Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Postgrau de Nutrició i alimentació sanitària i social (UOC)

Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Postgrau
On-line
30 Crèdits
2.210 €

Postgrau de Nutrició i alimentació sanitària i social (UOC)

Descripció


Disposa d'un coneixement actualitzat sobre el paper de la nutrició en la salut pública i domina la dietoteràpia.Promoció:

Fracciona el teu pagament en còmodes quotes.Malgrat que s'ha comprovat l'important paper que té la nutrició en el manteniment de la salut i en la prevenció de determinades malalties, s'observa que mentre que una part del món pateix greus problemes de disponibilitat d'aliments, deficiències nutricionals i malnutrició, als països desenvolupats es produeix un augment epidèmic de diverses malalties directament relacionades amb una alimentació errònia i/o excessiva, com les anomenades malalties metabòliques (obesitat, diabetis, hiperlipèmies...).Davant d'aquesta dualitat i de la problemàtica que suposa, és més important que mai saber com abordar i gestionar les diferències nutricionals i aportar la informació necessària sobre el paper de la nutrició en la prevenció i el tractament de les patologies cròniques relacionades amb l'alimentació.Veure més

Temari del curs

Per obtenir la present titulació de postgrau, l'estudiant haurà de superar 30 crèdits ECTS. Aquest nombre de crèdits ECTS es distribueix entre la totalitat de les matèries integrades en el pla d'estudis que condueix a l'obtenció del postgrau, en funció del nombre d'hores de treball de l'estudiant per a l'execució i acreditació d'aquestes matèries.
 
El pla d'estudis consta de 5 assignatures obligatòries i un projecte final de postgrau que s'impartiran durant un curs acadèmic.

Semestre 1 (octubre- gener):
Especialització de Nutrició i alimentació humana en patologies de gran prevalença 12 cr. ECTS
• Alimentació al món: de la malnutrició als TCA 6 cr. ECTS
• Nutrició en malalties de gran prevalença 6 cr. ECTS

Semestre 2 (març- juliol):
Especialització de Nutrició clínica 12 cr. ECTS
• Nutrició clínica 4 crèdits. ECTS.
• Dietoteràpia II 4 cr. ECTS.
• Nutrigenòmica 4 crèdits. ECTS.

Treball final de postgrau 6 cr. ECTS
Veure més

Competències per a les que et prepara el curs

El professional que participi en aquest programa podrà aportar a la seva organització les competències següents en el marc del seu rol i posició professional present i futura: disposarà d'un coneixement profund i actualitzat, dominarà la pràctica dietètica per a individus amb patologies de gran prevalença i relacionades amb l'alimentació, i serà capaç d'aplicar les eines adients per a evitar-ne o retardar-ne l'aparició.

Destinataris

A qui es dirigeix


  • Orientat principalment a llicenciats o diplomats de l'àmbit de les ciències de la salut (llicenciats en Medicina, Farmàcia, Biologia, Química, Bioquímica i Psicologia, i diplomats en Infermeria) que vulguin especialitzar-se en nutrició. I també a professionals de la indústria farmacèutica o alimentària (investigadors científics i de desenvolupament, tècnics i comercials) o del sector de la restauració col·lectiva (gerents i responsables de col·legis, caterings, geriàtrics, hospitals...).

  • Aquest programa té com a principals destinataris les persones que, amb titulació universitària prèvia o sense, tinguin interès en una formació universitària de qualitat en el camp de la nutrició per motius personals i professionals.Requisits

Requisits d'accés

Per a fer un postgrau propi no és necessari tenir una titulació oficial universitària. Però si teniu estudis universitaris és important que envieu la vostra documentació perquè quan finalitzeu els estudis rebreu un diploma en lloc d'un certificat.

Idiomes en què s'imparteix

Castellà.

Durada

Data inici: A consultar.

Objetius


  • Reflexionar sobre els diferents problemes nutricionals al món, les seves causes i conseqüències.

  • Saber detectar problemes de salut relacionats amb l'alimentació.

  • Conèixer les característiques de les principals patologies relacionades amb l'alimentació i les modificacions nutricionals adients per a tractar-les.

  • Dominar la teràpia dietètica per a individus amb característiques especials i/o patologies relacionades amb l'alimentació i per a individus hospitalitzats i amb nutrició artificial.

  • Conèixer les bases i els fonaments dels principals trastorns de conducta alimentària i les possibles eines per a prevenir-los i tractar-los.

  • Saber fer les intervencions oportunes destinades a fomentar o promoure la salut de la comunitat.

  • Estar informat de les últimes tendències en investigació nutricional i les seves aplicacions.Titulació obtinguda

Els estudiants que acreditin una titulació universitària oficial reconeguda rebran, segons el curs superat, un diploma de màster/diploma de postgrau.
Els estudiants que no acreditin una titulació universitària oficial reconeguda rebran un diploma d'extensió universitària.
Els estudiants que superin una especialització (certificat d'especialització) rebran, independentment dels estudis previs, un certificat d'especialització.

Perspectives laborals

Més de 1.000 empreses a tot el món confien en els estudiants i graduats UOC i valoren la seva professionalitat, formació i característiques diferencials.
A més, la UOC té més de 200 empreses associades que col ? laboren amb la UOC i els seus estudiants, empreses de tot tipus, des de grans empreses fins a petites i mitjanes empreses més locals.

Promocions

Beques, Ajudes i Finançament disponible.

Fracciona el teu pagament en còmodes quotes.

Preu

2.210 €