ESHOB - Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona

Grau Mitjà de Tècnic en Serveis de Restauració

ESHOB - Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona

Cicle formatiu de grau mitjà
Presencial
Oficial / Homologat
3 Anys
  • Barcelona
consultar preu

Grau Mitjà de Tècnic en Serveis de Restauració

Descripció

Per a aquells que creuen que les experiències són importants i busquen fer sentir als clients especials, presentem el tècnic en serveis de restauració. Una de les professions amb més ofertes de feina actualment.



Aprendràs a fer operacions en bar, cafeteria i restaurant, la recepció i acollida de clients, preparació d'aliments i begudes i, gestió de grups i reserves. Una formació que es complementa amb els estudis i el reconeixement del primer nivell del diploma de sommelier. Per adquirir un perfil més complet, es suplementa la formació amb anglès, francès i informàtica.

Veure més

Temari del curs

Primer curs:
• Operacions bàsiques i servei bar-cafeteria.
• Seguretat i higiene en la manipulació d'aliments.
• Preelaboració i conservació dels aliments.
• Prevenció de riscos laborals.
• Tècniques culinàries I.
• Introducció a la informàtica.
• Anglès I.
• Francès I.
• FCT (Formació en centres de treball).

Segon curs:
• Operacions bàsiques i servei en restaurant I.
• Vi i el seu servei.
• Dietètica i nutrició.
• Cocteleria I.
• Destil·lats i licors.
• Empreses en restauració.
• Tècniques de comunicació i protocol.
• Cuina regional i internacional.
• Anglès II.
• Francès II.
• Informàtica per a l'hostaleria I.
• FOL (Formació i orientació laboral).

Tercer curs:
• Operacions bàsiques i servei en restaurant II.
• Servei en alta gastronomia.
• Sommeliers.
• Cocteleria II.
• Oferta gastronòmica i el preu.
• Història de la gastronomia.
• Empresa i iniciativa emprenedora.
• Informàtica per a l'hostaleria II.
• Anglès III.
• Francès III.
• Treball de síntesi.
• FCT (Formació en centres de treball).
 
Veure més

Metodologia

Conscients de la importància que té sobre el futur professional de l'alumnat, el 50% de l'horari d'ensenyament es dedica a pràctiques. Per això s'ofereix un ambient favorable per a la formació com són les cuines i els restaurants d'aplicació oberts al públic. En l'últim curs es realitza una estada a empreses del sector. Aquesta formació es complementa amb seminaris i tallers, degustacions, sortides així com un campus virtual, que proporciona a l'alumne un suport per a les classes presencials i on-line alhora que resulta una eina de comunicació directa amb el professorat. La metodologia per qualificar és una avaluació continuada en la qual es valora tota la feina de l'estudiant, proves escrites, treballs, etc. Amb la possibilitat de reavaluació.

Horari/Torn

De dilluns a divendres. Els dos primers anys es realitzen en el torn de matí i el tercer any en el torn de tarda.

Durada

Període acadèmic: De setembre a juliol.

Titulació obtinguda

Tècnic serveis restauració: Títol oficial expedida pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Diploma superior de sala: Títol propi de l'escola. Diploma de sommelier (nivell 1): Títol propi de ESHOB i amb extensió universitària per la Universitat Abat Oliba CEU. Compta amb el reconeixement de l'ACS i la UAES (Unió d'Associacions Espanyoles de Sommeliers). Per a l'obtenció del diploma, cal cursar un segon any en aquesta especialitat.

Perspectives laborals

Maître / Cap de sala. Cap de rang. Cambrer. Barman. Ajudant de sommelier. Tècnic d'economat.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Grau Mitjà de Tècnic en Serveis de Restauració