Institut Paul Bocuse España

Postgrau en Pastisseria i Rebosteria Creativa

Institut Paul Bocuse España

Postgrau
Presencial
 • Barcelona
consultar preu

Descripció

L'actual panorama gastronòmic internacional en el qual la cuina, la culinària, els productes locals, les tradicions i el saber fer en la transformació dels plats, són reconeguts com a patrimoni cultural immaterial, ha generat una important i creixent demanda de professionals creatius, proactius i compromesos capaços de seguir el camí cap a la constant transformació i innovació culinària.

Davant aquest paradigma, l'Institut Paul Bocuse Espanya ofereix un nou Postgrau en Pastisseria i Rebosteria Creativa de la mà de l'experiència i el coneixement d'un dels xefs més importants i influents del món, qui fos el fundador de la Nouvelle Cuisine. El Postgrau es desenvolupa sota un enfocament internacional, on la pastisseria no només és entesa com un resultat de la transformació dels productes agroalimentaris, sinó, per contra, requereix una constant innovació i dedicació el resultat de la qual en ocasions, li atorga la catalogació de veritables peces d'art.

El principal objectiu del Postgrau és formar a professionals que vulguin enfortir, crear i proposar noves opcions vinculades amb la pastisseria. Així mateix, proporcionar les eines conceptuals i tècniques d'avantguarda que li permetran a l'alumne desembolicar-se en un entorn culinari dinàmic, internacional i innovador.

Per a això, el Postgrau ofereix una formació conceptual, teòrica però sobretot pràctica en tècniques i tendències en pastisseria, de tal manera que es comprenguin els requeriments actuals de la demanda orientats, per exemple, a la cuina vegana, slow food, o la necessitat d'atendre a celíacs, etc. El Postgrau se centra a formar professionals creatius, autònoms i innovadors capaços de conceptualitzar i materialitzar les necessitats del comprat culinari i gastronòmic, tot això amb una visió estratègica, global i sostenible en qualsevol de les sortides professionals per les quals el Postgrau ha estat dissenyat.IPB ofereix als seus alumnes una formació orientada a la empleabilidad

Per això posa a la disposició dels alumnes un paquet de serveis que el seu objectiu és orientar-ho i acompanyar-ho per aconseguir els seus objectius professionals. Aquests serveis inclouen (subjecte a convocatòria):

 • Itineraris (a triar un): Empleabilidad – Emprendimiento – Transacció de Carrera

 • Talent Week

 • Fòrum d'ocupació

 • Programa de Graduats

 • Company Meetings


Tallers i seminaries sobre


 • Habilitats Directives

 • Relacions Públiques

 • CoachingVeure més

Temari del curs

Pla d'Estudis (Subjecte a canvis).
El present Postgrau en Pastisseria i Rebosteria Creativa consta de 60 crèdits ECTS,
L'estructura i distribució de crèdits acadèmics per curs es presenta en la següent taula:
 • Mòdul 1: Gestió creativa en pastisseria i rebosteria – 9 ECTS - Obligatòria
 • Mòdul 2: Tècniques, tecnologia i avantguarda en pastisseria i rebosteria – 9 ECTS - Obligatòria
 • Mòdul 3: Productes, logística i operacions en pastisseria i rebosteria – 9 ECTS - Obligatòria
 • Mòdul 4: Producció, transformació i consum en pastisseria i rebosteria – 9 ECTS - Obligatòria
 • Mòdul 5: Tendències i innovació en pastisseria i rebosteria – 9 ECTS - Obligatòria
 • Mòdul 6: Pràctica aplicada en pastisseria i rebosteria – 3 ECTS - Obligatòria
 • Mòdul 7: Treball final de postgrau – 12 ECTS - Obligatòria
Veure més

Requisits


 • El procés d'admissió garanteix la idoneïtat dels candidats, d'aquesta manera tots els participants podran aprofitar al màxim aquesta experiència d'aprenentatge.

 • Requisits d'accés: Estudiants de Grau, màster i professionals que comptin amb un coneixement culinari bàsic i que vulguin especialitzar-se en la pastisseria i rebosteria.Metodologia

Tallers per al desenvolupament de la creativitat: els estudiants podran enfortir i desenvolupar les seves capacitats de creació aplicada a la pastisseria a través de tallers específicament dissenyats per impulsar el desenvolupament creatiu d'aquesta professió.
Learning by doing: els alumnes podran posar en pràctica diàriament els conceptes apresos en classe en un laboratori específic per al desenvolupament de pastisseria. En finalitzar la setmana, els alumnes hauran de presentar la seva creació setmanal davant possibles clients reals, d'aquesta manera, es valorarà l'acceptació al mercat de les seves propostes.
Visites a pastisseries, forns i fleca: es desenvoluparà una sortida mensual a pastisseries, centres de producció i transformació de productes agroalimentaris, entre altres visites.
Entorn tècnic de primera generació: l'Institut compta amb laboratoris de cuina específics en tecnologies culinàries i mètodes de cocció, laboratoris de rebosteria, de fleca, un restaurant

Idiomes en què s'imparteix

Francès com a idioma optatiu i extracurricular específic per a negocis en un context agroalimentari.

Objetius


 • Conèixer el sector agroalimentari i de rebosteria: Construir una forta base de coneixement dels sectors tant agroalimentari, com a culinari des d'una perspectiva internacional i sempre des d'un enfocament creatiu.

 • Visió global: Formar professionals orientats a la gestió de projectes de pastisseria i rebosteria innovadors.

 • Innovació i gestió sostenibles: Desenvolupar la capacitat de creativitat i innovació en els negocis vinculats a la pastisseria i rebosteria i la seva gestió sostenible a través d'una formació integral i especialitzada, qualificant als participants per a l'assumpció de llocs de responsabilitat en el sector.

 • Formació de directius: Desenvolupar les habilitats necessàries d'un gestor global d'empreses vinculades a la pastisseria i a la rebosteria per aconseguir que es desenvolupi un treball col·laboratiu, assertiu i participatiu entre tots els membres de l'equip.

 • Dissenyar, planificar i gestionar projectes empresarials en els sectors de la pastisseria i la rebosteria.

 • Assegurar una aproximació multidisciplinària i transdisciplinar a la rebosteria.

 • Afavorir el desenvolupament del pensament creatiu i innovador sobre el valor dels productes agroalimentaris i la seva transformació.

 • Afavorir la combinació de la innovació, la visió de negoci i les competències organitzatives en iniciatives emprenedores en els àmbits de la pastisseria i la rebosteria.Titulació obtinguda

El títol de Postgrau en Pastisseria i Rebosteria Creativa per Institut Paul Bocuse Espanya, Escola Superior de Gastronomia. (PROPI)
Per poder obtenir la titulació és necessari complir els requisits sol.licitats.

Perspectives laborals

Director de projectes creatius en pastisseria i rebosteria.
Responsable de departaments creatius en restaurants i hotels.
Cap de divisió i/o departament en grups empresarials vinculats a la pastisseria i la rebosteria
Responsable de departament d'aliments i begudes (Food&Beverage).
Supervisor operatiu i creatiu de centres de col·lectivitats i empreses de catering.
Consultor expert en el sector pastisser i en general, gastronòmic.
Emprenedor en el sector de la pastisseria i la rebosteria.

Avantatges del curs

Seminaris sobre gestió del stress: la culinària i amb aquesta la pastisseria són professions que s'enfronten a alts nivells de stress, per tant, el Postgrau posa a disposició seminaris específics per al maneig de situacions de stress en entorns culinaris.
Gestió d'esdeveniments gastronòmics: els estudiants participaran en l'adreça, gestió i execució d'esdeveniments gastronòmics reals en el qual la pastisseria és un dels eixos centrals.
Mobilitat internacional: els estudiants podran, si així ho sol·liciten, realitzar un semestre en Institut Paul Bocuse Lió.
Networking.
Cicle de coaching.
Assistència a fires sectorials.
Reconeixement internacional i professional de l'Institut a nivell mundial.
Enfocament internacional: interacció amb la recerca i l'obertura al món a través de la xarxa de partners universitaris internacionals.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Postgrau en Pastisseria i Rebosteria Creativa

Postgrau en Pastisseria i Rebosteria Creativa