ITABE, S.L.

CERTIFICAT DE MANIPULADOR D'ALIMENTS

ITABE, S.L.

Curs
Presencial
4 Hores
  • L Hospitalet del Llobregat (Barcelona)
40 €

Descripció

Els objectius generals són:

• Conscienciar als alumnes sobre els perills potencials que porta la contaminació dels aliments; per contribuir a prevenir, controlar i disminuir el risc de les contaminacions dels aliments durant el processament, des de la recepció fins a la venda.

• Conèixer les causes que provoquen intoxicacions alimentàries i saber com prevenir-les.

• Garantir que tota persona que tingui contacte amb els aliments no tingui la probabilitat de contaminar-los, pel manteniment de la condícia personal i per un comportament adequat.

• Saber aplicar les mesures preventives necessàries per evitar la contaminació dels aliments.

• Conèixer els diferents mètodes de conservació d'aliments en òptimes condicions per a la seva posterior preparació o consum.

• Saber com es reprodueixen els microorganismes i les condicions que necessiten.

• Conèixer les formes de contaminació creuada i la conservació segura dels aliments.

• Saber quin és la diferència entre netejar i desinfectar, i com realitzar operacions de neteja de forma segura i higiènica.

• Adquirir els coneixements bàsics de les Anàlisis de Perills i Punts de Control Crític (APPCC).

Veure més

Temari del curs

Capitulo 1: Aliments
1.1 Definició d'aliment
1.2 Els constituents dels aliments: proteïnes, lípids, carbohidrats, vitamines i minerals, aigua i fibra
1.3 La roda dels aliments: grups d'aliments
1.4 Aliments d'alt i de baix risc

Capitulo 2: Contaminacions
2.1 Fonts de contaminació
2.2 Condicions de creixements dels microorganismes

Capitulo 3: Malalties alimentàries
3.1 Toxiinfecciones alimentàries
3.2 Factors contribuents
3.4 Intoxicacions químiques
3.5 Zoonosis
3.6 Al·lèrgies

Capitulo 4: Manipulador d'aliments
4.1 Definició
4.2 Higiene personal
4.3 Procediment per al rentat de mans
4.4 Comportament personal

Capitulo 5: Conservació dels aliments
5.1 Mètodes tèrmics de conservació
5.2 Altres mètodes de conservació
5.3 Emmagatzematge
5.4 Transport

Capitulo 6: Etiquetadura
6.1 Generalitat de les etiquetes
6.2 Legislació sobre etiquetes

Capitulo 7: Trazabilidad

Capitulo 8: Neteja i desinfecció de locals i equips
8.1 Neteja i detergents
8.2 Desinfecció i desinfectants

Capitulo 9: Control de plagues

Capitulo 10: Sistema APPCC
Veure més

Destinataris

A totes aquelles persones que per la seva activitat laboral estan en contacte directe amb aliments i necessiten el certificat de manipulador d'aliments: cuiner, ajudants de cuina, cambrers, bar, caixeres, personal en venda i distribució, personal en supermercats, mossos de magatzem, etc.

Data Límit:

La formació es realitza cada 15 dies.

Durada

El Certificat es pot obtenir en un dia. La durada del curs és de 4 hores lectives.

Promocions

El curs pot ser subvencionat per mitjà de la Fundació Tripartida per a la formació en l'ocupació.

Preu

40 €
El curs pot ser bonificat per mitjà de la Fundació Tripartida per a la formació en l'ocupació. Solament per a personal en actiu.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

CERTIFICAT DE MANIPULADOR D'ALIMENTS

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

CERTIFICAT DE MANIPULADOR D'ALIMENTS