Orientació Acadèmica

Escoles i cursos d'estiu - Perfil de l'estudiant dels cursos d'estiu

 • Les escoles d'estiu estan obertes a tot tipus d'estudiants, ja siguin persones que encara estan estudiant, recent titulats o professionals en actiu. El perfil dels estudiants d'aquests cursos és molt divers, encara que en alguns casos, són perfils molt similars ja que l'oferta es dirigeix a un perfil d'estudiant molt concret.

  Els tipus de centres, cursos i metodologies que s'utilitzen en els cursos d'estiu també són molt diverses, això permet a l'alumnat escollir entre una gran varietat de temes, centres i formes d'aprendre.

  Les característiques desitjables que has de tenir si vols realitzar un curs d'estiu són:
   
  • Estar motivat per l'aprenentatge: has de voler aprendre, ja sigui per oci o per augmentar els teus coneixements. La motivació és clau en la realització de qualsevol curs.
  • Amb la ment oberta als nous coneixements: a més de la motivació, la predisposició per a l'aprenentatge també és clau perquè aquest sigui efectiu.
  • Amb ganes d'intercanviar coneixements: en la majoria dels casos, no es tracta només d'aprendre del que t'explica el professor, es tracta d'entre tots, crear nous coneixements a través de l'experiència i els coneixements de cadascú.
  • Interès a augmentar la teva xarxa de contactes: un curs d'estiu és una gran oportunitat per conèixer gent i millorar la teva xarxa de contactes.
  • Actitud activa i participativa en les diferents tasques i activitats que es proposin.

  La curta durada dels cursos d'estiu fa que sigui molt important que des del primer moment estiguis actiu i t'organitzis correctament per poder aprofitar al màxim el curs, això t'ajudarà a gaudir al màxim el curs.

  Coneix els motius pels quals formar-te durant l'estiu, com escollir un curs d'estiu i troba el teu curs.
Cursos relacionats