Orientació Acadèmica

Tècniques d'estudi - Què fer abans d'un examen?

Què fer abans d'un examen?

En els exàmens, exercicis i treballs demostraràs tot el que has après, però per a això has de preparar-ho bé.
Què fer abans d'un examen?
 • És recomanable dormir les hores suficients per estar descansats abans de començar el dia, això farà que la pressió i l'esforç mental que es requereix per pensar a contestar tot bé, sigui possible gràcies a l'energia que s'ha acumulat.

  D'altra banda, hi ha persones que necessiten mirar els esquemes abans d'entrar en l'examen, però és bo reservar uns minuts per preparar mentalment, és a dir, guardar els apunts, respirar amb tranquil·litat, i sobretot, treballar la confiança en un mateix i en el que sap. Es tracta de començar a concentrar-se per l'examen.

  Un cop davant de l'examen, no precipitar-se en contestar, sinó que és preferible llegir bé totes les preguntes, una darrere l'altra, i pensar bé quines són les preguntes que es trigarà més a contestar i quins en menys temps. És important una bona organització del temps durant l'examen, per així poder respondre bé i amb tranquil·litat totes les preguntes.

  Una vegada identificades les més dubtoses, es distribueix l'ordre en què es contestaran les preguntes. Abans de contestar a cadascuna, és preferible fer un esquema previ de la resposta, com els que s'han fet durant l'estudi, amb la finalitat d'identificar tot el què es pot dir sobre aquest tema. Realitzar l'esquema previ no ha d'ocupar més de 5 minuts, es tracta d'una cosa molt breu, simplement per destacar idees, relacionar, seguir un guió en escriure i no deixar-se detalls.

  Cada vegada que es vagi a contestar, s'hauria de fer el mateix procediment, primer fer un esquema sobre el tema a tractar i, després començar a respondre per ordre i amb coherència.

  Si cal llegir les preguntes diverses vegades per assegurar que s'han entès bé, és bo fer-ho. Moltes vegades es llegeixen les preguntes ràpidament i pot provocar confusió, per tant, és bo llegir fins que s'entengui bé el què es demana per tal de donar una bona resposta.
Cursos relacionats