Orientació Acadèmica

Màsters i postgraus - Sistemes de finançament de postgrau

 • La inversió econòmica a l'hora de fer un màster o postgrau és considerable, has de conèixer bé a quines alternatives de finançament et pots acollir.

  El preu d'un programa de formació de postgrau pot oscil·lar entre els 1.500 i els 60.000 euros. Aquest preu depèn del centre, de l'àmbit d'estudi, els seus continguts i la durada.

  En el cas dels màsters oficials que realitzen les universitats públiques, el preu ve fixat per decret, aquest oscil·la entre 40 i 60 euros el crèdit, tot depèn del grau d'experimentalitat dels estudis. En alguns estudis el preu pot ser més elevat.

  A més, cal afegir-hi les despeses de llibres, manuals, materials de treball, desplaçaments, ...

  Per finançar aquesta inversió, alguns màsters ofereixen la possibilitat de fer-ho a través de beques:  
   
  • Beques del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports
    
  • Beques generals i específiques d'estudis post-universitaris.
    
  • Beques de La Caixa per estudis de postgrau: Beques per estudiar a Espanya, Europa, Àsia i Amèrica del nord.
    
  • Beques Fulbright: Beques destinades a titulats superiors per estudiar, investigar o ensenyar a Estats Units.
    
  • Beques MAEC-AECID: Són beques promogudes pel Ministeri d'Assumptes Exteriors i Cooperació a través de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament. Les beques estan destinades a estudiants estrangers que vulguin estudiar a Espanya i per a espanyols que vulguin estudiar a fora.
    
  • Alguns centres, siguin privats o universitats públiques, ofereixen beques als alumnes sense possibilitats econòmiques, convocades segons els criteris que cada centre considera oportuns. Però els requisits bàsics solen ser: tenir un bon expedient acadèmic, demostrar una motivació alta pels estudis i seguretat en el que has escollit i patir una situació econòmica desfavorable.
    
  • La majoria de centres tenen acords amb entitats bancàries que t'ajudaran a finançar el curs, amb uns baixos interessos que pagaràs un cop hagis finalitzat la formació de postgrau. A més t'ofereixen un marge de temps més ampli per pagar el crèdit, tenint en compte que un cop acabat el curs, probablement, i durant un període més o menys llarg, no tindràs ingressos
    
  • Cada vegada és més freqüent la possibilitat de fer pràctiques temporals remunerades en una empresa, i, tot i que no tindràs un gran sou, podràs pagar-te part de les despeses de la formació de postgrau.
  Troba el teu màster o postgrau i informat' dels criteris per escollir bé.
Cursos relacionats