Màster en Documental de Creació

1037 Persones estan visitant aquest curs
Preu 8.900 €
Sol·licita informació
Barcelona School of Management UPF
Màster en Documental de Creació
Sol·licita informació
Màster
Presencial
Barcelona
120 crèdits
Preu 8.900 €

Descripció

El Màster en Documental de Creació proporciona una sòlida preparació, tant teòrica com pràctica, en realització i producció documental. És un referent internacional per la seva qualitat, el seu caràcter innovador, per la llibertat creativa i, sobretot, per la seva gran capacitat de formar nous professionals. Des dels seus inicis l'any 1998, el programa ha demostrat amb escreix la seva capacitat de transformar en pel·lícules les idees dels projectes dels seus participants.
El programa prepara i forma documentalistes joves i amplia les perspectives als professionals. Es basa en una visió polièdrica del documental contemporani, garantida per la personalitat i l'experiència creativa i professional de professors i tutors, i contrastada amb experts de diferents països. En acabar el curs, cada participant haurà col·laborat en el procés de desenvolupament o la producció d'un llargmetratge documental i haurà treballat en un projecte propi que hauran avaluat positivament productors i difusors del panorama audiovisual europeu.
Un programa pel qual han passat els directors Neus Ballús, Tatiana Huezo, Isaki Lacuesta o Mercedes Álvarez, entre tants d'altres. En les 10 edicions que ja se n'han fet s'han produït més de 30 pel·lícules documentals, que han participat en els festivals nacionals i internacionals més importants (Berlinale, Festival de Cinema de Locarno, Festival Internacional de Cinema de Rotterdam, Visions du Réel o Festival de Cinema Europeu de Sevilla…).

Temari


Mòdul I: Narrativa, estètica, història i perspectives del documental

    Història i estètica del cinema documental
    Aproximacions a la mirada documental
    seminari Retake
    Anàlisi del documental contemporani
    La fotografia documental, escola de la mirada
    La imatge documental en l'actualitat
    El so en el documental de creació
    La construcció fílmica a través del muntatge
    Producció, distribució i exhibició del projecte documental

Mòdul II: Desenvolupament de projectes propis.

    De la idea al desenvolupament narratiu del projecte
    La presentació del projecte
    Pitching i avaluació de projectes
    Disseny i estratègies de producció

Mòdul III: Participació en els projectes iniciativa del màster en Documental de Creació.

    Preproducció, guió i documentació
    Producció i rodatge
    Muntatge i postproducció
 

Destinataris

El Màster en Documental de Creació s'adreça a professionals dels mitjans audiovisuals i a llicenciats en Comunicació Audiovisual i Ciències de la Comunicació interessats en formar-se com a promotors de projectes, realitzadors o productors.

 

Requisits

  • Graduats universitaris en Comunicació Audiovisual, en Belles Arts, en Periodisme, en Ciències de la Comunicació o en altres titulacions d'aquest nivell universitari relacionades amb aquests camps. Excepcionalment, el màster està obert als candidats que, tot i no complir els requisits esmentats anteriorment, tinguin un reconegut nivell en el camp audiovisual, nivell que serà avaluat per la direcció del màster.
  • Serà requisit indispensable presentar una idea del projecte a partir del qual es realitzarà la selecció dels preinscrits, idea a desenvolupar en un mínim de dues pàgines.
  • Es requereix un nivell B2 d'espanyol per a sol·licitar l'admissió a aquest programa.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol

Durada

Inici de classes: 15 gener 2018 (per confirmar) Fi de programa: 15 gener 2020 (per confirmar)

Objectius

  • Examinar nous models de producció. Actuals, reals.
  • Realitzar un projecte documental propi en col·laboració amb productors i difusors del panorama audiovisual europeu.
  • Participar en el desenvolupament i producció d'un llargmetratge documental.

Titulació obtinguda

Màster en Documental de Creació, expedit per la Universitat Pompeu Fabra. Per obtenir el títol, és indispensable l'assistència a classe, la superació de les proves corresponents i la presentació dels treballs sol·licitats.

Promocions

  • beques Talent
  • Ajudes d'altres organismes
  • Descomptes: Beneficia't dels nostres descomptes si ets antic alumne, pertanys a la comunitat UPF o treballes en una de les nostres institucions col·laboradores.
  • Préstecs bancaris: Informa't sobre les condicions avantatjoses que la UPF Barcelona School of Management ha acordat amb les principals entitats financeres.

Avantatges del curs

Perquè en les seves 10 edicions i més de 25 pel·lícules realitzades, ja s'ha convertit en un referent a nivell internacional en la producció de pel·lícules com en construcció, Mones com la Becky, De nens, Vint anys no és res, Cravan vs Cravan, Demonstration , Dies d'Agost o Bajarí. Perquè tindràs l'oportunitat de treballar amb documentalistes de renom. En anteriors edicions han impartit classes cineastes de la talla de José Luis Guerin, Clara Simone, Victor Kossakovsky, Audrius Stonys, Serguei Dvortsevoy, Nicolas Philibert, Avi Mograbi, Claude Lanzman, Marcel Lozinski o Frederick Wiseman, entre d'altres.

Horari

Horari a consultar
Màster en Documental de Creació
Barcelona School of Management UPF
Campus i seus: Barcelona School of Management UPF
Barcelona School of
Balmes, 132-134 08008 Barcelona
Sol·licita informació
X