Orientació Laboral

Borses de treball online

Les borses de treball online són pàgines webs especialitzades en posar en contacte a persones que busquen feina i empreses que n'ofereixen.

Existeixen borses més generalistes on es poden trobar diferents tipus de feines, com les Empreses de Treball Temporal (ETT) i també, d'altres més específiques d'un sector determinat, com per exemple, de feines relacionades amb l'educació o amb el turisme. Existeixen també borses de treball específiques per a treballadors freelance.

Com funciona una borsa de treball online?

 • Crea el teu Currículum Vitae (o el puges) seguint les passes que t'indica l'aplicatiu. En la majoria de casos has d'omplir una fitxa personal molt completa, que inclou informació sobre les competències, la formació contínua, interessos i aficions, etc.
 • Filtra les ofertes que t'interessen per nom, categoria professional, sector, etc. Subscriu-te a les alertes i rep periòdicament ofertes d'ocupació.
 • Apunta't a totes aquelles ofertes de treball que t'interessin. La informació del candidat la reben les empreses i decideixen si s'adapta al perfil que estan buscant.
 • Fes un seguiment de la teva candidatura. La majoria de borses de treball en línia et permeten fer un seguiment de l'estat de la teva candidatura, indicant en quina fase del procés de selecció et trobes (candidatura presentada, pre-seleccionada, en procés, descartada ...).

Consells per utlitzar bé una borsa de feina

 • Apunta't a més d'una borsa de treball en línia. Et recomanem que t'inscriguis a més d'una borsa de treball. Investiga on es mouen les ofertes que a tu t'interessen i crea un perfil en aquestes pàgines. Recorda que, a més de les borses de treball en línia, hi ha altres canals per buscar feina.
 • Elabora un perfil detallat. Dedica temps a crear el teu perfil professional i a explicar bé la teva formació, experiència professional i competències en l'aplicatiu de la borsa d'ocupació. Aquesta és la informació que els reclutadors veuran de tu i els podràs convèncer o no. No oblidis mantenir la informació actualitzada, ben descrita i sense faltes d'ortografia.
 • Cuida la teva marca i la teva reputació. A banda de la informació que posis sobre tu dins de la borsa de feina, hi ha molta informació teva a la xarxa que els teus reclutadors consultaran. Cuida la teva marca personal i la imatge que projectes a les xarxes socials com Facebook o Twitter. Busca periòdicament el teu nom en els cercadors i procura eliminar aquelles imatges o pàgines que donin una imatge poc professional de tu mateix/a. Si busques treball com a freelance, no oblidis tenir una pàgina web amb el teu portfoli actualitzat.
 • Activa les alertes. Les borses de treball online permeten rebre de forma periòdica les ofertes de feina que puguin ser del teu interès. Activa aquesta opció per rebre totes les ofertes i així facilitar la teva cerca.
   
 • Sigues ràpid. La rapidesa és una de les característiques d'Internet i de la societat digital. Si trobes una oferta que t'interessa, subscriu-t'hi ràpidament. Això deixarà veure que estàs actiu i tens interès per la feina.
   
 • No t'inscriguis a tot. Les empreses poden veure les ofertes a les que t'has inscrit. Si envies la teva candidatura a moltes feines, donaràs la sensació de no tenir un objectiu professional clar i crearàs poca confiança. Inscriu-te únicament a aquelles feines que t'interessin i s'adaptin al teu objectiu professional.
Coneix el pas a pas de la recerca de feina a la nostra secció de com buscar feina.