Especial Publicitat i Comunicació 2015


Especial Publicitat i Comunicació 2015
Especial Publicitat i Comunicació 2015

novembre

2015

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

La nova comunicació té molts noms

Des del «boom 2.0», Internet i les xarxes socials han dominat el món de la comunicació i la publicitat. Si t’interessa la comunicació però no tens clara l’especialitat que t’agrada més, no et preocupis, pots trobar molts graus amb un pla acadèmic interdisciplinari.
 
Precisament, les professions relacionades amb la comunicació i la publicitat requereixen formació en diferents àmbits. En aquest especial et donarem informació sobre graus que combinen la teoria i la pràctica de diversos àmbits. Fes clic aquí per informar-te’n.

espai patrocinat per:



Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:




Formació interdisciplinària en comunicació i publicitat

Vols accedir a una formació interdisciplinària que inclogui diferents temàtiques relacionades amb la comunicació i la publicitat? Hem seleccionat els graus més específics.
 
Ciències de la cultura i difusió cultural. Se centra en la part humanística i ètica de la comunicació i la cultura. Té l’objectiu de desenvolupar un coneixement profund en els grans esdeveniments històrics de la humanitat, d’analitzar l’origen i les arrels de la nostra cultura i el comportament, de familiaritzar l’estudiant en l’àmbit dels mitjans de difusió i d’apropar tant com sigui possible el món cultural a l’alumne.
 
Comunicació i indústries culturals. En aquest grau, impartit per la Universitat de Barcelona, els alumnes desenvolupen una visió del món comunicatiu, humanístic, artístic i de les ciències socials. A més, es forma l’alumnat perquè pugui treballar en qualsevol àmbit de la cultura i la comunicació: des del funcionament i la gestió d’una institució cultural fins al control de la llengua (escrita i oral) per aplicar-la en gabinets de premsa.
 
Doble grau en Periodisme i Comunicació audiovisual. Permet que l’alumne domini tant l’àmbit dels mitjans de comunicació com el de la comunicació audiovisual. Una de les característiques del doble grau és que l’estudiant té dues opcions per fer-lo: pot cursar totes dues titulacions en cinc anys o inicialment estudiar quatre anys una de les dues branques i, finalment, aprofundir l’altra durant dos anys més.
 
Traducció i comunicació intercultural. Encara que el grau se centri també en la traducció, cal tenir present que el domini de l’expressió en diversos idiomes és fonamental en l’àmbit comunicatiu. En aquest grau es treballen competències com la capacitat d’anàlisi i síntesi, la comunicació oral i escrita i l’adaptació a diferents entorns de treball.
 
I després del grau, què?
 
Per aconseguir una bona preparació en el sector de la comunicació hi ha molts màsters i postgraus. Inclouen des de formació en gabinets de comunicació i premsa, comunicació empresarial i corporativa, gestió de museus i comissariat fins a producció i realització audiovisuals. Pots trobar cursos tant a l’Estat espanyol com a l’estranger.
 
Si ja has estudiat un grau relacionat amb les ciències de la comunicació i no saps què fer després, t’animem a revisar l’oferta educativa. Potser trobaràs el màster perfecte a Berlín?
 

Selecció de cursos

    Noves professions de la comunicació i la publicitat

    Internet i les xarxes socials han afavorit l’aparició de noves sortides professionals per a publicistes i professionals de la comunicació. Aquí tens una breu selecció d’opcions professionals que requereixen formació específica:
     
    Gestor de comunitats. Els cursos sobre gestió de comunitats et permetran conèixer les estratègies de redacció de continguts i també les xarxes socials i les plataformes més visitades (Facebook, Twitter, Pinterest, Google+…).

    Gestor de continguts. Impulsa el posicionament d’una empresa o d’una pàgina web mitjançant la millora dels continguts i tria els continguts i recursos sobre temes específics amb la finalitat d’oferir informació de qualitat en línia.
     
    Periodista multimèdia. Els periodistes s’adapten a les noves tecnologies i als nous formats. Un periodista multimèdia ha de saber «tractar» la notícia en diversos formats: en paper, en una versió electrònica, en un guió per a televisió i amb prou claredat per resumir-la en la ràdio.
     
    Assessor de Relacions públiques. Les relacions públiques són totes aquelles accions que una empresa duu a terme amb l’objectiu de donar-ne una imatge clara, transparent i de confiança als diferents grups o públics amb què es vincula.

    Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

    Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
    © Copyright Educaonline S.L. 1998-2015