Especial Recursos Humans 2012


Especial Recursos Humans 2012
Especial Recursos Humans 2012

gener

2012

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Estàs preparat per treballar en RH?

Els departaments de Recursos Humans (RH) són una de les àrees de les empreses en què està repercutint de forma més significativa l'actual situació econòmica. Les companyies s'han d'adaptar als canvis del mercat, a la implantació de les TIC, a les noves estructures organitzatives, a les necessitats i possibilitats dels treballadors, a la sostenibilitat… en aquest context, la formació en RH també s'ha d'adaptar a les noves responsabilitats i funcions estratègiques. T'interessa treballar en la gestió de persones i talent d'una empresa? En aquest especial trobaràs tota la informació que necessites.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Noves tendències i competències en RH

Per poder treballar en l'àmbit dels Recursos Humans no sols has de tenir la formació adequada, sinó que és necessari que desenvolupis una sèrie de competències i estiguis atent a les noves tendències del mercat laboral. És fonamental la teoria, però també un coneixement profund de les noves tècniques i eines de reclutament per adaptar-les a les necessitats de l'empresa; la formació contínua adequada per als treballadors; els recursos disponibles per conciliar la vida personal i laboral, etc.

Si alguna vegada t'has plantejat preguntes similars a: Com es gestionen les persones i el talent en un entorn digital? Com influeixen aspectes com la sostenibilitat i la responsabilitat social corporativa al departament de RH?, estàs molt a prop de descobrir quines són les noves tendències en gestió de RH.

Segons l'informe “Liderazgo 2030” de Hay Group, actualment hi ha una sèrie de tendències que afectaran organitzacions, treballadors i directius durant els pròxims anys. A més a més, també analitza les competències clau imprescindibles per a la gestió de personal:

- L'informe mostra que alguns dels aspectes més destacats per al futur són les estratègies col·laboratives en el lideratge i un canvi del pensament estratègic, que implica trobar noves fórmules per generar confiança i lleialtat entre els treballadors. Així, mentre que cada vegada hi ha una globalització més gran, especialment a causa de l'impuls d'Àsia i de les eines digitals, les organitzacions requeriran equips humans diversos, fet que debilita la lleialtat. Per millorar aquest aspecte, Hay Group suggereix que els gestors de RH hauran de desenvolupar competències com la capacitat de reacció, la flexibilitat, la capacitat per a la mobilitat internacional i la sensibilitat cap a diferents cultures.

- Una altra tendència que influeix en la gestió de personal és l'impacte de les empreses en el medi ambient. La reducció de recursos com l'aigua, els minerals i els combustibles fòssils obligarà les organitzacions a disminuir el seu impacte mediambiental afavorint una sostenibilitat més gran. Per això, és necessari que els experts en RH desenvolupin les competències necessàries per equilibrar la responsabilitat social, la preocupació mediambiental i l'èxit financer.

- La mobilitat internacional i els desequilibris demogràfics també provocaran noves necessitats a les organitzacions. Els gestors de RH s'hauran d'enfrontar a la pèrdua de talent cercant les eines per atreure, motivar i retenir els equips, així com trobar formes de promoció diverses per donar resposta a les necessitats dels treballadors.

- A l'últim, no podem oblidar l'impacte de les TIC i Internet en la gestió de personal. Les empreses cada vegada són més digitals i la missió dels experts en RH serà aprofitar les capacitats dels empleats que dominin el món digital i impulsar la formació contínua de la resta de treballadors.

Estàs preparat per assumir aquests reptes? Forma't!

Recomanem...

    Formació en Recursos Humans

    Els cursos en Recursos Humans són alguns dels més demandats actualment. Aquesta formació ofereix als estudiants una perspectiva en els camps estratègics: planificació, selecció i formació de personal. En aquest especial podràs trobar informació sobre els cursos específics en aquest àmbit.

    Però, abans d'especialitzar-te, et recomanem que cursis alguna titulació generalista de l'àmbit de les ciències socials, com relacions laborals, economia, ciències del treball, psicologia, administració i direcció d'empreses… i després, completa la formació amb estudis de màster o postgrau especialitzats en relacions sociolaborals, nòmines i seguretat laboral, processos de selecció de personal, coaching, etc.

    Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

    Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
    © Copyright Educaonline S.L. 1998-2012