Màster de Càlcul i Modelatge BIM en Instal·lacions

1072 Persones estan visitant aquest curs
entre 5.000 € i 10.000 €
Sol·licita informació
Zigurat Global Institute of Technology
Màster de Càlcul i Modelatge BIM en Instal·lacions
Sol·licita informació
Màster
On-line
1 any
entre 5.000 € i 10.000 €

Descripció

El Màster Internacional en Càlcul i Modelatge BIM d'Instal·lacions aborda, en l'entorn de l'edificació, el càlcul, el modelatge BIM i la coordinació de totes les instal·lacions que intervenen en ella. Es van aplicar les solucions més novedoses, tant en obra nova com en rehabilitació, amb un clar enfocament cap a l'arquitectura ecoeficient i sostenible amb l'objectiu de obtenir la màxima eficiència energètica.
Documentat i impartit per professionals de reconegut prestigi en el sector de l'arquitectura ecoeficient i instal·lacions. El màster capacita per a l'estudi, l'anàlisi i el maneig de les eines necessàries per millorar l'eficiència i el estalvi energètic, a més de obtenir la certificació energètica en edificis nous i existents.

Temari

Mòdul 1: Disseny i construcció
El mòdul comprendrà inicialment l'estudi de l'incidència de l'entorn i les consideracions constructives de l'envolupant sobre el propi edifici, tractant els diferents tipus i sistemes de construcció sostenible i analitzant com afecten aquests paràmetres a la demanda energètica de l'edifici.
Una vegada vistes aquestes premisses es treballarà en la part de disseny de l'edificació, analitzant l'accessibilitat, utilització i protecció contra incendis. Finalment, també es va a estudiar com és possible realitzar la coordinació, planificació i disseny de projectes en obres d'instal·lacions.
Blocs:
• Exigències bàsiques, coordinació i gestió d'instal·lacions.
• Estudi termal
• Estudi acústic
• Protecció contra incendis.

Mòdul 2: Instal·lacions hidrosanitarias mecàniques
En aquest mòdul s'estudiaran a partir dels conceptes fonamentals de mecànica de fluids, els criteris de disseny i càlcul de les instal·lacions de fontaneria i sanejament, amb l'objectiu de calcular els paràmetres hidràulics de les instal·lacions i la demanda d'ACS per a la seva producció i Distribució.
Un altre objectiu del bloc serà comprendre els fonaments de les instal·lacions de gas a les edificacions i les característiques dels gasos utilitzats a Europa, així com el disseny i compost de dipòsits, aeris i enterrats, per a la conservació de gasos derivats del petroli.
Com a apartat opcional es realitzarà l'estudi dels diferents sistemes de parapents convencionals, dissipatius i el seu conseqüent compost, disseny i posada a terra.
Blocs:
• Fontaneria
• Sanejament
• Combustibles gasosos
• Pararrayos

Mòdul 3: Climatització
El desenvolupament continu de les aplicacions tecnològiques en l'àmbit de la calefacció i refrigeració en les últimes dècades a nivell mundial, ha permès una gran millora en l'eficiència dels sistemes convencionals desenvolupats per la indústria. Actualment existeixen mètodes de climatització amb una eficiència elevada que permeten obtenir importants estalvis energètics.
En aquest mòdul es desenvoluparan projectes d'instal·lacions en qualsevol dels àmbits de la climatització. Partiendo de las necesidades del client, es capacitarà l'alumne per calcular i dissenyar la solució òptima en cada cas i realitzar el pressupost i la implantació dels equips, a més de la instal·lació d'aire condicionat en un modelat 3D basat en la interoperabilitat BIM.
Blocs:
• Qualitat de l'aire interior. Ventilació
• Càlcul de càrregues termals
• Sistemes de climatització
• Energies renovables
• Eficiència energètica i estalvi energètic
• Execució, posada en marxa i manteniment

Mòdul 4: Eficiència energètica i energies renovables
El mòdul d'eficiència energètica i energies renovables comprèn en la seva primera part l'estudi normatiu i tècnic de les instal·lacions d'il·luminació i electricitat, tant convencionalment com mitjançant energies renovables.
Una vegada analitzades i calculades, aquestes instal·lacions estudiaran l'eficiència energètica de l'edifici en conjunt, veient com es pot millorar en les diferents instal·lacions estudiades prèviament, amb l'objectiu final de obtenir el major estalvi energètic possible.
Finalment es va a estudiar com la domòtica pot ajudar tant al confort com a l'eficiència i estalvi energètic d'una vivenda, i es veuran diferents tipus de certificacions i estàndards de construcció sostenibles, com poden ser les certificacions LEED o BREEAM.

Mòdul 5: Casos finals.
• Cas pràctic I: rehabilitació amb bim d'un edifici d'habitatges per a ús hoteler.
• Cas pràctic II: llicència d'activitat d'una nau industrial.
• Cas d'estudi I: edifici d'habitatges amb garatge en celler.
• Cas d'estudi II: edifici plurifamiliar amb locals comercials i oficines.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Durada

Durada: 12 mesos (600 hores). Data d'inici: 21 febrer 2018.

Objectius

L'objectiu del Màster en Càlcul i Modelatge BIM d'Instal·lacions és que els nostres alumnes avançin com a professionals i podran desenvolupar projectes d'instal·lacions, tant en l'aspecte de càlcul i disseny com en la tasca de modelatge, mitjançant un programa basat en la interoperabilitat BIM. S'incentivarà la fluïdesa i la confiança en la gestió integral dels projectes, tenint en compte totes les parts que influeixen en l'elaboració de qualsevol projecte de l'edificació, aconseguint una notable millora en l'eficiència i rendibilitat del treball. Amb el propòsit de flexibilitzar els diferents temes tractats i donar a cada alumne una formació única i específica en la seva àrea d'interès, el màster es estructura en diferents mòduls, segons àrees específiques. No tots els temes dins d'un mateix mòdul seran obligatoris, hi haurà algunes parts optatives que es podran desenvolupar i avaluar només si el alumne ho desitja.

Titulació obtinguda

Certificat Acreditativo de Superació del Curs Avalat per la Universitat de Carabobo i certificat per CYPE Enginyers.
Màster de Càlcul i Modelatge BIM en Instal·lacions
Zigurat Global Institute of Technology
Campus i seus: Zigurat Global Institute of Technology
Zigurat Global Institute of Technology
C/Almogavers 66 2º A 03630 Barcelona (Alacant)
Sol·licita informació
X