Diplomatura de postgrau Fotografia i disseny editorial

1025 Persones estan visitant aquest curs
Preu 3.150 €
Sol·licita informació
Eina, Escola de Disseny i Art (UAB)
Diplomatura de postgrau Fotografia i disseny editorial
Sol·licita informació
Postgrau
Presencial
Barcelona
30 crèdits
Preu 3.150 €

Descripció

El disseny gràfic i la fotografia requereixen d'una important especialització per part dels professionals que els desenvolupen. Saber moure amb criteri dins dels estrets vincles existents entre la tècnica i el disseny, el discurs artístic i la pràctica professional, és indispensable per elaborar projectes creatius i innovadors que al seu torn comuniquin de manera eficaç, eficient i estratègicament el missatge.

La Diplomatura de postgrau en Fotografia i Edició editorial abasten, d'una banda, la pràctica fotogràfica a través de l'elaboració d'un projecte personal i l'adquisició de capacitats crítiques i analítiques necessàries per a aquesta activitat creativa. I de l'altra, l'aplicació de la fotografia, des del punt de vista del disseny gràfic, en diferents tipologies de suports gràfics (llibre de fotografia, publicació periòdica) a través de l'ús de fotografies pròpies i / o alienes.

Temari

Fotografia aplicada ( 6ECTS )

    
Manel Esclusa
    
En Fotografia aplicada es proporcionarà la metodologia perquè l'alumne desenvolupi un projecte fotogràfic personal per a la posterior edició en un llibre . Es complementarà la formació de l'alumne amb coneixements sobre l'edició de llibres de fotografia amb la participació de fotògrafs , editors i curadors que exposaran la seva experiència en l'àmbit fotogràfic .

    
Llibres de fotografia ( 6 ECTS )

    
Martí Ferré
    
En Llibres de fotografia es plantejaran dos reptes diferents als alumnes : resoldre gràfica i editorialment un llibre d'un fotògraf elegit entre els proposats , amb una sèrie de condicionants de producció que faran desenvolupar actituds creatives , i , en un segon moment , dissenyar i editar un llibre amb les fotografies preses pel propi alumne al llarg del taller Fotografia aplicada realitzat amb Manel Esclusa , sense condicionants i amb l'objectiu fonamental de fer i presentar un llibre d'autor fotogràfic .

    
Publicacions periòdiques ( 6 ECTS )

    
Pilar Górriz
    
En Publicacions periòdiques s'aportaran les bases teòrica en l'ús dels elements propis de grafisme ( tipografia , retícula , composició , compaginació ... ) per poder dissenyar publicacions editorials periòdiques que comptin amb un ús important de la fotografia . Es realitzaran dos projectes : un exercici de creació d'un Catàleg de producte i un projecte més extens de Revista monogràfica .

    
Producció i editorial ( 6 ECTS )

    
Dolors Soriano
    
Producció i editorial aporta una visió teòrica i pràctica de la producció editorial en l'actualitat . Es tractaran , d'una banda , tots els temes relacionat amb les arts gràfiques ( tècniques de reproducció , impressió , suports i característiques materials , colors i tintes , etc ) així com l'altre , s'aportaran les eines necessàries per al càlcul de pressupostos . Aquesta primera part es complementarà amb una visió actual de les Editorials des del punt de vista empresarial .

    
Treball final de postgrau ( 6 ECTS )

    
Tutories personalitzades o en grup (en funció de necessitats ) dels tres principals projectes a desenvolupar durant el postgrau : projecte personal de fotografia ( 3 sessions ) , projecte llibre de fotografia ( 1 sessió ) , projecte de Revista monogràfica ( 1 sessió ) .

Destinataris

  •      Graduats superiors en disseny
  •      Llicenciats en comunicació i publicitat
  •      Llicenciats en belles arts
  •      Professionals amb experiència acreditada en l'àmbit de la fotografia, el disseny o la          creació visual

Requisits

Per accedir a un màster o postgrau cal passar un procés de selecció i complir amb els requisits acadèmics i administratius.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà i Català.

Durada

Del 29 de septiembre 2015 al 15 junio 2016

Titulació obtinguda

Diplomatura de postgrau en Fotografia i disseny editorial (UAB)

Promocions

10% dte. Exalumnes

Lloc on s'imparteix el curs

EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

Horari

Dimarts i dijous, de 16h a 20h.
Diplomatura de postgrau Fotografia i disseny editorial
Eina, Escola de Disseny i Art (UAB)
Campus i seus: Eina, Escola de Disseny i Art (UAB)
Eina, Escola de Disseny i Art (UAB)
Passeig santa Eulàlia 25 08017 Barcelona
Sol·licita informació
X