Institut Paul Bocuse España

Màster en Direcció i Innovació en Gastronomia

Institut Paul Bocuse España

Màster
Presencial
60 Crèdits
  • Barcelona
consultar preu

Descripció

En l'actual panorama gastronòmic internacional en el qual la cuina, la culinària, els productes locals, les tradicions i el saber fer en la transformació dels plats, són reconeguts com a patrimoni cultural immaterial; ha generat una important i creixent demanda de professionals creatius, proactius i compromesos capaços de seguir el camí cap a la constant transformació i innovació gastronòmica.

Davant aquest paradigma, l'Institut Paul Bocuse Espanya un nou Màster en Adreça i Innovació en Gastronomia de la mà de l'experiència i el coneixement d'un dels xefs més importants i influents del món, qui fos el fundador de la Nouvelle Cuisine però en un entorn gastronòmic innovador i creatiu com l'és la ciutat de Barcelona. El Màster es desenvolupa sota un enfocament internacional, on la gastronomia no només és entesa com el plat i amb aquesta la transformació dels productes agroalimentaris, sinó, per contra, requereix una visió integral del sector tant agroalimentari, com de la restauració en el qual es troba immersa.

El principal objectiu del Màster és formar a professionals capaços de liderar, crear i proposar noves opcions vinculades amb la gastronomia en un context globalitzat però, al seu torn, preocupat per aspectes fonamentals de l'alimentació com són la sostenibilitat, les tradicions culinàries, i en general, la identitat alimentària de les regions.

Per a això, el Màster ofereix una àmplia formació en adreça específica i al mateix temps polivalent que atén a les actuals tendències vinculades a la gastronomia, tals com slow cuisine, dieta mediterrània, cuina vegana o raw cuisine. El Màster proporciona eines centrades a entendre la combinació entre tradició, tecnologia i innovació, tot això amb l'objectiu que els nostres alumnes adquireixin una visió estratègica, global i sostenible en qualsevol de les sortides professionals per les quals el Màster ha estat dissenyat.



Institut Paul Bocuse Espanya ofereix als seus alumnes una formació orientada a l'ocupabilitat. Per això, posa a disposició dels alumnes un paquet de serveis l'objectiu és orientar-lo i acompanyar-lo per assolir els seus objectius professionals. Aquests serveis inclouen (subjecte a convocatòria):


  • Itineraris (a triar un): Ocupabilitat - Emprenedoria - Transacció de Carrera

  • Talent Week

  • Fòrum d'ocupació

  • Programa de Graduats

  • Company Meetings


Tallers i seminaris sobre


  • Habilitats Directives

  • Relacions Públiques

  • Coaching


Sortides Professionals


  • Director de projectes creatius en gastronomia i culinària

  • Responsable de departaments creatius en restaurants i hotels.

  • Cap de divisió i / o departament en grups empresarials vinculats a la gastronomia

  • Responsable de departament d'aliments i begudes (Food & Beverage).

  • Supervisor operatiu i creatiu de centres de col·lectivitats i empreses de càtering.

  • Consultor expert en el sector gastronòmic

  • Emprenedor en el sector gastronòmic



Veure més

Temari del curs

Mòdul 1: Gestió analítica i finances aplicades al sector gastronòmic i de restauració
  • Gestió de la innovació empresarial en gastronomia i productes agroalimentaris - 6 Crèdits - Obligatòria
  • Finances per al sector gastronòmic i agroalimentari- 6 Crèdits - Obligatòria
Mòdul 2: Adreça de recursos humans i innovació en gastronomia
  • Gestió de Recursos humans i talent en contextos globals - 6 Crèdits - Obligatòria
  • Innovació i creativitat en contextos empresarials- 6 Crèdits - Obligatòria
Mòdul 3: Adreça estratègica, logística i operacions en gastronomia
  • Adreça, estratègia i creativitat en àmbits culinaris i gastronòmics - 6 Crèdits - Obligatòria
  • Logística, operacions i trazabilidad en el sector gastronòmic i agroalimentari - 6 Crèdits - Obligatòria
Mòdul 4: Relacions públiques, Màrqueting i publicitat en gastronomia
  • Relacionis públiques i gestió comercial aplicada al sector gastronòmic - 6 Crèdits - Obligatòria
  • NeuroMarketing, tecnologia i publicitat en gastronomia - 6 Crèdits - Obligatòria
Mòdul 5: Sistemes agroalimentaris, creativitat i sentits
  • Contextos i territoris agroalimentaris creatius - 6 Crèdits - Obligatori
Mòdul 6: Treball de finalització de màster
  • Trebalo de finalització de màster - 6 Crèdits – Obligatori
Veure més

Requisits

El procés d'admissió garanteix la idoneïtat dels candidats, d'aquesta manera tots els participants podran aprofitar al màxim aquesta experiència d'aprenentatge.

Requisits d'accés:




  • Estudiants de Grau, Màster i professionals que vulguin especialitzar-se en la gastronomia.



Metodologia

Entorn tècnic de primera generació: l'escola compta amb laboratoris de cuina específics en tecnologies culinàries i mètodes de cocció, laboratoris de rebosteria, un de fleca, un restaurant i un laboratori dedicat a la creativitat i l'exploració de noves tècniques.

Idiomes en què s'imparteix

Francès com a idioma optatiu i extracurricular específic per a negocis en un context agroalimentari.

Objetius




  • Conèixer el sector agroalimentari i gastronòmic: Construir una forta base de coneixement dels sectors tant agroalimentari, com a gastronòmic des d'una perspectiva internacional i sempre des de l'enfocament directiu.

  • Visió global: Formar directius orientats a la gestió empreses innovadores en l'àmbit gastronòmic capaços d'obtenir els resultats esperats a nivell global.

  • Innovació i gestió sostenibles: Desenvolupar la capacitat de creativitat i innovació en els negocis vinculats a la gastronomia i la seva gestió sostenible a través d'una formació integral i especialitzada, qualificant als participants per a l'assumpció de llocs de responsabilitat en el sector.

  • Formació de directius: Desenvolupar les habilitats necessàries d'un gestor global d'empreses vinculades a la gastronomia per aconseguir que es desenvolupi un treball col·laboratiu, assertiu i participatiu entre tots els membres de l'equip.

  • Dissenyar, planificar i gestionar projectes empresarials en els sectors de la gastronomia i la restauració.

  • Assegurar una aproximació multidisciplinària i transdisciplinar a la gastronomia.

  • Afavorir el desenvolupament del pensament creatiu i innovador sobre el valor dels productes agroalimentaris i la seva transformació.

  • Afavorir la combinació de la innovació, la visió de negoci i les competències organitzatives en iniciatives emprenedores en els àmbits de la gastronomia.





Titulació obtinguda

El participant que completi amb èxit el programa obtindrà TRIPLE TITULACIÓ:
El títol de Màster en Direcció i Innovació en Gastronomia per la Universitat de Barcelona. (OFICIAL)
El títol de Màster en Direcció i Innovació en Gastronomia per Institut Paul Bocuse Espanya, Escola Superior de Gastronomia. (PROPI)
El títol de Màster en Direcció i Innovació en Gastronomia per EAE Business School. (PROPI)

Perspectives laborals

Director de projectes creatius en gastronomia i culinària.
Responsable de departaments creatius en restaurants i hotels.
Cap de divisió i/o departament en grups empresarials vinculats a la gastronomia
Responsable de departament d'aliments i begudes (Food&Beverage).
Supervisor operatiu i creatiu de centres de col·lectivitats i empreses de catering.
Consultor expert en el sector gastronòmic.
Emprenedor en el sector gastronòmic.

Avantatges del curs

Reconeixement internacional i professional de l'Institut a nivell mundial. Triple titulació.
Sòlid coneixement en management.
Barcelona com a centre gastronòmic mundial.
Sortides de camp.
Tallers sensorials de degustació.
Gestió d'esdeveniments gastronòmics.
Entorn tècnic de primera generació.
Pràctiques en empreses i institucions gastronòmiques.
Mobilitat internacional. Networking.
Cicle de coaching i habilitats directives.
Assistència a fires sectorials.
Francès.
Equip permanent de reconeguts xefs.
Enfocament internacional.
Grup de Recerca.

Estades a l'estranger


Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Màster en Direcció i Innovació en Gastronomia

Màster en Direcció i Innovació en Gastronomia