Orientació Acadèmica

Escoles i cursos d'estiu - Perfil de l'estudiant dels cursos d'estiu

Perfil de l'estudiant dels cursos d'estiu

Coneix quin és el perfil de les persones que decideixen fer una formació d'estiu.
Perfil de l'estudiant dels cursos d'estiu
 • Les escoles d'estiu estan obertes a tot tipus d'estudiants, ja siguin persones que encara estan estudiant, recent titulats o professionals en actiu. El perfil dels estudiants d'aquests cursos és molt divers, encara que en alguns casos, són perfils molt similars ja que l'oferta es dirigeix a un perfil d'estudiant molt concret.

  Els tipus de centres, cursos i metodologies que s'utilitzen en els cursos d'estiu també són molt diverses, això permet a l'alumnat escollir entre una gran varietat de temes, centres i formes d'aprendre.

  Les característiques desitjables que has de tenir si vols realitzar un curs d'estiu són:
   
  • Estar motivat per l'aprenentatge: has de voler aprendre, ja sigui per oci o per augmentar els teus coneixements. La motivació és clau en la realització de qualsevol curs.
  • Amb la ment oberta als nous coneixements: a més de la motivació, la predisposició per a l'aprenentatge també és clau perquè aquest sigui efectiu.
  • Amb ganes d'intercanviar coneixements: en la majoria dels casos, no es tracta només d'aprendre del que t'explica el professor, es tracta d'entre tots, crear nous coneixements a través de l'experiència i els coneixements de cadascú.
  • Interès a augmentar la teva xarxa de contactes: un curs d'estiu és una gran oportunitat per conèixer gent i millorar la teva xarxa de contactes.
  • Actitud activa i participativa en les diferents tasques i activitats que es proposin.

  La curta durada dels cursos d'estiu fa que sigui molt important que des del primer moment estiguis actiu i t'organitzis correctament per poder aprofitar al màxim el curs, això t'ajudarà a gaudir al màxim el curs.

  Coneix els motius pels quals formar-te durant l'estiu, com escollir un curs d'estiu i troba el teu curs.
Cursos relacionats