Orientació Acadèmica

Tornar a estudiar - Claus per reprendre els estudis

 • Reprendre els estudisVas abandonar els estudis de forma prematura? Vols tornar a estudiar?

  Pot ser que deixessis els teus estudis perquè no vas trobar res que et motivés per continura estudiant, perquè no t'agradava estudiar i vas decidir posar-te a treballar o perquè per la teva situació personal vas haver de començar a treballar.

  Sigui quin sigui el motiu pel que vas deixar els teus estudis de forma prematura, ara has decidit tornar a estudiar, has decidit començar aquesta nova aventura que segur que t'ajudarà a millorar personal i professionalment.

  A continuació pots trobar 7 claus que t'ajudaran a reprendre els teus estudis amb èxit:

  1. Motivació

  El primer aspecte imprescindible és la teva motivació. Has de tenir ganes per començar de nou l'aventura d'estudiar. Sense motivació et resultarà molt difícil aconseguir reprendre els estudis.

  2. Fixa't un objectiu

  Si decideixes tornar a estudiar, el primer pas serà decidir què vols estudiar i per què. És molt possible que la teva decisió estigui motivada per aconseguir una nova professió o millorar en la que tens. Sigues realista i escull bé els estudis que faràs és la clau per poder aconseguir el teu objectiu.

  3. Informa't bé de totes les vies que et permetran aconseguir el teu objectiu

  En molts casos, hi ha més d'un camí que et permetrà aconseguir el que vols, troba el camí que més s'adapti a les teves necessitats.

  4. Posa't objectius que puguis aconseguir

  Portes un temps sense estudiar i pot ser que ara tinguis obligacions laborals, familiars o personals. Segur que tens menys temps per estudiar que abans i també has perdut l'hàbit. És millor que comencis a poc a poc i et fixis objectiu realistes, sinó, pot ser que no aconsegueixis el que et proposis i et rendeixis abans de temps.

  5. Sigues conscient dels teus límits

  Analitza bé les teves possibilitats i el tipus d'estudis que pots fer. Si vas deixar d'estudiar de forma prematura, és possible que et faltin competències per poder seguir amb estudis de nivell superior.

  6. Demana ajuda a professors i orientadors

  Ells t'ajudaran a trobar el millor curs per a tu i a organitzar-te bé l'estratègia per als teus estudis. A les escoles d'adults, els serveis d'orientació o els centres de formació trobaràs a persones que et poden ajudar a dissenyar el teu itinerari formatiu.

  7. Esforça't

  Sense esforç no hi ha recompensa. L'esforç i la dedicació seran dues de les claus del teu futur èxit com a estudiant.

  A Educaweb pots trobar diferents eines que t'ajudaran a escollir els millors estudis per a tu, com el nostre test d'orientació, la nostra secció sobre com escollir uns estudis i una professió, la nostra secció amb informació sobre els diferents tipus d'estudis o el nostre cercador de cursos. Orienta't i troba el millor curs per a tu!
Cursos relacionats