Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Un room escape per entrenar-te a decidir sobre el futur acadèmic i professional, novetat del Saló de l'Ensenyament 2018

Novetat Educaweb

  • 07/03/2018

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
 
  • La posada en marxa del Telèfon d'Atenció a l'Estudiant i al Professorat (937 378 107), una altra de les innovacions de la pròxima edició
 
  • L'Àrea de Projectes Educatius i Orientació de DEP Institut i Educaweb tornen a dissenyar i implementar els serveis d'orientació de la fira educativa que se celebrarà entre el 14 i el 18 de març

Queden menys de quinze dies perquè se celebri el Saló l'Ensenyament, la fira educativa que tindrà lloc a Barcelona entre els pròxims 14 i 18 de març. Entre les novetats d'aquest any destaca la posada en marxa d'un room escape, una activitat que entrenarà als participants en la presa de decisions sobre el seu projecte professional i de vida. En concret, els cinc participants que entrin en alguna de les tres sales disponibles hauran de resoldre abans que s'esgotin els 30 minuts disponibles diferents enigmes relacionats amb els elements clau a l'hora de prendre decisions sobre el seu projecte de vida i professional.

"Decidir què estudiar, quin itinerari cursar o de què treballar no és una tasca fàcil ni que hagi de prendre's a la lleugera. La utilització d'aquesta estratègia d'aprenentatge basada en la gamificació permet aprofundir en qui som, quines són les possibilitats formatives existents i els perfils professionals més demandats en l'actualitat", explica Cristina Caldas, orientadora de l'Àrea de Projectes Educatius i Orientació de DEP. Institut.

Una altra de les novetats d'aquest any ha consistit en l'activació d'un Telèfon d'Atenció a l'Estudiant i al Professorat, destinat a resoldre els dubtes que puguin sorgir a les persones que visitaran o hagin visitat el saló educatiu. El número 937 378 107 romandrà en funcionament fins al 30 de març, excepte els dies en els quals se celebri el Saló.

Tornen 'Les professions en joc', una mirada al futur per part de professionals

Després de l'èxit de la passada edició, Educaweb i DEP Institut repeteixen algunes de les iniciatives desenvolupades en 2017. Una d'elles és 'Les professions en joc', que consisteix en la celebració de tres taules rodones on professionals de sectors econòmics clau es plantejaran les següents preguntes:
 
  • Quines professions deixaran d'existir i quines entraran en joc en els pròxims anys?
  • Quina formació i competències es requereixen avui per treballar en el futur?
  • Quins reptes s'han d'afrontar en la construcció del projecte de vida i professional?

Moderats per una orientadora, després de les intervencions està previst que els assistents puguin mantenir una conversa amb els ponents. "De vegades resulta complicat explicar en què consisteix una professió. Els testimonis serviran per tenir una visió més concreta, més tangible, i aclarir els dubtes que puguin quedar sense resoldre", apunta Marta Sabadell, orientadora de DEP Institut.

Aquest any també es torna a oferir el Kitbox 'El teu Saló', una caixa d'eines i materials didàctics perquè docents i orientadors puguin aprofitar la visita al Saló i acompanyar l'alumnat en la presa de decisions sobre el seu projecte de vida i professional. El Kitbox pot descarregar-se gratuïtament a través de la pàgina web del Saló de l'Ensenyament.

DEP Institut també ha tornat a actualitzar la plataforma Formació 365.cat, on figura informació sobre els expositors, preguntes freqüents i el Servei d'orientació en línia, entre altres continguts i serveis. A més, DEP Institut i Educaweb continuaran oferint els serveis d'orientació acadèmica i professional, com el Servei d'Atenció a l'Estudiant, on s'ofereix assessorament personalitzat, visites guiades, tallers per a joves, famílies i professorat, espais d'autoconsulta, etc.

I un equip d'orientadores professionals també prestarà el servei d'orientació personalitzat en el Saló Futura, la fira educativa especialitzada en màsters i postgraus que se celebrarà entre el 16 i 17 de març.

Educaweb i DEP Institut, especialistes en orientació acadèmica i professional

DEP Institut exerceix tasques d'orientació acadèmica i professional a persones, institucions i centres des de 1998. Educaweb compta amb un portal amb informació sobre més de 30.000 cursos i 20.000 centres de formació. A més, ofereix continguts, eines i serveis d'accés lliure i gratuït que ajuden a l'usuari a escollir la formació més adequada per desenvolupar el seu projecte professional i de vida. Des del seu origen, Educaweb ha aconseguit destacar com a eina d'orientació essencial per a la cerca de formació i informació, amb més de 12 milions de visites en els últims dotze mesos (unes 40.000 visites diàries) i més de 210.000 usuaris registrats.
 

Més informació:
www.educaweb.com
www.educaweb.cat

Contacte de premsa:
Eva Jiménez Gómez
93 215 13 65
ejimenez@educaweb.com
Deixa el teu comentari