Serveis

Beques
Biblioteca
Borsa de treball
Campus
Campus virtual
Pràctiques a empreses
Programes d’intercanvi a l’estranger
Servei d’esports o d’activitat física
Serveis d’orientació
Serveis de menjador / restauració

Descripció del centre

La Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi és un centre universitari de la Universitat Ramon Llull, promogut per la Fundació ESADE i la Companyia de Jesús, que té com a missió impulsar la docència, la recerca i la difusió del coneixement en els àmbits de la direcció i gestió tant d'empreses hoteleres com turístiques.
El seu objectiu principal és contribuir a la formació científica, social i humana de persones competents professionalment i conscients de la seva responsabilitat, perquè contribueixin a un desenvolupament humanitzat del turisme en un context de diàleg intercultural.
La Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi és un centre universitari dinàmic i obert a la participació activa dels estudiants, a l'esperit de superació i a l'interès per a la transformació social, que fa possible el creixement personal i professional dels universitaris.
 

Característiques

Avantatges d'estudiar en aquest centre
 • Ofereix una formació acadèmica rigorosa i una clara orientació pràctica per a facilitar la ràpida inserció laboral dels universitaris.
 • Compta amb una important xarxa global d'universitats partners que permet l'intercanvi de formació, professorat i recerca al més alt nivell.
 • Pertany a xarxes i associacions líders de l'entorn del turisme i de l'educació, que permeten posicionar-se en fòrums d'intercanvi de coneixement i mantenir la innovació educativa.
 • Lliurament els Premis Xavier del Turisme - HTSI en reconeixement a una personalitat o institució rellevant del món del turisme tant acadèmica com professional, per la seva contribució al desenvolupament del sector, a la seva dedicació, innovació i aportació social i el seu impuls en la formació.
 • Impulsa el contacte constant amb professionals del turisme i la hotelería (visites, professors convidats, conferències...).
 • Afavoreix la formació integral de la persona, conjugant els coneixements acadèmics amb l'aportació de valors ètics.
 • Disposa de pràctiques obligatòries i optatives, de manera que els estudiants apliquen els coneixements adquirits a l'aula en un entorn laboral real.
 • Desenvolupa les competències d'ocupabilitat en tots els programes universitaris, per a facilitar la inserció laboral dels estudiants.
 • Promou la internacionalització dels estudiants, amb possibilitat de realitzar intercanvis acadèmics i professionals a l'estranger.
Experiència
La formació en Hostaleria i Turisme s'inicia en el col·legi Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi el setembre de 1987, amb els estudis de Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques (TEAT), titulació atorgada pel Ministeri de Turisme d'Espanya en aquell moment.
En el transcurs dels anys 1987 a 2000 es va impartir el pla d'estudis de TEAT, i uns 600 alumnes es van presentar a la convocatòria, dels quals aproximadament un 50% va obtenir la titulació oficial.
A l'abril de 1996, s'estableix la Diplomatura Universitària de Turisme, que deixa en extinció la titulació de TEAT, i que es comença a impartir en 1997 en el marc de la Universitat Ramon Llull.
El procés d'adaptació al Pla Bolonya i la posada en marxa del Grau en Gestió Turística i Hotelera porta a la Companyia de Jesús a crear la Fundació Xavier. Com a continuació d'aquest procés evolutiu i estratègic, el mes de juliol de 2010, el centre trasllada la seva seu des de Sant Ignasi-Sarrià a l'Edifici 2 del Campus ESADE Pedralbes.
Entre el 2012 i el 2013 la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi expandeix el seu catàleg de formació de programes de postgrau amb la posada en marxa del Màster en Direcció d'Empreses Hoteleres i del Màster en Gestió del Turisme de Negocis i dels Esdeveniments, títols propis de la Universitat Ramon Llull amb plena vigència en l'actualitat.
Requisits d'admissió
Els requisits d'admissió varien depenent de l'oferta formativa i es poden consultar en la fitxa del propi curs.
Model educatiu
Programes universitaris de Turisme i Direcció Hotelera
Què ofereix aquest centre
 • Metodologia docent basada en la gestió de l'aprenentatge, posant l'accent en el case study.
 • Prestigiós claustre internacional de professors al més alt nivell.
 • Atenció personalitzada i acompanyament de l'estudiant.
 • Instal·lacions i serveis:
  • Ordinadors a la disposició dels estudiants en el despatx IT 304.
  • Bústies individuals: per a cadascun dels universitaris.
  • Campus virtual: espai en Internet on es faciliten anotacions i documentació de les diferents assignatures.
  • Academic Advisor: persona responsable del seguiment dels alumnes de tercer curs.
  • Tutoria: existeix un responsable en cada curs del Grau en Gestió Turística.
  • International Welcome Desk a la disposició dels estudiants estrangers.
  • Activitats esportives en Ca Caralleu: tots els estudiants de la Universitat Ramon Llull poden accedir a les instal·lacions esportives de Ca Caralleu a un preu especial.
  • Cafeteria: espai on se serveixen desdejunis i menjars.
  • Reprografia i documentació: màquines d'autoservei, així com servei de fotocòpies i enquadernació.
  • Servei de vending: màquines de cafè, refrescos i menjar.
  • Atenció religiosa: els alumnes que ho desitgin poden contactar amb una persona per a tractar temes particulars.
A qui es dirigeix
Aquest centre dirigeix els seus programes formatius a:
 • Persones que vulguin iniciar una formació universitària de qualitat
 • Interessades a desenvolupar una carrera professional com a directius en el sector turístic i de restauració

Campus i seus

Instal·lacions
Instal·lacions i serveis: Ordinadors a la disposició dels estudiants en el despatx IT 304. Bústies individuals: per a cadascun dels universitaris. Campus virtual: espai en Internet on es faciliten anotacions i documentació de les diferents assignatures. Academic Advisor: persona responsable del seguiment dels alumnes de tercer curs. Tutoria: existeix un responsable en cada curs del Grau en Gestió Turística i Hotelera i del Màster Innovative Hospitality Management. International Welcome Desk a la disposició dels estudiants estrangers. Activitats esportives en Ca Caralleu: tots els estudiants de la Universitat Ramon Llull poden accedir a les instal·lacions esportives de Ca Caralleu a un preu especial. Cafeteria: espai on se serveixen desdejunis i menjars. Reprografia i documentació: màquines d'autoservei, així com servei de fotocòpies i enquadernació. Servei de vending: màquines de cafè, refrescos i menjar. Atenció religiosa: els alumnes que ho desitgin
TSI-Turismo Sant Ignasi
C/ Marquès de Mulhacén 40-42 (Campus ESADE Pedralbes, edifici 2) 08034 Barcelona
X