Serveis

Servicios de orientación

Descripció del centre

Icarth neix després de 40 anys d'experiència pedagògica en el món educatiu i, principalment, amb un alumnat amb dificultats d'aprenentatge.
 
Amb el temps, a la Fundació Pedagògica EL BROT anem gestant la idea d'una formació post-obligatòria de caire artístic, aprofitant les grans qualitats que es perden de les persones amb aptituds creatives i capacitats imaginatives en diferents àmbits. Aquestes persones, sovint no troben una oferta educativa en estudis post-obligatoris que permeti desenvolupar les seves aptituds i és per això que neix ICARTH.
 
Pretenem donar qualitat i rellevància a una formació professional de caràcter artístic que no existeix en la comarca del Baix Llobregat ni en el seu entorn. El nostre objectiu és cobrir una veritable necessitat social i artística, donades les característiques específiques de la mateixa institució, en quan a metodologia i dinàmica en sí.
 
L'equip d'ICARTH compta amb coneixement i experiència en les arts i humanitats, i amb professionals altament qualificats en el sector. A més, a nivell pedagògic, recull anys de trajectòria en un ensenyament global i experimental que permet combinar el que s'ensenya amb una forma diferent d'aprendre, fet que capacita als alumnes pel món professional de manera integral. 

Característiques

Avantatges d'estudiar en aquest centre
ICARTH és una autèntica comunitat d’aprenentatge. Per nosaltres, els temaris no són un motiu de passar continguts, sinó que són el referent de les competències que volem desenvolupar.
Experiencial. Volem que l’aprenentatge sigui un procés de construcció del coneixement on, partint d’experiències del món real i guiats pels professors, descobrim i treballem els nostres talents artístics i humanístics. A més, volem enriquir aquest aprenentatge professional amb activitats de coneixement i apropament al context social: conferències de temes socials, sobre les professions, veritables debats filosòfics. És d’aquesta manera, i no seguint només un llibre de text, que l’alumne aprendrà a través de les seves vivències, el seu propi saber i valer.
 
Aula oberta. Volem trencar amb el concepte de l’aula tancada, la veritable formació està als tallers, en espais on estudiants de diferents disciplines intercanviïn experiències i aprenentatges, amb una dimensió de l’art que traspassi els murs de la institució, arribant al carrer, al barri i, quan convingui, més enllà.
 
No valorarem l’obra com a producte sinó com a procés d’expressió de l’alumne o del professor en la seva creativitat i en el seu talent. ICARTH és un espai de transmissió de bona sintonia entre tots els components de la comunitat educativa, on la creació s’escampa, com un perfum que estimula tots els sentits.
Què ofereix aquest centre
ICARTH és una Institució de formació artística i humanística per alumnes a partir de 16 anys:
  • Cicle formatiu en l'àmbit dels Ensenyaments Artístics.
  • Tallers, cursos i monogràfics en arts plàstiques, arts escèniques i humanitats. 
  • Idiomes: català, anglès, francès, alemany, rus i portuguès.

Campus i seus

ICARTH - Institució Cultural d'Arts i Humanitats -
C/ Orfeó Català, 6 - 10 08970 Sant Joan Despí (Barcelona)

Altres centres que et poden interessar

X