Grau en Enginyeria Biomèdica

1167 Persones estan visitant aquest curs
entre 2.500 € i 5.000 €
Sol·licita informació
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Grau en Enginyeria Biomèdica
Sol·licita informació
Grau
Oficial / homologat
Presencial
Barcelona
4 anys
entre 2.500 € i 5.000 €

Descripció

Jo, la Pompeu perquè...
 
Sabré descriure i analitzar l'estructura i la funció de l'organisme humà i dels seus òrgans i aparells, així com les alteracions més freqüents.
Podré analitzar i relacionar els fonaments biològics de l'estructura i la funció dels éssers vius, i de les bases moleculars i cel·lulars de la malaltia.
Podré dissenyar i implementar solucions tecnològiques relacionades amb l'adquisició, el processament, el modelatge, la visualització i la interpretació de variables i senyals biològics, fisiològics i clínics que contribueixen als processos de prevenció, diagnòstic, tractament i rehabilitació.
Podré comprendre els principals mecanismes fisiopatològics i modelar computacionalment els diversos sistemes orgànics del cos humà.
Comprendré i sabré diferenciar les diverses tècniques i sistemes d'adquisició de senyals i imatges biomèdics capaços d'aportar informació estructural i/o funcional sobre els diversos processos biològics i fisiològics.
Sabré utilitzar les eines i els sistemes de producció biotecnològica i farmacèutica.

Presentació

El grau en Enginyeria Biomèdica proporciona una formació àmplia i sòlida en àrees com la tecnologia, les ciències físico-químiques i la biomedicina, que capacita per exercir la professió en projectes en què s'apliquin principis tècnics d'enginyeria als camps de la medicina i la biologia, i també dirigir-los. A més, té una orientació cap al modelatge computacional, fisiològic i biològic que permet cursar itineraris optatius centrats en la biologia de sistemes, les neurociències, el sistema cardiovascular i l'aparell locomotor.
 
El desenvolupament de la professió d'enginyer biomèdic se centra fonamentalment en l'aplicació de tecnologies computacionals per comprendre, diagnosticar i tractar malalties humanes, així com en el disseny i la construcció de productes sanitaris. A més, la formació en Enginyeria Biomèdica proporciona una base sòlida per a la recerca i el desenvolupament en l'àmbit de la biologia sintètica i les seves aplicacions en camps com la biomedicina o les aplicacions mediambientals, entre d'altres.
 
Estades a l'estranger
El pla d'estudis preveu fer estades a l'estranger, amb caràcter optatiu, a partir de tercer curs.

Competències per a les quals et prepara el curs

En acabar els estudis els graduats tindran una formació interdisciplinària que els ha de permetre integrar-se en equips professionals

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Català, castellà i anglès (depenent de l'assignatura). Les assignatures de tercer i quart curs s'imparteixen en anglès.

Durada

de septembre a juny

Objectius

La principal característica i novetat d'aquests estudis és que aporten una formació que combina estretament assignatures de l'àmbit de l'enginyeria i la ciència amb una sòlida formació bàsica en biologia i fisiologia. Aquest enfocament permet dotar els estudiants d'un coneixement integrat dels sistemes biològics i dels seus principis de disseny. El rol central del modelatge (computacional) d'organismes i sistemes en aquests estudis respon a la perspectiva i a la necessitat de formar professionals que puguin integrar coneixements diversos i que siguin alhora capaços d'analitzar i d'interpretar dades experimentals, de descobrir nous mecanismes i principis biològics i fisiològics, i de predir l'evolució fisiopatològica d'alteracions en l'homeòstasi d'aquests sistemes o les derivades d'accions terapèutiques.

Titulació obtinguda

Grau en Enginyeria Biomèdica

Pràctiques

El pla d'estudis preveu fer pràctiques en empreses externes, amb caràcter obligatori, a partir de tercer curs.

Perspectives laborals

Els enginyers biomèdics poden treballar en les universitats, en la indústria, en els hospitals, en les instal·lacions de recerca de les institucions educatives i mèdiques, en l'ensenyament i en agències reguladores. Sovint compleixen una funció de coordinació o interconnexió, i utilitzen la seva experiència aplicada tant en el camp científico-tècnic com en el camp clínico-biomèdic. Òrgans artificials (audiòfons, marcapassos, ronyons i cors artificials, oxigenadors de sang, vasos sanguinis sintètics, articulacions, braços i cames). Monitoratge automàtic del pacient (durant la cirurgia o en cures intensives; persones sanes en ambients inusuals, com els astronautes a l'espai o els bussos sota l'aigua a gran profunditat). Sensors de química de la sang (potassi, sodi, O2, CO2 i PH). Dispositius terapèutics i quirúrgics avançats (sistema de làser per a la cirurgia ocular, dosatge automàtic d'insulina, etc.). Aplicació de sistemes experts i d'intel·ligència artificial a la presa de decis

Horari

Les classes s'impartiran al matí i a la tarda en tots els cursos
Grau en Enginyeria Biomèdica
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Campus i seus: Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Plaça de la Mercè, 10-12 08005 Barcelona
Sol·licita informació
X