Orientació Acadèmica

Tornar a estudiar - 7 consells per tornar a estudiar a l'edat adulta

 • Estudiar adultsArriba una edat en la que un pot pensar que estudiar és cosa de joves i que ja no es té edat per reprendre o començar de nous uns estudis.

  Estudiar es pot fer a qualsevol edat i sobre una gran varietat de temes, no hi ha límits per a l'estudi, i cada vegada, la formació contínua és més important per als diferents professionals. A més, hi ha molts motius pels quals una persona pot prendre aquesta decisió.

  Tornar a estudiar a l'edat adulta es pot fer per moltes raons: per plaer, perquè es volen adquirir nous coneixements, per poder canviar de sector professional o millorar dins del sector, per aconseguir una feina millor,...

  A continuació pots trobar 7 consells que et serviran si has decidit tornar a estudiar:

  Confia en les teves pròpies possibilitats

  Potser et costa tornar a estudiar perquè no creus que puguis aconseguir els teus objectius. La pròpia confiança en el que es pot fer, juntament amb el recolzament dels demés serà de gran ajuda per aconseguir el repte.

  Elimina els prejudicis

  A vegades hi ha certs prejudicis com que no es podrà, que a les classes només hi ha gent jove i un allà no hi encaixa,... Només són prejudicis, així que és important eliminar-los i centrar-te en els beneficis que tindràs estudiant de nou.

  Fes-ho motivat i convençut

  La motivació cap al que es vol aconseguir, juntament amb la convicció de fer-ho són dues de les claus que t'ajudaran a aconseguir el repte.

  Planifica't, no forcis el ritme

  Quan un decideix tornar a estudiar a l'edat adulta, és possible que no disposi del mateix temps per a l'estudi que quan era jove, hi ha obligacions laborals, familiars i personals. És molt important una bona organització del temps i no voler assumir més feina de la que es pot fer realment. És millor tardar una mica més en aconseguir el títol que suspendre algunes assignatures o no aconseguir els objectius per falta de temps.

  Torna a aprendre els hàbits d'estudi

  Sense practicar, un hàbit es perd. Això passa també amb els hàbits d'estudi. A l'inici hauràs d'anar més a poc a poc per anar adquirint de nou aquests hàbits i incorporar les noves formes d'aprendre.

  Tingues el recolzament familiar i dels amics

  Tornar a estudiar no és una decisió que t'afecti únicament a tu, també afectarà als que t'envolten en el teu dia a dia, i el seu recolzament és necessari per seguir amb èxit els estudis.

  Escull bé la formació

  Sigui quin sigui el motiu pel qual has decidit tornar a estudiar, has de definir bé què vols estudiar i la finalitat d'aquests estudis. Això t'ajudarà a poder escollir el curs més indicat i que respongui als teus objectius. Decidir què estudiar és una decisió que s'ha de prendre tenint en compte diferents aspectes i s'han de seguir una sèrie de passos.


  A la secció de com triar uns estudis i una professió pots trobar totes les claus per triar bé un curs, i al cercador de cursos hi trobaràs una àmplia oferta formativa.
Cursos relacionats