Preparació d'Oposicions a Grup A1: Jutges i Fiscals

1044 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
CEF Centro de Estudios Financieros
Preparació d'Oposicions a Grup A1: Jutges i Fiscals
Sol·licita informació
Oposicions
Presencial
Barcelona
Consulteu el preu

Descripció

La funció d'un jutge rau en dirimir els conflictes entre les parts i enjudiciar delictes, mentre que els fiscals exerciten l'acció penal. En tots dos casos, el seu objectiu primordial serà defensar els interessos dels ciutadans.
Mitjançant la Llei Orgànica 9/2000, de 22 de desembre, s'ha procedit a la unificació d'accés a les carreres judicial i fiscal. Això suposa una millor organització d'estudi de l'opositor, concorrent en una única convocatòria a les places de les dues oposicions.
Al BOE de 20 de març de 2001 es publica la convocatòria única de jutges i fiscals. A partir d'aquest moment, els exercicis i programa són els mateixos per a tots dos cossos (BOE 10 de març de 2000). Un cop superats els exercicis, l'opositor triarà pel millor número d'ordre obtingut al final de la fase d'oposició, tenint prioritat d'elecció en la carrera judicial o fiscal el número 1 sobre el 2 i així successivament fins a esgotar les places convocades.
El requisit acadèmic indispensable per accedir a aquesta oposició és ser titulat en Grau o Llicenciat en Dret.

Temari

Programa:
Aprovat al BOE de 23 desembre 2015
Segon exercici:
• Dret Constitucional (26 temes).
• Dret Civil (91 temes).
• Dret Penal (62 temes).
Tercer exercici:
• Dret Processal Civil (58 temes).
• Dret Processal Penal (38 temes).
• Dret Mercantil (16 temes).
• Dret Administratiu i Laboral (27 temes).

Exercicis:
Tres exercicis teòrics de caràcter eliminatori.

Primer exercici:
Consistirà a contestar un qüestionari-test sobre les matèries del segon exercici: Dret Constitucional, Dret Civil i Dret Penal, i sobre les matèries del tercer exercici: Dret Processal Civil i Penal. Durada: 2 hores i 45 minuts.

Segon exercici:
Consistirà en exposar oralment davant del Tribunal cinc temes de les següents matèries: un de Dret Constitucional, dues de Dret Civil, i dos de Dret Penal. Durada: 1 hora.

Tercer exercici:
Consistirà en exposar oralment davant del Tribunal cinc temes de les següents matèries: dues de Dret Processal Civil, un Dret Processal Penal, un de Dret Mercantil, i un de Dret Administratiu o Laboral. Durada: 1 hora.
* Nota: El contingut del temari per a tots els exercicis de l'oposició s'ajustarà a la normativa publicada al BOE a la data de la publicació de la present convocatòria, tot i que no hagués entrat en vigor.

Destinataris


 

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Metodologia

Exclusivament en el sistema de preparació presencial, en horari de tarda-nit, dos dies a la setmana. L'alumne compta amb dos preparadors, amb això es persegueix: especialitzar la preparació per matèries i obtenir dos criteris de valoració. L'exposició oral davant d'un preparador és l'eix de la preparació. Es va dues vegades per setmana; en cada sessió l'opositor exposa oralment el tema i rep els suggeriments, valoració i recomanacions del professor. Periòdicament, l'alumne s'ha de sotmetre a la simulació d'exàmens complets davant un tribunal format per preparadors diferents als seus. En ells exposarà cinc temes en el temps establert, li ha d'exigir el rigor propi d'aquests exercicis. A més del nostre servei d'actualització de temaris existent en la XARXA, hem creat un servei d'informació sobre les Novetats Legislatives per als subscriptors d'actualitzacions d'aquesta oposició.
Preparació d'Oposicions a Grup A1: Jutges i Fiscals
CEF Centro de Estudios Financieros
Campus i seus: CEF Centro de Estudios Financieros
CEF Barcelona
C/ Gran de Gràcia, 171 08012 Barcelona
Sol·licita informació
X