Orientació Laboral

Buscar feina a Internet - Com buscar feina a Internet

 • Trobar feina a InternetInternet s'ha convertit en un dels principals llocs on buscar feina. Ja sigui a través de les xarxes socials especialitzades, els portals de recerca de feina, les xarxes socials generalistes, blogs, etc.

  Tot i que sigui un dels principals canals de recerca de feina, la majoria de les ofertes es troben ocultes. Per aquest motiu, cuidar la marca personal o mantenir una bona xarxa de contactes, són algunes de les claus que t'ajudaran a trobar feina a Internet.

  Claus per buscar feina a Internet

  1. Tingues clar el teu objectiu professional i fes-lo saber

  El primer aspecte clau en la recerca de feina, és tenir clar quina feina es busca. Un no busca una feina del que sigui, sinó una feina relacionada amb uns estudis i uns interessos. A més de tenir clar l'objectiu, aquest s'ha de donar a conèixer als possibles reclutadors. Una bona definició de l'objectiu professional juntament amb el llistat de paraules clau de les teves competències, ajudaran a que et puguin trobar més ràpidament.

  2. Cuida la teva marca personal

  A Internet se sap tot. Busca el teu nom i mira el que apareix. Això és el que faran els teus futurs reclutadors. Si no tens presència a Internet o la teva presència és sobre temes que preferiries mantenir al marge del teu perfil professional, crea un bloc, fes una pàgina personal o augmenta la teva activitat a les xarxes socials. Realitza accions que ajudin a posicionar-te com a expert en la matèria i ajudin a donar una bona imatge del teu perfil.

  3. Diversifica la teva cerca

  No et centris en buscar feina en un únic canal, com per exemple, un portal de feina. Has d'utilitzar els diferents canals que existeixen, com els portals de feina, les xarxes socials especialitzades, les xarxes socials generalistes, els blogs, les pàgines web de les empreses, etc. No totes les ofertes de feina es mouen per els mateixos canals, si diversifiques la teva recerca, podràs trobar un major número d'ofertes.

  4. Subscriu-te a les alertes

  Una forma fàcil de rebre informació actualitzada és subscrivint-te a les alertes que t'ofereixen els diferents portals o blogs. Així rebràs tota la informació que es vagi publicant de forma automàtica.

  5. Dissenya algun blog o pàgina de presentació

  Tenir un blog propi o una pàgina de presentació, com per exemple, una pàgina a About.me són formes de donar-te a conèixer i que ajudaran a la teva marca personal.

  Si decideixes utilitzar un d'aquests recursos, és important que hi tinguis la teva informació actualitzada o tinguis un mínim d'activitat en el teu blog, sinó, això pot anar en contra teva.

  6. Personalitza el teu CV i la teva carta de presentació

  El teu currículum, a més d'estar actualitzat ha de ser clar i tenir la informació pertinent. No omplis el currículum amb coses que no tenen cap interès. El CV ha de ser atractiu per al teu reclutador.

  Respecte a la carta de presentació, personalitza-la per a cada candidatura, que sàpiguen que coneixes l'empresa i els motius pels quals hi vols treballar. Si crees una carta de presentació molt bàsica o superficial, pot ser que els reclutadors no es molestin ni a llegir el currículum.

  7. Segueix als prescriptors de feina

  En algunes xarxes socials, com Twitter, hi ha perfils que són prescriptors de feina. Segueix-los per mantenir-te actualitzat de totes les novetats.

  Segueix també a totes aquelles persones amb càrrecs de responsabilitat de les empreses del teu sector als que algun dia, pot ser que els hi enviïs el teu currículum. La xarxa de contactes és una de les formes més efectives per trobar feina.

  8. Dirigeix-te a qui et pugui donar feina

  Enviar un correu electrònic a una direcció genèrica d'una empresa, en la majoria dels casos, és perdre el temps.

  Coneix a les persones que et poden donar feina i contacta amb elles a través de les xarxes socials o d'un correu directe.

  Internet és una xarxa on la informació es mou molt ràpidament. Si vols trobar feina a la xarxa, no pots connectar-te una vegada per setmana i veure el que hi ha, has d'estar constantment connectat i pendent de totes les novetats, així, quan es publiqui una oferta de feina que t'interessi, siguis dels primers en enviar la candidatura.

  Coneix com buscar feina a les borses de feina d'Internet i a les xarxes socials.
Cursos relacionats