Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Educaweb crea una nova categoria per a empreses en la 10a edició dels Premis d'Orientació Acadèmica i Professional

Novetat Educaweb

  • 01/06/2017

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
 
  • La iniciativa busca dotar de visibilitat a les corporacions que promouen l'orientació a través de diferents iniciatives.
 
  • Les empreses interessades en compartir les seves activitats d'orientació poden presentar els seus projectes fins el 15 de juliol.

Educaweb celebra aquest any una dècada dels Premis d'Orientació Acadèmica i Professional amb la creació d'una categoria per a empreses. Aquesta proposta té com a objectiu visibilitzar les pràctiques de referència realitzades per empreses que integren l'orientació professional com a valor del treball empresarial, així com fomentar la implicació i la iniciativa de les empreses en pro de l'orientació professional dels treballadors i ciutadans.
 
Amb aquesta iniciativa es busca també "unificar esforços per apropar el món de l'educació i la formació al del treball, fer realitat la transferència entre tots dos entorns per aconseguir una orientació professional de llarg a llarg de la vida", explica la fundadora i directora de Educaweb, Montserrat Oliveras.
 
Per aconseguir aquests objectius, Educaweb han signat un acord de col·laboració amb la Fundació Bertelsmann per difondre la convocatòria del premi i avaluar els projectes presentats, entre altres activitats.

Com orienten les empreses?

Educaweb és conscient que moltes vegades les empreses realitzen pràctiques orientadores que no s'identifiquen com a tals. En aquest sentit, cal destacar dos vessants principals:
 
  • Orientació dirigida als joves/estudiants de totes les edats que s'incorporaran al mercat de treball abans o després; 
  • Orientació dirigida als propis treballadors de l'empresa, famílies de l'empresa o societat en general a través d'activitats de formació, recerca, difusió, etc.
 
Alguns exemples d'iniciatives d'orientació professional dutes a terme per empreses són:
 
  • Accions coordinades entre l'empresa i els centres de formació per al desenvolupament del talent;
  • Projectes per al desenvolupament de les competències professionals dels treballadors;
  • Accions per a la captació i desenvolupament del talent dels joves;
  • Activitats com a exposicions, xerrades, visites guiades que donen a conèixer la realitat de les professions que es desenvolupen al centre laboral;
  • Programes que promouen la cultura emprenedora i el desenvolupament de les competències per l'emprenedoria;
  • Pràctiques destinades a l'orientació vocacional.

Com participar?

La convocatòria està oberta a petites, mitjanes i grans empreses, amb independència de la seva activitat i sector empresarial, implantades a qualsevol regió de l'estat Espanyol. Les organitzacions interessades a participar poden enviar una memòria tal com s'indica en els requisits de les bases. El termini finalitza el 15 de juliol de 2017, a les 24?h.

Què es valorarà?

El jurat avaluarà els projectes en funció dels següents criteris:
 
  • Originalitat i innovació en el plantejament de la proposta.
  • Transferibilitat del projecte a altres usuaris, entorns i contextos, etc.
  • Grau de consecució dels objectius i continuïtat del projecte en el temps.
  • Claredat i rigor en l'exposició.
L'empresa guanyadora rebrà, a més del diploma acreditatiu i la medalla Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional que s'atorga a tots els guanyadors, una publicació en línia dedicada exclusivament a difondre el seu treball en l'àmbit de l'orientació acadèmica i professional. Educaweb compta amb publicacions especialitzades a les quals estan subscrites més de 50.000 persones interessades al món de l'orientació, educació, formació i ocupació.
 
Les bases dels premis poden consultar-se a la pàgina web https://www.educaweb.com/premios/ o descarregar-se directament des de https://static.educaweb.com/pdf/premi/10-edicio/17bases_esp.pdf
 
Educaweb, entitat de referència en orientació acadèmica i professional

Educaweb és una entitat de referència dedicada a l'orientació acadèmica i professional, que ofereix serveis a persones, institucions i centres de formació des de 1998. Des del seu portal, que compta amb un cercador amb més de 30.000 cursos i 20.000 centres de formació, ofereix continguts i serveis d'accés lliure i gratuït que ajuden a l'usuari a escollir la formació més adequada. Des del seu origen, Educaweb ha aconseguit destacar com a eina essencial per a la cerca de formació i informació, amb més de 12 milions de visites en els últims dotze mesos (unes 40.000 visites diàries) i més de 150.000 usuaris registrats.


Més informació:
Nota de premsa en pdf 
Pàgina web dels premis 

Contacte de premsa:
Eva Jiménez /Laia Mestres 
redac@educaweb.com
93 215 13 65 
Deixa el teu comentari