Curs de Dietètica i Nutrició Esportiva

228 Persones han demanat informació
1057 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Informa't sobre les condicions
Sol·licita informació
Deusto Salud
Curs de Dietètica i Nutrició Esportiva
Sol·licita informació
Curs
On-line
300 hores
Consulteu el preu

Descripció

L'alimentació és un dels pilars en què s'ha de sustentar un esportista. Ajuda a obtenir bons resultats esportius, a maximitzar el rendiment físic i mental i, el que és de vital importància, a evitar lesions o problemes de salut. Per aquest motiu, cada vegada més persones busquen l'ajuda de professionals en aquest àmbit.

Temari

Mòdul 1. Bases de la nutrició i la dietètica
1. Energia i requeriments energètics de l'ésser humà
2. Processos bioquímics fonamentals dels principals nutrients
3. Característiques bromatològiques dels aliments

Mòdul 2. Qualitat alimentària
1. Aliments proteics
2. Aliments rics en hidrats de carboni
3. Aliments rics en greixos
4. Begudes

Mòdul 3. Alimentació en les persones sanes
1. Necessitats i recomanacions nutricionals
2. Valoració de l'estat nutricional de les persones
3. Digestió, absorció i metabolisme
4. Aliments funcionals i formes alternatives d'alimentació
5. Comportaments alimentaris i alimentació col·lectiva
6. Aplicacions informàtiques

Mòdul 4. Bases de la nutrició en l'esport
1. Fonaments d'anatomia i fisiologia de l'activitat física i l'esport
2. Fonaments de antropometria i exercici físic

Mòdul 5. Alimentació equilibrada en l'esportista
1. L'aportació calòrica i de nutrients en la nutrició esportiva
2. Nutrició en els esports de resistència
3. Nutrició en els esports de força
4. Nutrició en els esports de velocitat

Mòdul 6. Complements a la dieta i hidratació de l'esportista
1. Suplements nutricionals per a esportistes
2. Hidratació l'esportista

Mòdul 7. nutracèutica i alimentació funcional
1. nutracèutica: probiòtics i prebiòtics
2. nutracèutica: micronutrients i substàncies fitoquímiques
3. Introducció a les noves tendències en alimentació saludable

Destinataris

Persones que treballen en el sector sanitari i la pedagogia sanitària, com també professionals en l'àmbit esportiu, com a personal trainers, entrenadors, monitors de gimnàstica, especialistes en fitness. Per tant, es tracta de professionals que atenen usuaris que inicien activitats esportives, com també esportistes d'alt rendiment, que requereixen d'una atenció en la seva dieta alimentària.
Altres perfils professionals que vulguin ampliar els seus coneixements en aquesta matèria.
Altres persones que, amb motiu de desenvolupament personal, tinguin interès a adquirir coneixements en aquest àmbit.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Objectius

• Comprendre els fonaments de la nutrició i la dietètica, especialment els requeriments energètics de l'organisme, els processos bioquímics dels nutrients i les característiques bromatològiques dels aliments.
• Explicar els principals nutrients i els aliments des del punt de vista de la seva qualitat: composició química, criteris analítics, propietats col·loïdals, reologia, sabor i aroma, característiques organolèptiques, valor nutritiu, alteracions microbiològiques i formes de conservació.
• Analitzar què és l'alimentació equilibrada i els secrets de la dieta mediterrània, ade¬más de saber realitzar una completa valoració nutricional.
• Conèixer l'anatomia i la fisiologia del cos humà relacionades amb l'activitat física i l'esport, i aplicar l'antropometria per a millorar el rendiment esportiu.
• Aplicar la dietètica esportiva als diferents tipus d'esports: de resistència, de força i potència, i de velocitat.
• Comprendre els mecanismes de funcionament dels diferents tipus de suplements nutricionals i la correcta hidratació de l'esportista.
• Conèixer els nutracèutics i els aliments funcionals, els seus diferents tipus, les seves característiques i els beneficis que aporten a la nostra salut.

Titulació obtinguda

La realització d'aquest curs culmina amb l'obtenció d'un diploma propi expedit per Deusto Salut i un diploma expedit per la FPEF, l'Associació Europea de Fitness i Pilates, i Eureps, registre de professionals del sector. Per obtenir-los, hauràs de superar les proves d'avaluació i projecte final inclosos en el programa. A més, rebràs un carnet FPEF amb una vigència de dos anys.

Pràctiques

Servei de pràctiques

Preu

Consulteu el preu
Consultar. Mensualitats a mida.

Avantatges del curs

- Curs avalat per la Federació Europea de Fitness i Pilates (FPEF). - Rebràs un carnet FPEF amb una vigència de dos anys que et pemitirá: Realitzar jornades presencials a les instal·lacions de la FPEF, aportant una dimensió pràctica al teu aprenentatge Accedir a cursos i seminaris Rebre ofertes de feina del sector - Videoconferències. - Projecte final de curs. - Comunitat virtual d'alumnes. - Professors experts del sector. - Mòdul d'anglès sectorial. - Inclou una app d'anatomia 360 sobre el cos humà. Es complementa amb un mòdul de RV que permet explorar través d'un smartphone i unes ulleres virtuals, incloses en el curs.

Borsa de treball

Borsa de treball per a alumnes gestionada per Randstad. Empresa líder en recursos humans i amb més de 3000 ofertes d'ocupació diàries.

Professorat

Noemí Ojeda (professora): Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla). Màster en Professorat d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius i Idiomes per la Universitat de Sevilla. Especialista en Tractament dietètic del sobrepès i l'obesitat per la Universitat de Barcelona. Professora del curs de Tècnic en Nutrició i Dietètica. A més, de comptar amb la teva professora, disposaràs en tot moment del suport, seguiment i assessorament d'un consultor acadèmic que t'orientarà i acompanyarà en tot el procés formatiu. El teu consultor acadèmic t'oferirà atenció personalitzada, contactant a l'inici des del primer moment en què iniciïs el teu curs. Blanca Muñiz (consultora acadèmica): Diplomada en Infermeria, amb Postgrau en Cures Pal·liatives per l'Institut català d'Oncologia i Màster en Infermeria oncològica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Àmplia experiència laboral com a infermera.
Curs de Dietètica i Nutrició Esportiva
Deusto Salud
Sol·licita informació
X