Orientació Laboral

Com buscar feina? - Buscar feina - Instruments de presentació per buscar feina - Targetes de visita per buscar feina

 • targetes de visitaLes targetes de visita són una altra forma de donar-te a conèixer als teus reclutadors. A més de presentar el teu perfil professional o serveis que ofereixes, mostraràs el teu estil personal i la teva imatge.

  El principal avantatge d'una targeta de visita és que es pot guardar fàcilment.

  Aquesta ha de ser original, creativa i ben estructurada, de manera que es pugui captar fàcilment la informació que ofereixes.

  CONTINGUT:

  1) Detalls de contacte:
  Nom, cognoms, número de telèfon (telèfon mòbil) amb el prefix internacional i adreça de correu electrònic.

  2) Detalls de contacte complementaris:
  Poden incloure: adreça postal, la teva pàgina web, blog, els teus enllaços a LinkedIn, Skype, Facebook, Youtube...

  3) Serveis que ofereixes:
  L'objectiu és mostrar l'útil que pots resultar pels altres. La forma més fàcil és indicar la teva professió (conductor, expert informàtic, tècnic, etc.). D'aquesta forma estàs donant a conèixer als altres la teva disponibilitat per exercir un treball d'aquest tipus.

  Una altra possibilitat és indicar alguna cosa personal (un lema, una cita, un premi) o descriure la teva experiència de forma més detallada (p.ex., psicòleg clínic, professor d'història de l'art, etc.).

  Una altra alternativa és descriure breument allò que pots oferir en forma de servei (p.ex., interpretació simultània, traducció de textos especialitzats, correcció de textos) o recursos (lloguer d'instal·lacions d'emmagatzematge, una plataforma d'elevació, un minibús, etc.).

  DISSENY I ESTRUCTURA

  Decideix si vols afegir un logotip, una imatge, la teva foto, si desitges una targeta en blanc i negre o en color, com distribuir la informació (centrada, en la part superior i inferior, etc.) i la grandària i el tipus de font que prefereixes. L'idioma també és important (en la teva llengua materna, bilingüe, tenir una versió en anglès o en qualsevol altre idioma). Resulta útil inspirar-se en les targetes de visita d'altres persones.

  DISSENY I IMPRESSIÓ

  Si no pots fer-la tu, contacta amb un dissenyador gràfic (normalment els trobes en les mateixes impremtes) que pugui crear el disseny final per a la impressió, d'acord al teu esborrany. També és necessari decidir la qualitat i el color del paper (existeixen diversos tipus de paper en termes de superfície i grossor), i triar el comerç d'impressió adequat, amb preus assequibles, que depenen normalment del nombre de targetes que vulguis imprimir.

  A banda de les targetes de presentació en paper, pots crear una pàgina web personal amb alguna eina com About.me. Aquestes pàgines serveixen com a pàgina de presentació personal, on pots afegir-hi tots els teus enllaços a altres pàgines web on es pugui trobar més informació sobre tu. Són eines molt útils per donar-te a conèixer.

  Coneix a fons tots els passos per una recerca efectiva de feina, i no oblidis fer un bon currículum i una bona carta de presentació.

  Si creus que necessites millorar algunes de les teves competències per trobar feina, analitza el teu CV i troba els cursos que t'ajudaran a fer-ho.
Cursos relacionats