Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Laboral

Agenda de seguiment per buscar feina

El procés de cerca d'ocupació es pot considerar un treball en si mateix, ja que requereix de gran esforç, perseverança i organització. 

Dissenyar un pla d'acció i realitzar un seguiment adequat de les ofertes a les quals t'inscriguis, t'ajudarà a saber en quin punt estàs i a poder planificar els següents passos.

Per a què serveix l'agenda de seguiment?

Des del primer contacte amb les empreses, és de gran utilitat fer una agenda de seguiment en la qual anotar les principals dades i informació de contacte, així com, en quin moment del procés de cerca de feina et trobes com a candidat o i informació addicional que t'ajudarà a valorar la teva actuació durant el procés de selecció.

A l'agenda de seguiment pot ser interessant treballar en paral·lel els contactes que ja tens amb la introducció dels nous contactes a mesura que evoluciona el procés de selecció.

Pel que fa als contactes ja existents, cal destacar aquelles persones o entitats amb les que ja hi ha tens una relació professional i que poden avalar la teva predisposició al treball i, després, ser recomanats per a una oferta laboral de l'entorn. La xarxa de contactes és una de les millors eines per a la cerca de feina.

L'agenda permet fer un procés de recerca de feina més controlat i alhora estar més tranquil veient l'evolució amb cadascuna de les empreses, mentre que si ho fas de memòria, no visualitzaràs realment tot el que has aconseguit i el temps que ha passat és relatiu, i no real.

Com crear l'agenda de seguiment?

No hi ha una única manera de fer l'agenda de seguiment, tot i que sí que hi ha recomanacions dels apartats més convenients, almenys com a base per treballar el procés i contacte amb les empreses. Es tracta de triar la forma et resulti més còmoda per a tu.

El més recomanable és que facis una taula amb columnes i files diferenciades entre si, de manera que només calgui omplir els camps seleccionats i que permeti la visualització ràpida o, més organitzada, de totes les dades recollides. Pots fer-la a mà o a ordinador, encara que amb la segona opció és més fàcil afegir o adaptar la informació aconseguida.

Com a candidat o candidata és important que tinguis en compte els següents punts d'incloure a l'agenda:

  • Data de contacte; facilita el seguiment de l'oferta de feina o de l'autocandidatura, sabent el temps entre el primer contacte i els següents proposats per tu mateixos o per l'empresa. No cal que aquest apartat només estigui en un espai de l'agenda, pot ser necessari incloure-ho en més d'una ocasió per diferenciar l'evolució aconseguida amb l'empresa o bé amb la persona de referència.

  • Dades de l'empresa. Incloure el nom de la companyia, el telèfon (general, de recursos humans, de la persona en concret que entrevista ...), correus electrònics, adreça postal, enllaç web, etc. Si es tracta d'una empresa de selecció de personal extern, és interessant tenir anotat el nom de l'entitat.

  • Moment del procés de selecció. La cerca d'ocupació pot ser a través de diferents canals i és apropiat recordar en quina fase del procés de selecció et trobes. Per exemple, "currículum enviat", "entrevista prevista", "entrevista realitzada", etc.

  • Respostes dels seleccionadors. Anota si has estat acceptat, si t'han rebutjat, si no obtens cap resposta o qualsevol altre indicador de com estàs establint contacte amb l'entitat.

  • Observacions després de l'entrevista. Si has arribat fins a l'entrevista, és convenient apuntar aquells comentaris del seleccionador, si existeix un cronograma de la selecció (demanar les dates de la resolució del procés, si n'hi ha), i qualsevol aspecte important que destacar durant el contacte presencial o virtual.

  • Observacions addicionals. Pots incloure referències no classificables anteriorment, ja sigui de l'empresa o del procés de recerca de feina.

Portar l'agenda al dia t'ajudarà a planificar-te millor i a analitzar els diferents processos selectius en els que has participat per poder millorar la teva estratègia i preparació.

A més de l'agenda de seguiment, no has d'oblidar treballar la teva marca personal i la teva xarxa de contactes. Són dos aspectes clau en el teu procés de cerca de feina.

Segueix llegint la nostra secció de com buscar feina per trobar totes les claus. I si el que necessites és millorar les teves competències per augmentar la teva ocupabilitat, analitza el teu CV i troba els cursos que t'ajudaran a fer-ho.