Atenció centrada en la persona per recursos gereontològics

Descripció

Ja fa unes quantes dècades que els canvis en la societat ens han obligat a  professionalitzar i especialitzar cada cop més l'atenció a les persones grans. La professionalització ha estat molt positiva però s'ha tendit  excessivament a atendre a les persones grans segons un model medicoassistencial centrat en l'atenció a les necessitats i la patologia;  model que actualment està començant a quedar desfasat.

El model d'Atenció Centrada en la Persona, neix per oferir un marc teòric a una atenció en la qual es prioritza la persona per sobre de la seva malaltia o discapacitat. I en el que conceptes com dignitat, autonomia, i identitat esdevenen claus en l'atenció a aquestes persones.

Aquest curs pretén capacitar a professionals de l'àmbit de la geriatria a entendre les línies bàsiques d'aquest nou model. També ofereix idees pràctiques per implementar-lo en la pràctica assistencial a les persones grans.

Objectius principals: 
 • Entendre els conceptes clau relacionats amb l'Atenció Centrada en la Persona.
 • Valorar els beneficis que aporta  el treball centrat en la persona tant per als usuaris com per als professionals.
 • Comprendre quines son les necessitats de les persones grans susceptibles de ser ateses segons el model ACP.
 • Aprendre a canviar aquelles actituds professionals que dificulten el desenvolupament humà de les persones a qui atenem.
 • Adquirir eines  pràctiques  per a la implementació d'un programa d'Atenció Centrada en la Persona per a persones grans.

Temari

 • Marc teòric del model ACP
 • Implantació del model ACP per a gent gran dins del marc institucional.
 • Intervenció en l'entorn físic i humà de l'usuari.
 • Pautes específiques per l'ACP per a persones amb demència
 • Avaluació.
 • Mecanismes d'autodeterminació.

Destinataris

Es tracta d'un curs adreçat a estudiants i a tots aquells professionals que treballen amb gent gran (educadors/es, treballadors/es socials, infermers, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, psicòlegs/ogues, metges, gerocultors/es,) que desitgin adquirir competències d'aquesta metodologia.

Metodologia

Nuestra propuesta de formación e-learning se basa en una modalidad asíncrona (diferida en el tiempo) que te permitirá gestionar tu propio aprendizaje, contando con el seguimiento y el apoyo de un tutor. Activa: Tu mateix construeixes el teu propi coneixement a través de la reflexió. Col·laborativa: Pretenem que l'aula es converteixi en un espai d´intercanvi d'experiències i coneixements per a tots els alumnes. Auto aprenentatge: on vulguis i quan vulguis, tu decideixes com estudiar.

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà

Durada

Data inici: 19 de novembre de 2015 Data fi: 19 de desembre de 2015

Titulació obtinguda

Certificat acreditatiu de la Fundació Pere Tarrés.

Preu

149 €
Matrícula Online.

Professorat

Antonia Lopez Expósito -col.8290-: Formació en Treball social i en gestió i direcció de centres residencials i recursos per a la gent gran. Treballadora social a la residència ?Fundació Consorts Guasch?, a la residència ?Santa Rita? i a la residència ?Cral sant Just?. Formada en Atenció Gerontològica Centrada en la Persona a la Universitat de Vic
Atenció centrada en la persona per recursos gereontològics
Institut de Formació de la Fundació Pere Tarrés
Campus i seus: Institut de Formació de la Fundació Pere Tarrés
Institut de Formació de la Fundació Pere Tarrés
c/Carolines 10 08012 Barcelona
Cursos més populars
X