Orientació Acadèmica

Beques, ajuts, subvencions i premis - Beques del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport - Beques per a professorat, investigadors i titulats universitaris

 • Existeixen diferents beques i ajudes destinades a professionals del sector educatiu, investigadors o titulats universitaris. A continuació et descrivim les beques i ajudes per a professorat d'ensenyaments no universitaris i les destinades al professorat d'ensenyaments universitaris, investigadors i amb titulació universitària.

  Beques i ajudes per al professorat d'ensenyaments no universitaris

  • Estades professionals per a docents: ajudes per a la realització d'estades professionals en centres educatius d'Alemanya, Àustria, Bèlgica, França, Itàlia, Països Baixos, Regne Unit, República d'Irlanda i Suïssa per a docents que prestin els seus serveis en centres educatius públics espanyols. L'estada consisteix en realitzar visites d'estudi i observació durant dues setmanes. Els destinataris són funcionaris de carrera, que imparteixin docència directa de o en una llengua estrangera i que puguin acreditar un nivell B2 de l'idioma del país sol·licitat.
    
  • Beques i ajudes a la formació: ajudes per a la realització de cursos d'estiu per a la formació permanent del professorat, i ajudes per a esdeveniments de formació eTwinning.
    

  Beques i ajudes per al professorat d'ensenyaments universitaris, investigadors i titulats universitaris

  • Beques i ajudes a la formació: ajudes per a la formació de professorat universitari, ajudes predoctorals programa "Salvador de Madariaga", beques per a la realització d'estudis de Màster en Arts, Humanitats, i Ciències Socials en Universitats d'Estats Units d'Amèrica. 
    
  • Beques i ajudes a la mobilitat: subvencions per a la mobilitat de professors i estudiants en ensenyaments universitaris oficials de màster i doctorat conjunts hispno-francesos, estades breus i trasllats per a professorat, estades de professors i investigadors sènior en centres estrangers, inclosos el Programa "Salvador de Madariaga", estades de mobilitat a l'estranger "José Castillejo" para joves doctors.
    
  • Pràctiques formatives en empreses i organismes: programa Argo, ajudes per realitzar pràctiques formatives en empreses a Europa, Estats Units, Canadà, Àsia i Oceania per a titulats universitaris; beques de formació en diferents camps educatius desenvolupats per unitats dependents del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

  Recorda que tota beca i ajuda té un termini per sol·licitar-la, i has d'aportar tota la documentació que requereix la convocatòria per poder optar a aconseguir-la. Una bona organització i planificació són claus perquè no t'oblidis de cap document i realitzis correctament totes les fases del procés. Coneix els 10 consells per sol·licitar una beca i informa't de totes les beques que tens al teu abast.