IED Istituto Europeo di Design - Barcelona
Curs
Presencial
4 Mesos
  • Barcelona
3.000 €

Descripció

El calçat és un dels sectors més importants dins de la indústria de la moda. Un món a part, regit per la seva tecnicitat, la seva complexitat i la seva competitivitat. Polièdric i particular, el sector és dels més complexos tant pel seu funcionament com pel seu mercat. En el calçat, el coneixement del producte, dels seus materials i components i el funcionament de la seva indústria són indispensables per gestionar qualsevol marca o projecte. La seva lògica es legitima per una entesa de la demanda de client: tendències, disseny, tècnica i materials, producció i distribució.

El Programa de Formació Contínua en Disseny de Calçat forma professionals capaços de desenvolupar col·leccions de calçat amb els seus relatius projectes tècnics, industrials i de patronatge tant per a empreses de distribució de mitjana gamma i alta gamma, així com per a una marca pròpia.

Durant el curs l'estudiant es forma amb matèries molt concretes que són part del dia a dia de la indústria. Aplicant la metodologia de l'IED Barcelona, ??l'aprenentatge és eminentment pràctic: l'estudiant explora nous mètodes creatius, es familiaritza amb els materials tradicionals (pells, teixits, soles, cues ...) i els més nous, aprèn a manipular-los i transformar-los per mitjà dels processos productius, i experimenta amb les tecnologies tradicionals així com amb les innovadores. El resultat és capacitar per projectar i desenvolupar qualsevol producte tant a nivell conceptual i estratègic, com a nivell de realització, control de la producció i acabats.

El programa es completa amb dues visites professionals: a una fàbrica de calçat i adobs i a un taller artesanal de sabates a mida.
Veure més

Destinataris

El curs està dirigit a dissenyadors de moda, de producte o afins que tinguin bases de disseny i projecte. És obligatori tenir un coneixement de base del paquet ADOBE. És necessària la presentació d'un CV i una carta de motivació per a la inscripció. En el cas en què algun dels requisits sol·licitats per a l'admissió no es compleixi, l'escola avaluarà cada un dels casos singularment, reservant-se el dret de convocar l'aspirant a una entrevista personal.

Metodologia

El curs està estructurat en quatre mòduls teòrics:
? Tendències & Disseny
? Patronatge & Dibuix Tècnic
? Màrqueting I Brand
? Go To Market

Al llarg del programa formatiu i com a aplicació de les eines adquirides, es desenvolupa un pla de col·lecció d'acord amb un brief donat per una empresa o un professional col·laborador. El recorregut formatiu es completa amb casos d'estudi, tallers i sortides perquè l'estudiant vegi totes les parts importants del procés d'industrialització del producte: del magatzem de curtits, estudi d'acabats, sala de mostres, fàbrica de calçat i soles ...

Idiomes en què s'imparteix

Espanyol.

Horari/Torn

Dimarts i dijous, 18:30-22:40.

Durada

Data d'inici: 25/01/2018.
Crèdits: 15.

Objetius

L'objectiu del CSP en Disseny de Calçat és disseccionar i comprendre el procés de creació d'una col·lecció de calçat de la part més creativa (tendències, disseny, volums) a la part administrativa (estudi de costos, estandardització de la col·lecció, estudi de mercat ...) passant per la part més tècnica (creació de volums i validació de calci així com desenvolupament de patrons i fitxes de mètode).

El curs aporta una visió global del sector i el seu objectiu és arribar a final del curs amb les eines i coneixements necessaris per desenvolupar un projecte de marca pròpia o col·lecció per a un prestatari o empresa.

Titulació obtinguda

La planificació didàctica de tots els cursos IED Màster es basa en els criteris que marca l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES). IED Màster adopta un sistema de crèdits que segueix l'estructura dels European Credit Transfer System (ECTS). IED Màster expedeix exclusivament títols privats propis.

Perspectives laborals

En acabar el curs els alumnes poden exercir el seu treball en empreses de calçat, estudis de disseny, marques nacionals i internacionals, fàbriques de calçat, consultores.

Preu

3.000 €

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

CSP en Disseny de Calçat