Orientació Laboral

Com buscar feina? - Buscar feina - Instruments de presentació per buscar feina - Carta de presentació

 • carta presentacióLa carta de presentació és el contacte inicial del candidat amb l'empresa, en ella donaràs una primera imatge molt important. L'objectiu és que la persona que la llegeixi pensi que pots ser el candidat perfecte per ocupar aquest lloc de feina.

  A la carta has de presentar-te breument, accentuant els teus punts forts i les raons per les quals l'empresa ha de parar atenció al teu CV i incloure't entre els millors candidats per al lloc.

  La teva presentació ha d'ajustar-se a la naturalesa del treball al que optes, i ha de reflectir el teu interès en l'organització. I per descomptat, ha de correspondre's amb el contingut del teu CV.

  Tipus de cartes de presentació

  Existeixen tres tipus de cartes de presentació:
  • De resposta a un anunci: l'empresa ha publicat una oferta de feina i hi envies la carta juntament amb el CV per optar al lloc de treball.
  • D'autocandidatura: envies una carta de presentació juntament amb el CV a empreses que no hagin publicat cap oferta però que t'agradaria treballar-hi.
  • De recordatori o actualització de dades: si has enviat la teva candidatura a una empresa i no has obtingut cap resposta, pots enviar-hi una nova carta per recordar la teva candidatura o actualitzar algunes de les teves dades.

  Claus per fer una bona carta de presentació

  • Brevetat i claredat: la carta de presentació acompanya al teu currículum i serveix per cridar l'atenció de l'empresa. Aquesta ha de ser breu (màxim una pàgina) i hi has d'exposar la informació de forma clara.
  • Ús correcte del llenguatge: fes servir un llenguatge formal i sense faltes d'ortografia.
  • Bona estructura i presentació: la teva carta ha de tenir una presentació i justificació de l'enviament de la candidatura, la informació sobre el teu perfil, per què creus que ets un bon candidat i deixar veure el teu interès per treballar amb ells i fer una entrevista personal.
  • Despertar interès: en poques frases has de ser capaç de despertar l'interès cap a tu. Parla de les teves qualitats, la teva experiència, les teves motivacions i tot allò que creguis que et diferencia dels demés.
  • No oblidis adjuntar-hi el currículum i posar el teu contacte: així podran saber més de tu i contactar-te per a una futura entrevista de feina.

  Exemples de cartes de presentació

  De resposta a un anunci:

  Dades bàsiques Exemple
  - Nom i cognoms del remitent Anna Ferrer López
  - Direcció C/Sardenya, 45, 3º 1ª
  - Codi postal i ciutat (província) 08023 Barcelona
  - Telèfon Tlf.: 93 465. 43. 00
  - Data Referència de l'anunci Barcelona 3 de juny de 2013 Ref.:5064
  - Empresa o persona a qui et dirigeixes Disseny gràfic, S.A.
  - Direcció C/ Bonaplata, 12
  - Telèfon Tlf.: 93 307 50 60
  - Correu electrònic annaferrerlopez@micorreo.com
  - Codi postal i municipi (província) 08023 Barcelona
  - Salutació Benvolguts/des,
  - Motiu de la carta
  - Descripció del lloc de treball desitjat i el per què
  - Característiques personals i professionals que beneficiarien a l'empresa
  - Sol·licitud d'entrevista
  En referència a l'anunci aparegut a (...) Per la meva formació i experiència professional estic interessat/ada en aquest lloc de feina ja que em considero capacitat per complir les tasques que se'n derivin (...)
  Les meves ganes de superació i les meves aptituds s'adeqüen perfectament al lloc de feina sol·licitat (...) Per aquest motiu els agrairia l'oportunitat de participar en el procés de selecció per al lloc de treball citat (...)
   

  D'autocandidatura:

  Dades bàsiques Exemple
  - Nom i cognoms del remitent Anna Ferrer López
  - Direcció C/ Sardenya, 45, 3r 1a
  - Telèfon Tlf.: 93 465. 43. 00
  - Correu electrònic annaferrerlopez@micorreo.com
  - Codi postal i municipi (província) 08023 Barcelona
  - Data 3 de juny de 2013
  - Carta: Ha d'intentar captar atenció, ser original adequant la carta al que s'ofereix. Utilitza un to personalitzat. He conegut recentment el treball que està duent a terme la seva empresa (...) Estic interessat/ada en la seva empresa per la meva experiència en el camp de (...) Els envio el meu currículum confiant que el meu perfil s'adeqüi a algun dels llocs de treball de la seva empresa.
  En poques paraules has de convèncer-los que tu ets essencial per a l'empresa. Has de proposar una entrevista, una trucada o que tinguin presenti el teu currículum quan hi hagi un lloc de treball vacant Després d'actualitzar contínuament la meva formació en els últims anys, i donada la meva especialització estic preparat/ada per formar part de la seva empresa.
  Esperant les seves notícies m'acomiado atentament.
   

  De recordatori i actualització de dades:

  Dades bàsiques Exemple
  - Nom i cognoms del remitent Anna Ferrer López
  - Direcció C/ Sardenya, 45, 3r 1a
  - Telèfon Tlf.: 93 465. 43. 00
  - Correu electrònic annaferrerlopez@micorreo.com
  - Codi postal i municipi(província) 08023 Barcelona
  - Data 3 de juny de 2013
  - Referència de l'anunci Ref.: 5064
  - Empresa o persona a qui et dirigeixes Disseny gràfic, S.A.
  - Adreça postal C/ Bonaplata, 12
  - Telèfon Tlf.: 93 307 50 60
  - Codi postal i municipi (província) 08023 Barcelona
  - Salutació Benvolguts/des,
  - Recordar a l'empresa que encara estàs interessat a treballar amb ells i actualitzar les teves dades formatives i professionals. El motiu d'aquesta carta és actualitzar les dades que ja els vaig enviar anteriorment.
  - Descripció del lloc de treball desitjat i per què Per la meva formació i experiència professional estic interessat/ada en aquest lloc de feina ja que em considero capacitat per complir les tasques que se'n derivin (...)
  - Característiques personals i professionals que beneficiarien a l'empresa El meu esperit de superació i les meves aptituds s'adeqüen perfectament al lloc de feina sol·licitat (...) Per aquest motiu els agrairia l'oportunitat de participar en el procés de selecció per al lloc de feina citat (...)
  - Sol·licitud d'entrevista  


  Recorda que una bona carta sempre ha d'anar acompanyada d'un bon currículum.

  Segueix navegant per la nostra secció de com buscar feina per conèixer tots els aspectes bàsics d'aquest procés.

  I si el que necessites és millorar les teves competències, troba els cursos que t'ajudaran a fer-ho.
Cursos relacionats