Especial Idiomes 2015


Especial Idiomes 2015
Especial Idiomes 2015

gener

2015

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Propòsit d'any nou? Estudiar idiomes!

Fer més exercici, deixar de fumar, trobar feina o progressar en l’ocupació actual, estalviar… i, per descomptat, estudiar idiomes! L’any nou fa que ens proposem objectius per millorar físicament i intel·lectualment.
 
Si la millora del teu nivell d’anglès és en la llista de propòsits per al 2015, en aquest especial trobaràs consells que et motivaran a portar endavant la teva formació contínua.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:






Recursos i consells per aprendre una llengua

Un estudi de l’acadèmia d’idiomes ABAEnglish destaca que el 52% dels espanyols inverteixen més de tres hores la setmana a aprendre anglès, un 3% més que la mitjana mundial.
 
Sempre és la mateixa història… Per què si invertim tantes hores a aprendre anglès ens costa tant parlar-lo? Com aconseguim mantenir la motivació? Aquí tens alguns consells que t’ajudaran a acabar el curs que hagis començat i alguns recursos que et facilitaran l’aprenentatge.
 
Consells per mantenir la motivació en l’aprenentatge de llengües
 
1. Fixa’t uns objectius realistes. La clau a l’hora d’iniciar un projecte és fixar-se metes concretes que es puguin assolir. No pretenguis parlar en un any com un nadiu si no pots dedicar-hi més de dues hores setmanals.
 
2. Intenta relacionar l’aprenentatge amb alguna afició. Per a moltes persones, estudiar idiomes és una obligació. Esborra aquest pensament del cap i troba la manera de vincular els idiomes amb alguna cosa que t’agradi: el cinema, les sèries de televisió, l’esport, l’art, la música…
 
3. Pensa en la utilitat de les llengües en l’àmbit laboral. Les llengües atorguen valor al teu currículum. Ja no n’hi ha prou amb dominar l’anglès; ara hi ha molts més idiomes que t’obriran les portes del mercat laboral, com ara l’alemany i el xinès, entre d'altres.
 
Recursos que et facilitaran l’aprenentatge d’un idioma
 
1. Aplicacions mòbils per aprendre idiomes. L’ús massiu dels telèfons intel·ligents i de les tauletes ha afavorit la creació de programes i aplicacions gratuïts per aprendre idiomes en línia. Descarrega-te-les i practica idiomes en qualsevol lloc!
 
2. Vídeos a Internet. En webs com YouTube i Vimeo pots trobar vídeos de tot tipus per practicar llengües: classes magistrals, canals de notícies, programes infantils i educatius…
 
3. Grups de conversa. Vols practicar la llengua en directe? Segur que a la localitat on vius hi ha algun grup de persones que es reuneix per parlar la llengua que t’interessa. Informa-te’n a les escoles oficials d’idiomes, centres culturals, acadèmies…
 
4. Llibres de suport amb activitats d’autocorrecció. Vés a una llibreria especialitzada i consulta quins manuals amb activitats tenen. De segur que hi trobes el més adequat per a tu.

Selecció de cursos

Creus que ja ets massa gran per aprendre idiomes? Doncs t'equivoques!

Aprendre una nova llengua, a més dels avantatges que aporta al currículum, contribueix a millorar el teu rendiment cerebral. La revista Muy Interesante ha publicat un estudi de l’Escola de Psicologia de la Universitat de Kent (Regne Unit) en què es posa de manifest que aprendre una segona llengua aporta al cervell els mateixos beneficis que el bilingüisme.
 
La novetat principal de l’estudi és que els beneficis que té sobre el cervell el fet d’aprendre una segona llengua poden desenvolupar-se fins i tot en l’edat adulta, encara que aquesta llengua no s’usi sovint. Per tant, aprendre una altra llengua de molt jove o fer-ho a una edat avançada aporta els mateixos canvis estructurals de la matèria blanca del cervell.
 
Creus que serà molt difícil? Et recomanem que aprofitis tots els recursos que posa al teu abast el curs d’idiomes: al centre hi ha aula d’audiovisuals o un servei de suport en línia? Pots endur-te a casa llibres de lectura? Existeixen grups de conversa?

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2015