Especial TIC 2012


Especial TIC 2012
Especial TIC 2012

juliol

2012

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Forma't en TIC, una aposta de futur

Un estudi elaborat per l'Observatori de l'Ocupació Digital d'ISDI mostra que el 71% de les ofertes d'ocupació relacionades amb les TIC provenen d'empreses fundades pel món digital. D'aquestes, la indústria dels continguts és el sector en que es generen més oportunitats laborals: el 29% de les ofertes estan relacionades amb la creació de jocs online, videojocs, entreteniment digital i continguts per a mòbils.  A continuació tenim, amb un 26%, el sector del màrqueting digital, amb agències i consultores d'e-marketing i estratègia online al capdavant. A l'últim, amb un 16% dels llocs de treball generats, ens trobem amb les empreses d'e-commerce.

T'interessa treballar en el sector tecnològic? Cerques formació específica en TIC? En aquest especial podràs accedir a cursos especialitzats.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Cerques feina en el sector TIC? Descobreix a qui busquen les empreses

Malgrat la situació econòmica actual, el sector tecnològic es manté com una de les àrees estratègiques que cal impulsar per sortir de la crisi. Estudis realitzats com l'informe “Los + buscados” d'Adecco, demostra que hi ha bones perspectives laborals per als professionals TIC.

De fet, per a aquest 2012, Adecco preveu una demanda elevada de determinats perfils professionals estratègics per a les empreses, especialment els llocs relacionats amb les TIC, el comerç i les finances. Per això, cobraran importància figures com el consultor SAP (que ja va destacar el 2011 i que s'encarrega d'implantar les aplicacions de negoci que s'utilitzen en la gestió d'empreses), que es calcula que percebrà les retribucions econòmiques més altes al llarg d'aquest any.

I no és l'únic professional TIC amb bones perspectives laborals, segons Adecco, el perfil més cercat de l'àrea d'enginyeria és l'enginyer de telecomunicacions, un professional que ha de complementar la seva formació amb coneixements relacionats amb les xarxes, els sistemes, la seguretat, les bases de dades, el desenvolupament d'aplicacions, etc. per tenir més probabilitats de trobar feina.

Però la crisi econòmica també ha provocat canvis en el model de negoci i ha potenciat l'aparició de noves ocupacions. En aquest context, podem destacar una sèrie de professions emergents que tenen el seu àmbit d'actuació a internet, les xarxes socials, el comerç electrònic, els dispositius mòbils, etc.

Una de les més destacades és Community Manager, el professional que s'encarrega de dinamitzar la xarxa social o la comunitat virtual d'una empresa. A través de canals com Facebook, Twitter, Linkedin, Tuenti, etc, el Community Manager ofereix informació corporativa, dóna a conèixer la marca, afavoreix el debat entre els usuaris i recull les seves necessitats, etc. Per accedir a aquesta professió necessites saber redactar i tenir habilitats de venda, per això és fonamental formar-se.

Una altra de les professions més reconegudes i cercades segons Adecco és el responsable de SEO i SEM: El SEO té com a objectiu optimitzar la pàgina web de l'empresa i els seus continguts perquè els cercadors (per exemple Google) la trobin amb més facilitat. El SEM té la mateixa finalitat, però utilitza estratègies de màrqueting online. En el cercador de cursos d'Educaweb trobaràs la formació adequada per exercir aquestes feines.

Finalment, no podem oblidar el creixent interès dels ciutadans pels dispositius mòbils. Un estudi realitzat per Cisco Systems mostra que l'any 2016 hi haurà en circulació més de 10.000 milions d'smartphones i tauletes, és a dir, hi haurà més mòbils que persones. En aquest context, el desenvolupador de tecnologies mòbils serà un dels perfils més cercats, per desenvolupar i dissenyar components i aplicacions per a aquest tipus de dispositius.

Si vols més informació sobre el tema et recomanem que llegeixis l'article Els nous perfils TIC més cercats que apareix en el monogràfic de Noves Professions.

Selecció de cursos

    Les competències TIC més sol·licitades

    Un professional TIC, a més a més de tenir els coneixements tècnics i teòrics necessaris per exercir el seu lloc de treball, ha de disposar d'una sèrie de competències. David Millet, vicepresident de l'àrea d'Organització i Estudis de CTECNO, considera que els professionals han de millorar especialment en les competències transversals o soft skills, és a dir, les habilitats professionals no tècniques relacionades amb el treball en equip, la capacitat de lideratge, la proactivitat, la gestió enfocada al canvi, etc.

    En concret, el baròmetre que publica CTECNO sobre la situació del sector tecnològic català mostra que les competències més sol·licitades als professionals són la capacitat de resolució de problemes i presa de decisions, les habilitats de gestió, la comunicació i l'expressió oral, la capacitat de treball en equip i els dots de lideratge. Per descomptat, el coneixement d'idiomes també és un aspecte a tenir en compte, encara que el baròmetre destaca que els professionals del sector ja tenen un bon nivell.

    Així doncs, ja ho saps, si vols treballar en el sector TIC, t'has de formar tenint en compte competències interpersonals (capacitats que permeten mantenir una bona relació social) i sistèmiques (relacionades amb la gestió de la totalitat de l'actuació).

    Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

    Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
    © Copyright Educaonline S.L. 1998-2012