Máster en Bioinformática per les ciencies de la salut

1021 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Informa't sobre les condicions
Sol·licita informació
Facultat de Biologia (UB)
Máster en Bioinformática per les ciencies de la salut
Sol·licita informació
Màster oficial
Presencial
Barcelona
Consulteu el preu

Descripció

objectius

El programa té com a objectiu formar professionals amb coneixements i habilitats orientats cap al desenvolupament de noves estratègies computacionals i sistemes informàtics d'utilitat en la investigació biomèdica i la pràctica sanitària, posant especial èmfasi en els sistemes informàtics relacionats amb la R + D de medicaments i amb les aplicacions sanitàries de les tecnologies òmiques.

Destinataris

Criteris d'admissió i selecció o valoració de mèrits
La bioinformàtica és una ciència interdisciplinària i el perfil d'accés de l'alumnat és molt ampli. Per tant, inclou estudiants de ciències de la salut i de la vida, estudiants d'enginyeries o ciències exactes i estudiants de ciències experimentals no biològiques

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Inglés

Promocions

Competències
Aquest màster es fonamenta en cinc grans àrees de contingut:

Bioinformàtica del Genoma: anàlisi, alineació, comparació i anotació automàtics de seqüències biològiques, anàlisi de l'evolució i la variació de genomes, bases de dades de biologia molecular.
Bioinformàtica Estructural: introducció als mètodes experimentals usats en la determinació estructural de biomolècules, predicció ab initio i per homologia d'estructures de proteïnes, simulació de sistemes biomoleculars, incloent prediccions energètiques i d'interacció entre molècules.
Biologia de sistemes computacional: descripció de xarxes biològiques i modelatge de xarxes gèniques, metabòliques i de proteïnes. Anàlisi dels conjunts massius de dades resultants de les tecnologies òmiques.
Farmacoinformática: gestió de biblioteques moleculars i el seu cribratge virtual, disseny de fàrmacs assistit per ordinador i modelatge quantitatiu de les relacions estructura-activitat (QSAR i 3 D-QSAR /).
Informàtica Biomèdica: sistemes d'informació clínic-sanitaris, anàlisi d'imatges biomèdiques, estudi de les relacions genotip-fenotip i sistemes informàtics d'ajuda a la presa de decisions sanitàries.

A més d'aquestes àrees especialitzades, el màster inclou formació en temes horitzontals d'interès general com algorísmia i programació, gestió i anàlisi de dades, mineria de textos, i nocions de bioètica i protecció de dades aplicades a la bioinformàtica.
Máster en Bioinformática per les ciencies de la salut
Facultat de Biologia (UB)
Campus i seus: Facultat de Biologia (UB)
Facultat de Biologia (UB)
Av.Diagonal, 645 08028 Barcelona
Sol·licita informació
X