ESHOB - Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona

Grau Mitjà de Tècnic en Cuina i Gastronomia

ESHOB - Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona

Cicle formatiu de grau mitjà
Presencial
Oficial / Homologat
3 Anys
  • Barcelona
consultar preu

Grau Mitjà de Tècnic en Cuina i Gastronomia

Descripció

Per a aquells que la seva passió és la vida entre fogons, oferim el tècnic en cuina i gastronomia amb el qual podràs convertir el teu passió en una professió amb futur. Ofereix una visió completa de la cuina i la seva aplicació en tots els àmbits: restauració, hotels, càtering, creuers, centres de convencions, col·lectivitat, d'investigació, etcètera.



Aprendràs a identificar i elaborar productes gastronòmics, manipular correctament aliments i utillatge, crear menús, gastronomia regional i internacional, així com la seva història. Tot això amb un complement molt important en aquests temps: anglès, francès i informàtica.

Veure més

Temari del curs

Primer curs:
• Preelaboració i conservació dels aliments.
• Tècniques culinàries.
• Anglès I.
• Operacions bàsiques i servei de bar-cafeteria.
• Seguretat i higiene en la manipulació d'aliments.
• Introducció a la informàtica.
• Prevenció de riscos laborals.
• Francès I.
• FCT (Formació en centres de treball).

Segon curs:
• Tècniques culinàries II.
• Processos bàsics de pastisseria i rebosteria I.
• Dietètica i nutrició.
• FOL (Formació i Orientació Laboral).
• Processos de producció i servei en cuina.
• Empreses de restauració.
• Cuina regional i internacional.
• Informàtica per a l'hostaleria I.
• Postres en restauració I.
• Anglès II.
• Francès II.

Tercer curs:
• Oferta gastronòmica i el preu.
• Història de la gastronomia.
• Decoració i exposició de plats.
• Informàtica per a l'hostaleria II.
• Cuina creativa i d'autor.
• Processos bàsics de pastisseria i rebosteria II.
• Empresa i iniciativa emprenedora.
• Postres en restauració II.
• Anglès III.
• Francès III.
• Treball de síntesi.
• FCT (Formació en centres de treball).
 
Veure més

Metodologia

Conscients de la importància que té sobre el futur professional de l'alumnat, el 50% de l'horari d'ensenyament es dedica a pràctiques. Per això s'ofereix un ambient favorable per a la formació com són les cuines i els restaurants d'aplicació oberts al públic. En l'últim curs es realitza una estada a empreses del sector. Aquesta formació es complementa amb seminaris i tallers, degustacions, sortides així com un campus virtual, que proporciona a l'alumne un suport per a les classes presencials i on-line alhora que resulta una eina de comunicació directa amb el professorat. La metodologia per qualificar és una avaluació continuada en la qual es valora tota la feina de l'estudiant, proves escrites, treballs, etc. Amb la possibilitat de reavaluació.

Horari/Torn

De dilluns a divendres en torn a escollir de matí o tarda.

Durada

Període acadèmic: De setembre a juliol.

Titulació obtinguda

Tècnic en cuina i gastronomia: Titulació oficial expedida paper Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Diploma superior de cuina: Titulació pròpia de l'escola.

Perspectives laborals

Xef / Cuiner. Cap de partida. Tècnic d'economat.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Grau Mitjà de Tècnic en Cuina i Gastronomia