Orientació Laboral

Buscar feina a Internet - Borses de treball on-line

 • Borses feina on-lineLes borses de treball on-line són portals especialitzats en posar en contacte a persones que busquen feina i empreses que n'ofereixen.

  Existeixen borses més generalistes on es poden trobar diferents tipus de feines, i també, d'altres més específiques d'un sector determinat, com per exemple, de feines relacionades amb l'educació o amb el turisme. Existeixen també borses de treball específiques per a treballadors freelance.

  Aquestes plataformes permeten a l'usuari crear el seu currículum (o pujar-lo) i apuntar-se a totes les ofertes que li interessin. L'informació del candidat la reben les empreses i decideixen si s'adapta al perfil que estan buscant o no i si contacten amb ell.

  Les borses de treball on-line ofereixen facilitats per trobar feina, ja que es poden buscar les ofertes fent filtres de nom o categoria, i permeten també la subscripció a les alertes del temes que a un li interessin.

  Consells per utlitzar bé una borsa de feina

  • Crea bé el teu perfil: Dedica temps a crear el teu perfil professional i a explicar el teu CV dins de l'aplicatiu de la borsa de feina. Quan et subscriguis a una oferta, aquesta és la informació que veuran de tu les empreses, i amb la que els podràs convèncer o no. No pots oblidar-te de mantenir sempre la teva informació actualitzada i ben descrita.
    
  • Cuida la teva marca i la teva reputació: A banda de la informació que posis sobre tu dins de la borsa de feina, hi ha molta informació teva a la xarxa que els teus reclutadors consultaran. En alguns portals de feina per a freelance, les empreses poden valorar la feina que ha fet la persona. A millors valoracions, més fàcil és que et tornin a contractar.
    
  • Activa les alertes: Les borses de treball on-line permeten rebre de forma periòdica les ofertes de feina que puguin ser del teu interès. Activa aquesta opció per rebre totes les ofertes i així facilitar la teva recerca.
    
  • Sigues ràpid: La rapidesa és una de les característiques d'Internet i de la societat digital. Si trobes una oferta que t'interessi, subscriu-t'hi ràpidament. Això deixarà veure que estàs actiu i tens interès per la feina.
    
  • No t'inscriguis a tot: Les empreses poden veure les ofertes a les que t'has inscrit. Si envies la teva candidatura a moltes feines, donaràs la sensació de no tenir un objectiu professional clar i crearàs poca confiança. Inscriu-te únicament a aquelles feines que t'interessin i s'adaptin al teu objectiu.
  Per últim, és important que la borsa de feina on-line no sigui la teva única forma de buscar feina. Existeixen altres canals més tradicionals, com l'autocandidatura, i d'altres més digitals, com les xarxes socials especialitzades, que també t'ajudaran en la teva recerca.

  De la mateixa forma que has de diversificar els canals, també has d'estar inscrit en més d'una borsa de treball. Investiga on es mouen les ofertes que t'interessen i crea un perfil en aquestes borses.

  Coneix el pas a pas de la recerca de feina a la nostra secció de com buscar feina.
Cursos relacionats