Escola d'Enginyeria (UAB)

Art 3D i animació en videojocs - - (Curs 3 del Programa Especialitzat - Disseny i Creació de videojocs)

Escola d'Enginyeria (UAB)

Curs
On-line
25 €

Descripció

Curs maig 3 del Programa Especialitzat - Disseny i Creació de videojocsEn aquest curs abordem els aspectes artístics de la creació del videojoc. Per a això, proporcionarem coneixements i pautes sobre com dissenyar la part artística d'un videojoc. Això inclou diferents aspectes. Des de la creació d'entorns, al disseny de personatges, moviments i fins i tot música. Tot el procés buscarà una coherència que permeti transmetre al jugador l'experiència que espera. Per definir i comprendre millor els conceptes s'usen, com en la resta de cursos del Programa Especialitzat, exemples i referents de videojocs.

Temari del curs

SETMANA 1

Introducció a l'art en videojocs
En aquest primer mòdul es donarà una introducció al paper de l'art en els videojocs. Parlarem sobre la seva importància, la direcció d'art, i sobre el perfil de l'artista. També comentarem aspectes relacionats amb la creativitat, a més de situar la creació d'art dins el procés de desenvolupament d'un videojoc. Posteriorment entrarem a analitzar diferents tipus específics d'art (conceptual i art 2D), per finalment començar ja a centrar-nos en l'art 3D amb una primera presa de contacte amb el 3ds Max i el modelatge 3D.

SETMANA 2

Modelatge i texturitzat
En aquest mòdul seguirem de ple en els elements de l'art 3D. Modelarem elements més complexos, i introduirem els diferents tipus de materials. Presentarem les textures, explicant què són, com es generen i com mapearlas de manera adequada. Finalment, comentarem les tècniques de normal map i specular map, per aconseguir més detall sense gastar recursos.

SETMANA 3

Exportació a motor i animació
En aquest mòdul introduirem l'eina d'Unity, que ens permetrà veure com s'exporten els elements d'art a un motor d'un videojoc, i com han de configurar-se perquè llueixin adequadament. Posteriorment ens ocuparem de la creació de personatges, incloent la creació del sistema d'ossos i de les seves animacions. Finalment, tornarem a Unity per exportar el personatge i les animacions.

SETMANA 4

Il·luminació, interfície i efectes
En aquest mòdul tractarem en detall la il·luminació, primer amb una introducció bàsica, i després veient els diferents mètodes per a representar-la: Temps real i mapes de llum. Veurem també com treure els mapes de llum, tant en Unity com a 3ds Max. Posteriorment, parlarem de l'ús de les partícules per simular elements de gran complexitat orgànica com foc, explosions o fum. També comentarem aspectes artístics de la interfície d'usuari, i veurem els efectes de postprocessament més rellevants. Finalment, analitzarem el paper artístic de la música i el so dins de la creació de videojocs.
Veure més

Destinataris

En el disseny del Programa Especialitzat hem intentat minimitzar els coneixements previs necessaris. Sí que creiem fonamental la motivació per la temàtica. Els diferents cursos van dirigits a persones, amb o sense formació universitària però molt interessats i motivats en conèixer el que hi ha darrere d'un videojoc i saber d'una forma introductòria com es dissenya i crea un videojoc, per poder aplicar aquests coneixements a un petit videojoc . No són imprescindibles per realitzar els cursos, però les següents capacitats poden millorar l'aprofitament dels cursos: 1) Coneixement inicial de llenguatges de programació, 2) Coneixements inicials de disseny gràfic, 3) Coneixements inicials dels productes que van apareixent a la indústria del videojoc.

Requisits

Per poder realitzar els exercicis o apropar-te més al món del disseny i creació de videojocs seria recomanable que poguessis disposar de determinats programes específics. Programes usats en aquest àmbit dels videojocs n'hi ha molts, però et proposem una sèrie de programes que pots utilitzar de manera gratuïta o bé que disposen de versions de prova (de 30 dies) que pots utilitzar de manera gratuïta. Si disposes ja d'algun programa (amb o sense llicència) no esmentat en la llista i amb funcionalitats similars als esmentats, també podràs utilitzar-lo. Els programes que us proposem són els següents:

  • (1) Microsoft Visual Studio 2010 Express: versió pública (gratuïta)

  • (2) Unity maig personal edition: versió personal - requereix donar-se d'alta, Sistemes operatius: Windows i OSX

  • (3) Crazybump: Versió de prova disponible (30 dies), Sistema operatiu: només Windows.

  • (4) Autodesk 3ds Max 2015: A partir de la versió 2012 ja seria òptim, ha una versió gratuïta per a estudiants (només es requereix donar-se d'alta), Sistema operatiu: només Windows

  • (5) Adobe Photoshop CC 2015: A partir de la versió CS5 ja seria òptim, ha una versió de prova de 30 dies (requereix donar-se d'alta), però passats els 30 dies no es pot tornar a descarregar la versió de prova, Sistemes operatius: Windows, OSXVeure més

Idiomes en què s'imparteix

Castellà o anglès

Durada

Propera sessió: 18 de juliol a 22 d'agost - 4 setmanes d'estudi, 1-3 hores / setmana - Si s'estudia el Programa complet amb els 5 cursos dura aprox. uns 5 mesos.
S'inicien sessions durant tot l'any.

Titulació obtinguda

Si es completa el Programa amb els 5 cursos s'obté un certificat. Completar el curs no dóna dret a crèdits de la Universitat, tot i que pot haver Universitats que acceptin els certificats del Programa Especialitzat com a crèdits convalidables. Has validar-lo en qualsevol cas amb la teva institució .

Promocions

Si es compra el Programa sencer (els 5 cursos) per avançat s'obté un dte. del 12%: -

Preu final: 212 €

Preu

25 €
Preu del curs individual: 43 euros. - Preu del Programa amb els 5 cursos: 240 euros.

Avantatges del curs

En completar el Programa Especialitzat podràs comprendre els fonaments i el funcionament de la indústria del videojoc, entendre els conceptes clau que intervenen en un videojoc, estructurar un videojoc, planificar els perfils necessaris per crear un videojoc real, col·laborar en el procés de disseny d'un videojoc, tenir els coneixements bàsics per implementar el procés artístic d'un videojoc, des de la caracterització de personatges al seu moviment o la definició d'entorns, i treballar amb un motor de videojocs.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Art 3D i animació en videojocs - - (Curs 3 del Programa Especialitzat - Disseny i Creació de videojocs)

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Art 3D i animació en videojocs - - (Curs 3 del Programa Especialitzat - Disseny i Creació de videojocs)