Màster de Meteorologia

1139 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Facultat de Física (UB)
Màster de Meteorologia
Sol·licita informació
Màster oficial
Oficial / homologat
Presencial | On-line
Barcelona
60 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

Els objectius formatius específics del màster són, d'una banda, de tipus professional i, de l'altra, de formació d'investigadors en el camp de les ciències de l'atmosfera i el clima. De manera resumida, aquests objectius es poden agrupar en aquestes dues orientacions:

-Orientació professional
Com a professió, la meteorologia és, des de fa molts anys, el camp de treball d'un gran nombre de persones, tant dels que com a meteoròlegs o tècnics especialistes es dediquen a les diverses tasques d'observació, d'anàlisi i de predicció del temps als centres meteorològics nacionals i internacionals, com dels que treballen en els diferents camps d'aplicació, com és el cas, per exemple, dels especialistes en medi ambient atmosfèric i contaminació, hidrologia i planificació dels recursos hídrics, meteorologia urbana, canvi climàtic i desenvolupament sostenible, aprofitament de les energies renovables, etc. Per això, un dels objectius principals del màster és proporcionar una formació bàsica i metodològica en meteorologia que pugui permetre l'accés dels titulats als centres o serveis meteorològics, com també a altres institucions o empreses que demanen professionals especialistes en el camp de la meteorologia aplicada. En el camp professional, aquest màster ha de proporcionar, doncs, els coneixements bàsics necessaris per exercir la professió de meteoròleg. En aquest sentit, el màster programat segueix les directrius de l'Organització Meteorològica Mundial (OMM) sobre l'ensenyament de la meteorologia.

-Orientació acadèmica i d'investigació
La recerca en ciències de l'atmosfera i del clima es considera avui dia prioritària en la majoria dels plans de recerca nacionals i d'àmbit europeu. Només cal esmentar l'avenç extraordinari aconseguit en l'observació i la teledetecció meteorològiques (el Meteosat de segona generació n'és un exemple), en els sistemes de vigilància i d'alerta meteorològics (xarxes de radars meteorològics de vigilància de temps advers), en la modelització meteorològica (augment significatiu de la resolució espacial i temporal de les prediccions, com també del termini de predicció), en la predicció a llarg termini (estacional) i en l'estudi de fenòmens de teleconnexió globals produïts per El Nino (ENSO), l'Oscil·lació de l'Atlàntic Nord (NAO), etc. La investigació sobre el canvi climàtic i la influència que exerceix en la pràctica totalitat dels sectors socioeconòmics ha esdevingut un dels camps de recerca principals de la ciència actual. En l'orientació acadèmica i d'investigació, el màster té com a objectiu principal aconseguir que l'alumnat pugui adquirir els fonaments i la metodologia de treball necessaris per a la recerca en ciències de l'atmosfera i del clima.

Destinataris

Titulats amb una bona formació en física i matemàtiques.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Durada

60 - 120 crèdits variables en funció del tipus d'estudis previs

Preu

Consulteu el preu
Entre 40-64 euros el crèdit.
Màster de Meteorologia
Facultat de Física (UB)
Campus i seus: Facultat de Física (UB)
Facultades de Física (UB)
Facultat de FísicaAv.Diagonal, 647 08028 Barcelona
Sol·licita informació
X