Diploma de Sommelier

Descripció

Forma't professionalment al món del vi, capacitándote amb les competències adequades al perfil demandat actualment, amb un pla d'estudis que compta amb un elenc de professors de categoria, experts en cada àrea.



Aprendràs els fonaments de l'elaboració en viticultura i enologia, tast de vins recorrent la geografia nacional i internacional, de destil·lats i de productes gastronòmics com formatge, tòfona o foie, integrant una visió de gestió comercial i de servei de restauració.

Veure més

Temari del curs

Nivell 1:
• Història del vi.
• Viticultura.
• Enologia.
• Fisiologia del gust.
• Anàlisi sensorial.
• Servei i copes.
• Producte: pernil.
• Vi i salut.
• Geografia vinícola nacional: les DO
• Legislació nacional.
• Gastronomia i maridatge.
• Vins especials: escumosos, dolços, etc.
• Cerveses i sidres.
• Suro i bótes.
• Producte: te, cafè, infusions.
• Oli i vinagres.

Nivell 2:
• Geografia vinícola internacional.
• Legislació internacional.
• Vermut i aperitius.
• Maridatge gastronòmic.
• Purs.
• Producte: tòfona, foie, formatge.
• Aigües.
• Begudes fermentades i sake.
• Creació de carta de vins.
• Gestió de cellers i caves.
• Distribució.
• Màrqueting del vi.
• Venda a botiga.
• Exportació.
• Destil·lats i licors.
• Principis de cocteleria.
 
Veure més

Destinataris

Persones interessades en el món del vi de manera professional i que volen aplicar els coneixements adquirits a nivell de restauració, producció i comercialització.

Metodologia

El curs es desenvolupa en sessions anuals teoricopràctiques: les sessions teòriques es completen amb un tast o un exercici pràctic. A més de l'exposició del contingut per part del professor també es fomenta un ambient d'aprenentatge de tipus constructivista, en el qual els alumnes participen a la creació del coneixement, no només en el seu aprenentatge, a benefici de tots. Aquest procés es veu reforçat per la gran varietat de perfils professionals relacionats amb el món vitivinícola d'alumnes i professors. Les sessions pràctiques es desenvoluparan en ambients professionals en els quals els alumnes podran posar en pràctica els coneixements adquirits: en cellers, botigues, distribuïdores i al restaurant gastronòmic de l'Escola. En la formació pràctica també es realitzaran tasts de vins i productes per part de l'alumne, exercicis de desenvolupament dels temes tractats, participació en fires de vins i treballs de desenvolupament de les assignatures.

Horari/Torn

Dues tardes a la setmana de 17h a 20h.

Durada

2 anys (400 hores).
Període acadèmic: A consultar.

Titulació obtinguda

Diploma de sommelier. Titulació pròpia de ESHOB i amb extensió universitària per la Universitat Abat Oliba CEU. Compta amb el reconeixement de l'ACS (Associació Catalana de Sommeliers) i la UAES (Unió d'Associacions Espanyoles de Sommeliers).

Perspectives laborals

Sommelier en restaurant. Sommelier en celler. Comercial de cellers. Comercial a distribució. Responsable de botiga. Responsable de compres.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Diploma de Sommelier