Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Postgrau de Drets Humans i col·lectius especialment vulnerables (UOC)

Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Postgrau
On-line
35 Crèdits
2.975 €

Postgrau de Drets Humans i col·lectius especialment vulnerables (UOC)

Descripció

La interacció entre els Drets humans, la democràcia i la globalització s'ha convertit en un àmbit considerat com a fonamental per garantir les quotes més grans de benestar social. Qualsevol activitat de l'àmbit públic i privat té repercussions considerables en la garantia dels drets humans fonamentalsPromoció: Fracciona el teu pagament en còmodes quotes.Aquest Postgrau en Drets Humans i Col·lectius Especialment Vulnerables ofereix als seus estudiants un coneixement ampli i pràctic en aquesta matèria que els capacita per desenvolupar més tard un assessorament especialitzat en la prevenció i la protecció dels drets humans de col·lectius especialment vulnerables com ara els nens, les dones, els col·lectius LGTB o els immigrants i refugiats.

Temari del curs

Postgrau en Drets Humans i Col·lectius Especialment Vulnerables
 • Teories de la justícia. Concepte i fonament dels drets humans i de la democràcia (4 ECTS)
 • Sistema universal de protecció dels drets humans (4 ECTS)
 • Sistema espanyol i  europeu de protecció dels drets humans (4 ECTS)
 • Sistema interamericà de protecció dels drets humans / o / Drets humans i democràcia en el món africà, àrab i musulmà (4 ECTS)
 • Immigració i drets humans: identitat, estrangeria, refugiats i asil. (4 ECTS)
 • Protecció internacional dels drets del nen (4 ECTS)
 • Minories i pobles indígenes (4 ECTS)
 • Treball final de postgrau (3 ECTS)

Competències per a les que et prepara el curs

Identificar i comprendre el funcionament i els límits de les institucions i els actors més rellevants en matèria de Drets humans.
Realitzar diagnòstics sobre la realitat social a escala local, nacional o internacional amb respecte a la situació dels drets humans per a col·lectius especialment vulnerables.
Dissenyar plans o polítiques complexes de protecció dels drets humans dels col·lectius especialment vulnerables.
Emprar instruments analítics per oferir assessorament estratègic a organitzacions públiques i privades en matèria de protecció de la diversitat (gènere, emigrants, orientació sexual).

Destinataris

A qui es dirigeix


 • Joves acabats de llicenciar / o diplomats / des en Dret, Periodisme, Història, Magisteri o Pedagogia, Ciències Polítiques, Sociologia, Relacions Internacionals, Humanitats, que volen iniciar la seva carrera professional treballant per a institucions públiques o privades involucrades en la protecció / promoció els drets humans.

 • Professionals del dret.

 • Quadres de partits polítics o de l'administració.

 • Professionals d'ONG o d'organitzacions internacionals de cooperació o promoció de la democràcia els drets humans.

 • Responsables i consultors d'empreses en matèria de Responsabilitat Social Corporativa, Recursos Humans, Marketing i Comunicació

 • Cooperants.

 • Assesors d'empreses.
Perfils:

El Postgrau en Drets Humans i Colectius especilament vulnerables vol facilitar als estudiants tant la inserció laboral com la possibilitat de promoció laboral o canvi d'orientació professional. Dins de la inserció o promoció laboral en diferents sectors laborals i professionals:

Sector públic: el Postgrau que s'ofereix proposa formació específica que ajudi a incorporar les diferències de gènere, cultura, orientació sexual, edat, etc. en el disseny de polítiques públiques (educació, salut, serveis socials, etc.)

Sector associatiu sense ànim de lucre: el Postgrau proporciona coneixements i habilitats específiques per a facilitar la funció de promoció i supervisió dels drets humans i de la democràcia dels col.lectius especialment vulnerables.

Sector privat: amb la demanda creixent de consultors, assessors i advocats que sàpiguen integrar el vessant del respecte als drets humans en les decisions estratègiques d'aquestes entitats, per mitjà dels departaments de responsabilitat social corporativa o afins que han anat aflorant en totes les empreses multinacionals. Integrar correctament la diversitat de gènere, orientació sexual, origen, religió, edat, o la discapacitat, és un dels grans reptes dins les empreses.
Veure més

Requisits

Requisits d'accés

Per a fer un postgrau propi no és necessari tenir una titulació oficial universitària. Però si teniu estudis universitaris és important que envieu la vostra documentació perquè quan finalitzeu els estudis rebreu un diploma en lloc d'un certificat.

Idiomes en què s'imparteix

Castellà.

Durada

Data inici: A consultar.

Objetius


 • Formar especialistes en Drets humans i col·lectius especialment vulnerables capaços d'oferir serveis professionals i de recerca en qualsevol context social i professional. I amb aquesta finalitat:

 • Oferir una cultura àmplia en matèria de drets humans i democràcia.

 • Enfortir l'enteniment dels Drets Humans dels col·lectius especialment vulnerables i la seva participació igualitària en la vida política com a fonament de la convivència social pacífica més duradora i justa.

 • Desenvolupar capacitats per pensar analíticament sobre l'aplicació i desenvolupament dels drets humans d'aquests i altres col·lectius.

 • Millorar la capacitació dels seus estudiants per a realitzar investigacions en aquesta àrea de coneixement.

 • Facilitar el desenvolupament professional dels estudiants.

 • Desenvolupar habilitats específiques de col·laboració amb professionals de diferents formació per millorar l'aplicació i desenvolupament dels drets humans i la democràcia pel que fa als grups especialment vulnerables.

 • Obtenir instruments eficients per a l'assessorament legal a empreses públiques o privades, ONG, fundacions, o organitzacions internacionals en temes de risc de vulneració dels drets humans dels col·lectius especialment vulnerables i les estratègies de defensa més adequades.Titulació obtinguda

Els estudiants que acreditin una titulació universitària oficial reconeguda rebran, segons el curs superat, un diploma de màster/diploma de postgrau.
Els estudiants que no acreditin una titulació universitària oficial reconeguda rebran un diploma d'extensió universitària.
Els estudiants que superin una especialització (certificat d'especialització) rebran, independentment dels estudis previs, un certificat d'especialització.

Perspectives laborals

Fundacions per l'impuls del progrés social.
Tècnics i directors d'ONGs de drets humans o cooperació
Tècnics i directors d'organitzacions internacionals
Despatxos d'advocats
Assessories d'empreses.
Departaments de RSC, de Recursos Humans, de comunicació o marketing, d'empreses privades o públiques.

Promocions

Beques, ajudes i finançament disponible.Fracciona el teu pagament en còmodes quotes.

Preu

2.975 €