Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Postgrau de Coaching: Orientació i assessorament en el món laboral (UOC)

Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Postgrau
On-line
33 Crèdits
2.210 €

Postgrau de Coaching: Orientació i assessorament en el món laboral (UOC)

Descripció

Formació especialitzada en processos de coaching en l'àmbit laboral: en orientació, formació i assessorament laboral i professionalEl postgrau de Coaching: orientació i assessorament en el món laboral ofereix formació especialitzada en processos de coaching en l'àmbit laboral: en orientació, formació i assessorament laboral i professional.Promoció:

Fracciona el teu pagament en còmodes quotes.Aquest postgrau presenta un doble interès per a l'alumnat , ja que d'una banda, s'atén a la necessitat de reflexionar sobre els nous reptes que es plantegen en l'ocupació i en les organitzacions del segle XXI, i d'altra banda, es focalitza en la utilització d'una eina innovadora, i cada vegada més demanada, com és el coaching. El coaching busca potenciar les habilitats i les capacitats que tenen les persones, equips i organitzacions en el seu interès per optimitzar l'efectivitat, créixer i generar processos de canvi que en millorin les potencialitats personals, professionals i laborals.


Veure més

Temari del curs

El pla d'estudis del postgrau de Coaching: orientació i assessorament en el món laboral consta de 33 crèdits i està format per 5 assignatures obligatòries i 2 assignatures optatives a escollir entre 3.

Semestre 1
 • Ocupació i TIC en la societat del coneixement (obligatòria, 5 crèdits)
 • Nous reptes per a l'ocupació i les organitzacions al segle XXI (obligatòria, 5 crèdits)
 • Coaching laboral I (obligatòria, 5 crèdits)
Semestre 2
 • Coaching laboral II (obligatòria, 5 crèdits)
 • Intervenció per a la igualtat i la inclusió sociolaboral (optativa, 5 crèdits)
 • Organitzacions i competències professionals: identificació, anàlisi i avaluació (optativa, 5 crèdits)
 • Intervenció orientadora i formació al llarg de la vida (optativa, 5 crèdits)
 • Projecte PG Coaching (obligatòria, 3 crèdits)
Total de crèdits: 33
Veure més

Competències per a les que et prepara el curs

Identificar, analitzar i comprendre els factors que expliquen el comportament dels individus, grups i organitzacions en relació amb el treball, per a aplicar aquest coneixement en diferents iniciatives pràctiques lligades a l'àmbit laboral.
Saber impulsar i dinamitzar oportunitats d'ocupació i assessorar organitzacions, grups i/o persones per a emprendre aquestes oportunitats.
Dissenyar i implementar estratègies adequades per fer compatibles les competències i motivacions de les persones i les necessitats que plantegen les noves realitats econòmiques i socials.
Comprendre i desenvolupar processos d'acompanyament a les persones en les seves necessitats i etapes de canvi, descobrint i potenciant habilitats personals i professionals, amb l'objectiu de potenciar-ne l'ocupabilitat.

Destinataris

Perfils

El postgrau de Coaching es dirigeix a persones interessades a adquirir els coneixements i habilitats necessaris per a especialitzar-se professionalment en l'orientació i assessorament en el món laboral.

 • Professionals, tant si treballen per compte propi com per compte d'altri, que requereixen coneixements innovadors en metodologies d'intervenció sociolaboral, de desenvolupament professional.

 • Personal tècnic d'orientació laboral que busqui perfeccionar i innovar en metodologies d'orientació i inserció laboral i desenvolupament professional.

 • Professionals que es dediquen a la teràpia i a l'assessorament  laboral des de la psicologia.
A qui es dirigeix

Persones interessades en el desenvolupament del coaching en l'àmbit laboral, que vulguin treballar orientant i assessorant persones o grups en la millora de les seves competències en les organitzacions o persones que en un moment donat estan a l'atur i necessiten ajuda per a superar les dificultats d'una situació sense feina i emprendre la cerca d'una de nova, persones que tot i que treballen, requereixen ajuda per canviar d'ocupació, emprendre en una nova activitat laboral, millorar-ne la qualificació o buscar un desenvolupament satisfactori de la seva trajectòria laboral.
Veure més

Requisits

Requisits d'accés

Per a fer un postgrau propi no és necessari tenir una titulació oficial universitària. Però si teniu estudis universitaris és important que envieu la vostra documentació perquè quan finalitzeu els estudis rebreu un diploma en lloc d'un certificat.

Idiomes en què s'imparteix

Multilingüe.

Durada

Inici: A consultar.

Objetius

L'objectiu general del postgrau de Coaching: orientació i assessorament en el món laboral és proporcionar els coneixements i habilitats necessàries per a entendre i exercir el rol i les pràctiques del coaching en aspectes relacionats amb el món laboral en els diferents nivells d'aplicació, tant personal, com d'equips i organitzacions. Entre els objectius específics d'aquest postgrau destaquem els següents:

 • Conèixer els canvis i característiques principals del treball en la societat de la informació.

 • Conèixer i utilitzar les xarxes socials, les noves professions relacionades amb la tecnologia i les noves formes de trobar feina a Internet.

 • Comprendre els processos psicosocials lligats a l'ocupació, la precarietat i la desocupació des d'una perspectiva crítica i entendre'n les implicacions i conseqüències en les persones.

 • Comprendre i saber analitzar els aspectes i dinàmiques clau en els critical management studies.

 • Conèixer què és el coaching i els fonaments de la metodologia del coaching sistèmic.

 • Assimilar les competències i perfil del coach amb la finalitat d'administrar i implantar les diferents eines de coaching.

 • Identificar i definir els objectius o demandes laborals de les persones, per a generar un procés de coaching.Titulació obtinguda

Els estudiants que acreditin una titulació universitària oficial reconeguda rebran, segons el curs superat, un diploma de màster/diploma de postgrau.
Els estudiants que no acreditin una titulació universitària oficial reconeguda rebran un diploma d'extensió universitària.
Els estudiants que superin una especialització (certificat d'especialització) rebran, independentment dels estudis previs, un certificat d'especialització.

Perspectives laborals

La professió de tècnic/a d'ocupació, orientador/a laboral, agent d'inserció laboral, coach laboral, agent de desenvolupament local i agent d'igualtat d'oportunitats tenen una demanda destacada en l'Administració pública, majoritàriament en la local i autonòmica, però cada vegada augmenta més la demanda en l'àmbit semipúblic i privat, en associacions, fundacions, organitzacions sindicals, associacions empresarials i en empreses i entitats privades.

En aquest sentit, el fet d'obtenir el postgrau de Coaching per la UOC facilitarà als estudiants la incorporació a un àmbit professional en expansió, però sobretot, a aquells estudiants que estiguin treballant en aquest àmbit d'especialització els permetrà actualitzar i ampliar les seves competències laborals, perfeccionar i innovar en metodologies d'intervenció laboral, i també possibilitar-los la promoció laboral.

Promocions

Beques, Ajudes i Finançament disponible.

Fracciona el teu pagament en còmodes quotes.

Preu

2.210 €