Orientació Acadèmica

Màsters i postgraus - Com escollir un centre de postgrau?

¿T'ajudem a trobar el teu curs ideal?
El nostre cercador troba fins a 3 cursos
relacionats amb aquest contingut que millor encaixen amb les teves característiques
 • Triar el centre on cursar uns estudis de màster o postgrau és un aspecte important per poder aprofitar al màxim la formació. Encara que hi puguin haver centres que ofereixen uns mateixos estudis, el resultat no serà el mateix, ja que cada centre té unes peculiaritats que el fan únic i fan que l'experiència d'estudiar allà sigui també única.

  Alguns dels aspectes que has de tenir en compte per escollir bé un centre de postgrau són els següents:
   
  • Programes formatius que ofereix: és important que coneguis els diferents estudis que es poden cursar al centre i el seu nivell formatiu. Si coneixes els programes formatius, pots veure també el grau d'especialització del centre, i la seva trajectòria en la formació de postgrau.
    
  • Especialització del centre: els centres de postgrau poden ser centres que ofereixin únicament estudis superiors o centres especialitzats en un sector concret i que ofereixin estudis a tots els nivells. Depenent del postgrau que vulguis realitzar i del nivell d'especialització d'aquest, hauràs d'escollir un tipus de centre o un altre.
    
  • Modalitat o modalitats en les que imparteix la formació: Alguns centres són especialistes en impartir estudis de forma presencial i altres ho fan de forma online. Existeixen també centres que ofereixen les dues modalitats o la modalitat b-learning. A part d'escollir una modalitat o una altra per estudiar que vindrà condicionada, entre d'altres aspectes, per la distància en la qual es trobi el centre o els horaris de la formació, has de tenir en compte l'experiència del centre realitzant classes presencials o classes en línia, ja que pot ser un factor clau en el moment de triar uns estudis i un centre.
    
  • Pla d'estudis: Els estudis de postgrau són propis de cada centre, encara que puguin ser molt similars entre si. Per aquest motiu, el pla d'estudis és un aspecte clau i diferenciador de cada centre. La formació de postgrau t'ofereix una forta especialització, per aquest motiu, has de tenir molt clar en què et vols especialitzar per així poder veure i comparar els diferents plans d'estudi i escollir el que respongui millor a les teves necessitats.
    
  • Idioma en el que s'imparteixen els estudis: Pot ser que els estudis s'imparteixin en un únic idioma o en més d'un, i aquest, no ha de ser necessàriament el català. Depenent del sector i del tipus d'especialització, pot ser interessant cursar els estudis de postgrau, en la seva totalitat o parcialment, en un idioma estranger.
    
  • Titulació que s'obté en finalitzar: Dins dels estudis de postgrau hi ha estudis oficials i altres no oficials. Depenent de la finalitat del màster o postgrau que realitzis, serà imprescindible que els estudis siguin oficials, però en molts casos aquest aspecte no serà crucial. El que sí que és important en tots els casos és conèixer la titulació exacta que obtindràs i el centre que atorga aquesta titulació (pot haver-n'hi més d'un).
    
  • Programa de beques o ajuts per al finançament dels estudis: Normalment, els estudis postuniversitaris tenen un cost elevat, aquest aspecte pot ser un condicionant per no realitzar-los, per aquest motiu has de conèixer les formes de finançament dels estudis que et pugui oferir el centre o si disposen d'algun programa de beques.
    
  • Programes d'intercanvi: Cursar part d'uns estudis en un altre centre formatiu, ja sigui a l'estranger o no, sempre és una experiència positiva. En el moment de triar un centre has de veure amb detall totes les oportunitats d'intercanvi que t'ofereix.
    
  • Professorat: En uns estudis de postgrau en els quals es busca una forta especialització, és important que el professorat siguin persones especialistes del sector, amb trajectòria acadèmica i professional i que disposin de bona reputació. Una manera de conèixer el professorat és buscant-lo a internet, per així conèixer la seva reputació, les seves publicacions, etc.
    
  • Borsa de treball, de pràctiques i relació amb les empreses: La relació del centre amb les empreses és molt important, ja que una bona relació facilita la contractació dels seu alumnat. És important que el centre sigui conegut per les empreses i tingui una bona reputació.
    
  • Instal·lacions: Les bones instal·lacions poden ajudar en l'aprenentatge, disposar d'espais on puguis posar en pràctica allò après i disposar dels materials necessaris per fer-ho és un aspecte molt important per a la teva formació.
    
  • Reputació del centre: Mesurar la reputació d'un centre no sempre és fàcil ni sempre es pot fer de forma objectiva. Tot i això, en el cas dels estudis de postgrau hi ha diferents rànquings que classifiquen els centres. En aquests rànquings, el més important no és saber la posició exacta de cada centre sinó saber els aspectes que mesura el rànquing, valorar si per tu són importants i veure, segons aquests indicadors, en quina posició està el centre que t'interessa.

  És important escollir uns estudis en un centre en el qual et sentis còmode i que encaixi amb els teus objectius. Una bona manera de conèixer més de prop el centre assistint a les seves jornades de portes obertes o visitar-lo i parlar amb els seus alumnes, ex-alumnes i professors.

  Què he de tenir en compte per escollir el centre on estudiar?
  Troba el teu curs de màster o postgrau!
Deixa'ns les teves dades
perquè els centres conactin amb tu i puguin ampliar-te la informació dels cursos sense compromís
Cursos relacionats