Orientació Acadèmica

Escoles i cursos d'estiu - Motius per fer un curs d'estiu

 • A l'estiu, com a estudiant o treballador, tens més temps lliure per dedicar-ho a tot allò que no has pogut fer durant el curs, una de les oportunitats que tens és realitzar algun curs d'estiu que sigui del teu interès, ja sigui perquè et permetrà augmentar els teus coneixements en un camp concret, millorar les teves competències o descobrir un tema que pot resultar-te d'interès.

  A continuació t'enumerem 5 motius pels quals fer un curs d'estiu:
   
  • Millora els teus coneixements i competències: aprendre sempre és una bona decisió, els cursos d'estiu poden ajudar-te a millorar els teus coneixements o adquirir nous coneixements, com també, a millorar totes les teves competències professionals. El mercat laboral té cada vegada més en compte les competències en la selecció dels seus professionals.
  • Augmentar la teva xarxa de contactes: en els cursos d'estiu podràs conèixer tant a alumnes com a professors o professionals que faran augmentar la teva xarxa de contactes (o networking). Una bona xarxa de contactes és essencial per al progrés professional.
  • No deixar mai d'aprendre: la formació contínua s'està convertint en imprescindible per a qualsevol professional. L'actualització de coneixements específics i generals són una gran oportunitat per progressar personal i professionalment.
  • Àmplia oferta formativa: a l'estiu les universitats, centres formatius, associacions, etc. programen una gran varietat i diversitat de cursos. Això et permet en poc temps poder aprofundir en un tema que sigui del teu interès, i potser, obrir-te les portes a formar-te més sobre el tema en un futur.
  • Oci i aprenentatge: pots decidir aprendre per oci, perquè et ve de gust fer un curs d'un tema concret. Encara que creguis que el curs que has triat no t'ajudarà a progressar professionalment, segur que t'ajudarà a adquirir noves competències que podràs aplicar en la teva pràctica professional.

  Existeixen també diferents beques i ajudes per realitzar cursos d'estiu, això et pot ajudar a finançar els teus estudis.

  En alguns casos, com els professors i mestres, els cursos d'estiu realitzats en alguns centres específics, serveixen com a mèrits en futures convocatòries públiques per a l'accés a la funció docent.

  Coneix els criteris que t'ajudaran a escollir el teu curs d'estiu i troba el teu curs d'estiu.
Cursos relacionats