Orientació Acadèmica

Escoles i cursos d'estiu - Perfil de l'estudiant dels cursos d'estiu

 • Les escoles d'estiu estan obertes a tot tipus d'estudiants, ja siguin persones que encara estan estudiant, recent titulats o professionals en actiu. Generalment, per matricular-se en un curs d'estiu no s'exigeixen requisits concrets, excepte en els cursos d'idiomes que es requereix un nivell previ.

  Els tipus de centres, cursos i metodologies didàctiques també són molt diversos, això permet a l'alumnat escollir entre una gran varietat de temes, centres i formes d'aprendre.

  No existeix un perfil concret d'alumnat, però per realitzar un curs d'estiu has:
   
  • Estar motivat per l'aprenentatge. Has de voler aprendre, ja sigui per oci o per augmentar els teus coneixements.
  • Tenir la ment oberta als nous coneixements. A més de la motivació, la predisposició per a l'aprenentatge també és clau perquè aquest sigui efectiu.
  • Tenir ganes d'intercanviar coneixements. En els cursos més pràctics, no es tracta només d'aprendre del que t'explica el professor; es tracta d'entre tots, crear nous coneixements a través de l'experiència i els coneixements de cadascú.
  • Tenir una actitud activa i participativa en les diferents tasques i activitats que es proposin.
  La durada dels cursos d'estiu fa que sigui molt important que des del primer moment estiguis actiu i t'organitzis correctament per poder aprofitar al màxim el curs.

  Coneix els motius pels quals formar-te durant l'estiu, com escollir un curs d'estiu i troba el teu curs.
Cursos relacionats