aquí o a l'estranger. No limitis la teva cerca a l'oferta que tens més propera al teu domicili, amplia horitzons i planteja't realitzar un curs d'estiu lluny de casa teva o a l'estranger. Això pot ser una gran experiència personal.

  Estudiar a l'estiu és una gran oportunitat, ja que moltes universitats i escoles organitzen les seves escoles d'estiu amb una oferta molt àmplia i diferent a la que es pot trobar la resta de l'any. Pots realitzar cursos de temàtiques molt diferents i aprofitar per aprofundir en els teu sector o descobrir nous sectors.

  Coneix quin és el perfil de l'estudiant, els motius per fer un curs d'estiu i troba el teu curs.
Cursos relacionats