Grau en Enginyeria agroalimentària

1036 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG)
Grau en Enginyeria agroalimentària
Sol·licita informació
Grau
Oficial / homologat
Presencial
Girona
4 anys
Consulteu el preu

Descripció

Una formació de qualitat
La formació que ofereix l'EPS en l'àmbit agroalimentari garanteix el millor aprenentatge, gràcies a la importància que es dóna a les pràctiques com a complement de les classes teòriques. Per això, la Universitat de Girona disposa de les infraestructures més adequades per a la realització de les activitats pràctiques. A més dels laboratoris, hivernacles i aules informàtiques amb programari específic, destaca el Campus Agroalimentari de Girona, element diferenciador que dóna a la UdG un avantatge en la formació pràctica dels seus estudiants. En els diferents centres integrats en aquest campus (Universitat de Girona, Estació Experimental Fundació Mas Badia, IRTA Centre de Tecnologia d'Aliments i IRTA Centre de Control Porcí, finca Camps i Armet de SEMEGA, i Escola de Capacitació Agrària de l'Empordà) i segons el perfil tecnològic que triïs a la teva formació, faràs pràctiques al camp (seguiment de conreus, protecció vegetal, tècniques de cultiu, sistemes de reg, estudi de sòls ...), en granges experimentals (de boví i de porcí) i les instal · lacions de planta pilot (d'elaboració de productes carnis, d'aliments preparats i precuinats, de sistemes d'envasat d'aliments). A més, el Parc Científic i Tecnològic de la UdG, el Centre de Noves Tecnologies Alimentàries disposarà de totes les tecnologies emergents de conservació d'aliments. Tot això conforma un conjunt d'instal · lacions i de professionals pràcticament únic a l'Estat i líder a Europa.

D'altra banda, també visitaràs empreses del sector (centrals hortofructícoles, granges, fàbriques de pinso, cellers, fàbriques d'embotits i productes carnis, indústries làcties, almàsseres, mercats majoristes ...), el que et permetrà apropar-te a la realitat del sector .

Estades de pràctiques
Les estades de pràctiques en empreses i institucions en els darrers cursos acadèmics tenen una gran importància en la teva formació, perquè són una experiència d'incorporació al món laboral, et permeten veure com es treballa en l'entorn empresarial i són una oportunitat de posar en pràctica els coneixements adquirits en l'estudi. En l'assignatura d'estades en l'entorn laboral tens un professor tutor que actua de suport i garanteix la qualitat del treball fet. Aquesta assignatura et permet realitzar pràctiques en àmbits laborals molt diversos, ja siguin oficines tècniques d'enginyeria fins a centres de recerca, passant per explotacions ramaderes, indústries agroalimentàries i un ampli ventall d'empreses i institucions relacionades amb els teus estudis. També pots completar els estudis en universitats estrangeres (a França, Bèlgica, Itàlia, Alemanya ...), gràcies al convenis de mobilitat que té la Universitat de Girona amb aquestes universitats en el marc del programa Sòcrates / Erasmus.

Sortides professionals:
Les sortides professionals que tindràs són àmplies i variades. Els camps de treball dels titulats van des de la realització de projectes d'enginyeria i treballs tècnics fins a la gestió ambiental, passant pel disseny i direcció d'obra de construccions i instal · lacions, la realització d'aixecaments topogràfics, de valoracions i peritatges, d'activitats de comercialització ...

A més d'aquestes sortides genèriques, en funció de l'orientació en la formació que hagis escollit, podràs treballar en assessorament i direcció tècnica en cooperatives i explotacions agrícoles i ramaderes, en jardineria i paisatgisme, en disseny i manteniment de camps esportius, en programació, en organització i execució de les activitats de la indústria alimentària, en realització de tasques tècniques i directives en aquestes indústries, en gestió i control de la qualitat ...

Aquests treballs es poden dur a terme en l'àmbit de l'empresa privada, en l'exercici lliure de la professió oa l'Administració pública.

Temari

Primer curs
Matemàtiques (B):  18,00 crèdits
Física (B):  12,00 crèdits
Química (B):  6,00 crèdits
Expressió Gràfica (B):  6,00 crèdits
Empresa (B):  6,00 crèdits
Biologia (B):  6,00 crèdits
Geologia (B):  6,00 crèdits
Segon curs
Bases tecnològiques de la producció vegetal (OB):  12,00 crèdits
Bases tecnològiques de la producció animal (OB):  6,00 crèdits
Ciència i tecnologia del medi ambient (OB):  12,00 crèdits
Enginyeria del medi rural (OB):  24,00 crèdits
Economia Agrària (OB):  6,00 crèdits
Tercer curs
Cal superar 1 dels mòduls següents:
Tecnologia específica Explotacions agropecuàries  54,00 crèdits
Tecnologia específica Indústries Agràries i Alimentàries  54,00 crèdits
Quart curs
Projecte Fi de Grau (TFG):  15,00 crèdits
Cal superar 1 dels mòduls següents:
Optatives del mòdul de tecnologia específica d'explotacions agropecuàries (OP):  45,00 crèdits
Optatives del mòdul de tecnologia específica d'indústries agràries i alimentàries (OP):  45,00 crèdits

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Durada

240 ECTS
Grau en Enginyeria agroalimentària
Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG)
Campus i seus: Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG)
Escuela Politécnica
Campus Montilivi 17003 Girona
Sol·licita informació
X