Màster Universitari en Arts Digitals

1121 Persones estan visitant aquest curs
entre 5.000 € i 10.000 €
Informa't sobre les condicions
Sol·licita informació
IDEC-Universitat Pompeu Fabra
Màster Universitari en Arts Digitals
Sol·licita informació
Màster oficial
Oficial / homologat
Presencial
Barcelona
90 crèdits
entre 5.000 € i 10.000 €

Descripció

Després de més de 16 edicions, el Màster Universitari en Arts Digitals està considerat un programa pioner del sud d'Europa. El vast repàs que fa de les nombroses eines, llenguatges i tècniques multimèdia proporciona als participants una formació capaç de cobrir tot l'espectre de la creació digital (guió, disseny, disseny d'aplicacions, música, producció audiovisual, interactivitat, etc.). Orientat a la formació d'autors: guionistes, productors, dissenyadors i desenvolupadors visuals, musicals, audiovisuals i de productes interactius multimèdia.

La col·laboració amb investigadors reconeguts i artistes innovadors proporciona als alumnes una visió real i directa de l'escenari i les tendències actuals. I no només això: la seva orientació i la supervisió que fa dels projectes és vital, tant per participar en festivals internacionals, com Loop o Sónar, com per fer pràctiques professionals a Hangar, Macba, BCN Mitjana, etc.

Aquests estudis es distingeixen per:
• L'aproximació integral, tant creativa com tècnica, a les arts digitals: mitjans visuals, musicals i multimèdia.
• Els coneixements teòrics i pràctics presentats equilibradament.
• La realització d'una sèrie de treballs i, en particular, d'un projecte final de creació.

Temari

El programa està format per dos blocs d'assignatures:

Un primer bloc d'assignatures comunes i obligatòries (38 ECTS), en què es fa una aproximació als aspectes teòrics (artístics, filosòfics, cientificotècnics) i culturals (socials, antropològics, històrics) de la matèria, i s'aprenen els instruments bàsics per treballar en un nivell especialitzat el tractament d'imatge, de vídeo i de so, a més d'una introducció a la programació, les interfícies físiques i les xarxes de comunicació.

Un segon bloc d'especialitat (28 ECTS, d'un total de 49 disponibles), en el qual s'escullen 4 assignatures d'un total de 7, en què s'estudien en profunditat els aspectes pràctics del desenvolupament i la producció de diversos gèneres i formats audiovisuals.

La resta de crèdits s'obtenen amb la realització de pràctiques professionals o d'un conjunt de seminaris complementaris d'actualització, amb un valor de 8 ECTS, i amb el treball final de màster, que suma 16 ECTS. La tria entre les pràctiques professionals i els seminaris complementaris d'actualització cal fer-la ja en el moment inicial i, tal com s'indica en el punt 4.2 "Criteris d'accés i condicions o proves d'accés especials", en consens amb la direcció acadèmica, que juntament amb l'estudiant ha de valorar la idoneïtat de cada opció. Per fer-ho, s'ha de tenir en compte el bagatge i els interessos personals de l'estudiant. Totes dues opcions comporten que es faci un treball.

Destinataris

El Màster Universitari en Arts Digitals s'adreça a llicenciats i graduats de qualsevol titulació i en especial de Comunicació Audiovisual, Belles Arts, Periodisme o Disseny Gràfic, a músics amb estudis superiors homologats, així com a enginyers, informàtics i arquitectes que vulguin obtenir una formació integral en l'àmbit dels continguts audiovisuals digitals i de la comunicació interactiva aplicats a la producció cultural i a la creació artística.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Metodologia

El Màster Universitari en Arts Digitals està dividit en dos blocs d'assignatures : un primer bloc d'assignatures comunes (284 hores), on es fa una aproximació als aspectes teòrics i culturals de la matèria i l'aprenentatge dels instruments bàsics per al tractament d'imatge, vídeo i so, així com una introducció a la programació, les interfícies físiques i les xarxes de comunicació; i un segon bloc d'especialitat (200 hores), en el qual s'elegeixen quatre assignatures entre set possibles i on s'estudien en profunditat els aspectes pràctics del desenvolupament i la producció de diversos gèneres i formats audiovisuals. Atenció tutorial: El seguiment de cada estudiant és continu i es duu a terme de manera personalitzada. Tant les pràctiques professionals como el projecte final es fan amb el seguiment d'un tutor.

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol

Durada

octubre 2015 - desembre 2016

Objectius

Dotar dels coneixements tècnics necessàries en l'ús d'eines digitals per produir obres rellevants i innovadores. Conèixer en profunditat la doble naturalesa cultural i tecnològica dels mitjans digitals. Dominar l'ús de la informàtica com a mitjà d'expressió visual, musical i interactiva.

Titulació obtinguda

Màster universitari en Arts Digitals expedit per la Universitat Pompeu Fabra

Pràctiques

curriculars

Perspectives laborals

Els titulats del Màster Universitari en Arts Digitals estan preparats per assumir la direcció artística de projectes en àmbits de gran transcendència econòmica i cultural, tals com ara la indústria editorial, discogràfica, videogràfica, multimèdia, telemàtica i dels videojocs que solen agrupar-se sota la rúbrica de les creative industries. Aquests professionals podran treballar com: ? Dissenyadors d'Interacció per a aplicacions multimèdia ? Guionistes d'Interacció per a aplicacions multimèdia ? Programadors d'Interacció per a aplicacions multimèdia ? Dissenyadors d'Interactius Web ? Guionistes Interactius Web ? Programadors Interactius Web ? Dissenyador/a de Interactius per a dispositius mòbils ? Guionista d'Interactius per a dispositius mòbils ? Programador/a Interactius per a dispositius mòbils ? Dissenyador/a de Interacció, gràfica, física, tangible i corporeitzada ? Guionista d'Interacció, gràfica, física, tangible i corporeitzada

Promocions

  • Beques Talent: Sol·licita una de les nostres Beques Talent, atorgades específicament a estudiants de màster que tinguin una trajectòria acadèmica, professional o personal excepcional.
  • Ajuts d'altres organismes: Consulta la llista d'entitats i institucions externes a la UPF-IDEC que ofereixen ajuts econòmics a estudiants que vulguin matricular-se en màsters o postgraus.
  • Descomptes: Beneficia't dels nostres descomptes si ets antic alumne, pertanys a la comunitat UPF o treballes en una de les nostres institucions col·laboradores.
  • Préstecs bancaris: Informa't sobre els préstecs bancaris amb condicions avantatjoses que la UPF-IDEC ha acordat amb les principals entitats financeres.
Màster Universitari en Arts Digitals
IDEC-Universitat Pompeu Fabra
Campus i seus: IDEC-Universitat Pompeu Fabra
IDEC-Universitat Pompeu Fabra - Campus del Poble Nou
Carrer de Roc Boronat, 138 08005 Barcelona
Sol·licita informació
X