Grau en Criminologia i Polítiques Públiques de Prevenció

1050 Persones estan visitant aquest curs
entre 1.000 € i 2.500 €
Sol·licita informació
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Grau en Criminologia i Polítiques Públiques de Prevenció
Sol·licita informació
Grau
Oficial / homologat
Presencial
Barcelona
240 crèdits
entre 1.000 € i 2.500 €

Descripció

Jo, la Pompeu perquè...
 
Em convertiré en un tècnic especialista en delinqüència i sistema penal.
Sabré analitzar els problemes socials per buscar-hi solucions eficaces i justes.
Aprendré a estudiar els fenòmens criminològics amb mètodes de recerca quantitatius i qualitatius.
Faré pràctiques externes en jutjats, presons, cossos policials, centres de víctimes, ajuntaments o empreses privades.
Adquiriré habilitats per planificar polítiques públiques de prevenció.
Comprendré la societat i els fenòmens delictius, el dret penal i el sistema de penes, i els programes de tractament de la delinqüència.
Presentació
 
La criminologia és una disciplina que estudia els comportaments delictius i les reaccions socials davant d'aquests comportaments. Per tant, inclou actors tan diferents com els agressors o delinqüents, les víctimes dels delictes, la policia, els tribunals de justícia o les presons.
 
L'objectiu del grau en Criminologia i Polítiques Públiques de Prevenció és que l'estudiant disposi d'un ampli ventall de coneixements en dret, ciències polítiques i socials, i biologia i psicologia, i els sàpiga aplicar a l'àmbit específic de la criminalitat.
 
D'aquesta manera, prenen especial rellevància els mètodes d'investigació criminològica, la comprensió de la societat i de les seves lleis, i la formació en biologia i psicologia, que permet entendre alguns dels comportaments antisocials i establir programes de prevenció.
 
L'objectiu és capacitar l'estudiant per assessorar les administracions públiques, el sistema judicial i el sector privat en matèria de delinqüència i seguretat.
 
El grau vol formar els futurs criminòlegs posant èmfasi en:
 
La investigació criminològica: el món actual reclama que tant discussions com polítiques es fonamentin en dades empíriques; és per això que el grau ofereix una intensa formació que capacita els estudiants per dissenyar i fer investigacions criminològiques.
La comprensió de la societat en què es produeix el delicte, i els seus mecanismes de resposta.
La formació en biologia i psicologia, que permet conèixer les bases biològiques i psicològiques d'alguns comportaments antisocials i dissenyar programes per a la seva prevenció i tractament.
 
Estades a l'estranger
Les estades a l'estranger, que no són obligatòries, es poden fer a quart curs.

Temari

Aquest grau té tres itineraris: delinqüència i sistema penal; investigacions criminològiques; i biologia i psicologia criminal.
 
L'últim curs del grau requereix fer pràctiques externes guiades pel tutor acadèmic i supervisades per un professional, en jutjats, presons, cossos policials, centres de víctimes, ajuntaments o empreses privades.
 
A més, s'ha d'elaborar un treball de fi de grau, amb l'ajuda d'un tutor, per garantir que s'han assolit les competències demanades.
 
Atès que la criminologia és una disciplina amb un elevat grau d'internacionalització, s'afavorirà la mobilitat d'estudiants i de professors mitjançant intercanvis acadèmics amb d'altres universitats europees. Per afrontar el repte amb les màximes garanties, en els dos últims anys s'impartirà un curs d'anglès específic de l'àmbit criminològic i algunes assignatures en anglès.
 
Itineraris
  • Criminalitat i Sistema Penal
  • Investigació Criminològica
  • Biologia i Psicologia Criminal
  • Competències que s'adquiriran
 

Competències per a les quals et prepara el curs

Relacionar els coneixements generals i de diferents disciplines i aplicar-los a la realitat per tractar el problema de la criminalitat. Gestionar la informació. Exposar les idees de manera estructurada, tant oralment com per escrit. Treballar en equip. Adquirir iniciativa per tal d'elaborar propostes. Saber analitzar els problemes socials per buscar-hi solucions eficaces i justes.

Destinataris

El graduat en Criminologia i Polítiques Públiques de Prevenció és una persona amb coneixements interdisciplinaris de la societat i del marc jurídic en què s'emmarca la resposta a la problemàtica de la delinqüència i, alhora, un tècnic especialista pels seus coneixements específics de la criminalitat i del sistema penal.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Català, castellà i anglès (depenent de l'assignatura). A tercer curs hi ha tres assignatures en anglès

Durada

Quatre cursos acadèmics

Titulació obtinguda

Grau en Criminologia i Polítiques Públiques de Prevenció

Pràctiques

Les pràctiques són obligatòries i externes, i s'han de fer durant el quart curs.

Perspectives laborals

Assessorar els organismes públics locals en matèria de prevenció local del delicte, de seguretat i de convivència ciutadana. Dissenyar, implementar i avaluar polítiques públiques referides a la seguretat i a la prevenció de la delinqüència en l'àmbit policial, penitenciari i de mesures penals alternatives. Assessorar jutges i fiscals en matèria d'execució de penes. Implementar i avaluar programes de tractament de la delinqüència i de suport a les víctimes. Fer tasques de docència en diversos nivells, planificar i executar les múltiples recerques empíriques necessàries per elaborar polítiques públiques en aquest àmbit. Atendre les creixents demandes d'assessorament provinents del sector privat, tant en l'àmbit de la seguretat com en el de la prevenció.

Horari

Matí, amb possibilitat d'alguna classe o seminari a la tarda
Grau en Criminologia i Polítiques Públiques de Prevenció
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Campus i seus: Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Plaça de la Mercè, 10-12 08005 Barcelona
Sol·licita informació
X