Atenció centrada en la persona per recursos gereontològics

Institut de Formació de la Fundació Pere Tarrés

Descripció

Ja fa unes quantes dècades que els canvis en la societat ens han obligat a  professionalitzar i especialitzar cada cop més l'atenció a les persones grans. La professionalització ha estat molt positiva però s'ha tendit  excessivament a atendre a les persones grans segons un model medicoassistencial centrat en l'atenció a les necessitats i la patologia;  model que actualment està començant a quedar desfasat.

El model d'Atenció Centrada en la Persona, neix per oferir un marc teòric a una atenció en la qual es prioritza la persona per sobre de la seva malaltia o discapacitat. I en el que conceptes com dignitat, autonomia, i identitat esdevenen claus en l'atenció a aquestes persones.

Aquest curs pretén capacitar a professionals de l'àmbit de la geriatria a entendre les línies bàsiques d'aquest nou model. També ofereix idees pràctiques per implementar-lo en la pràctica assistencial a les persones grans.

Objectius principals: 
 • Entendre els conceptes clau relacionats amb l'Atenció Centrada en la Persona.
 • Valorar els beneficis que aporta  el treball centrat en la persona tant per als usuaris com per als professionals.
 • Comprendre quines son les necessitats de les persones grans susceptibles de ser ateses segons el model ACP.
 • Aprendre a canviar aquelles actituds professionals que dificulten el desenvolupament humà de les persones a qui atenem.
 • Adquirir eines  pràctiques  per a la implementació d'un programa d'Atenció Centrada en la Persona per a persones grans.

Temari

 • Marc teòric del model ACP
 • Implantació del model ACP per a gent gran dins del marc institucional.
 • Intervenció en l'entorn físic i humà de l'usuari.
 • Pautes específiques per l'ACP per a persones amb demència
 • Avaluació.
 • Mecanismes d'autodeterminació.

Destinataris

Es tracta d'un curs adreçat a estudiants i a tots aquells professionals que treballen amb gent gran (educadors/es, treballadors/es socials, infermers, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, psicòlegs/ogues, metges, gerocultors/es,) que desitgin adquirir competències d'aquesta metodologia.

Metodologia

Nuestra propuesta de formación e-learning se basa en una modalidad asíncrona (diferida en el tiempo) que te permitirá gestionar tu propio aprendizaje, contando con el seguimiento y el apoyo de un tutor. Activa: Tu mateix construeixes el teu propi coneixement a través de la reflexió. Col·laborativa: Pretenem que l'aula es converteixi en un espai d´intercanvi d'experiències i coneixements per a tots els alumnes. Auto aprenentatge: on vulguis i quan vulguis, tu decideixes com estudiar.

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà

Durada

Data inici: 19 de novembre de 2015 Data fi: 19 de desembre de 2015

Titulació obtinguda

Certificat acreditatiu de la Fundació Pere Tarrés.

Preu

60 €
Matrícula Online.

Professorat

Antonia Lopez Expósito -col.8290-: Formació en Treball social i en gestió i direcció de centres residencials i recursos per a la gent gran. Treballadora social a la residència ?Fundació Consorts Guasch?, a la residència ?Santa Rita? i a la residència ?Cral sant Just?. Formada en Atenció Gerontològica Centrada en la Persona a la Universitat de Vic
Sí, m'interessa
conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles
Atenció centrada en la persona per recursos gereontològics
També et recomanem aquests cursos
X