Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes

Cicle formatiu de grau mitjà
Oficial / homologat
On-line
2 anys
entre 2500 € i 5000 €

Descripció

Prepara't per aconseguir un dels perfils professionals més demandats per les empreses: segons les dades de l'Observatori de les Ocupacions del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), aquesta branca de FP va ser una de les tres que va registrar un major nombre de contractacions en el 2014, amb un total de 25.955 contractes.
Amb el curs de Sistemes Microinformàtics i Xarxes de iFP, adquiriràs els coneixements i habilitats necessaris per configurar, administrar i mantenir els sistemes informàtics i per garantir el seu correcte funcionament.
Així mateix, et proporcionarà la qualificació tècnica exigida per a ser empresa instal·ladora d'infraestructures comunes de telecomunicacions.
Característiques:
 • Una de les tres especialitats de FP amb més contractacions el 2014
 • Formació transversal: accedeix a un ampli nombre de sectors professionals
 • Amb la col·laboració d'empreses líders en l'àmbit de les noves tecnologies.   Empreses col·laboradores: El programa compta amb la participació de firmes de reconegut prestigi en l'àmbit de les noves tecnologies. Els nostres col·laboradors s'emmarquen en sectors com la creació de maquinari i programari, la distribució minorista o la consultoria informàtica i ostenten una clara posició de lideratge en el mercat nacional i internacional. Altran, Aptean, Capgemini, El Corte Inglés, INTEL, Microsoft.

Temari

Primer curs
 • Muntatge i manteniment d'equips (198 hores). 
 • Aplicacions ofimàtiques (165 hores). 
 • Xarxes locals (165 hores). 
 • Sistemes operatius monopuestos (132 hores). 
 • Anglès tècnic (99 hores). 
 • Formació i orientació laboral (99 hores). 
Segon curs
 • Sistemes operatius en xarxa (132 hores). 
 • Serveis en xarxa (165 hores). 
 • Seguretat informàtica (132 hores). 
 • Aplicacions web (198 hores). 
 • Empreses i iniciativa emprenedora (66 hores). 
 • Síntesi (99 hores). 

Competències per a les quals et prepara el curs

Aquest programa formatiu capacita els estudiants per a: Conèixer en profunditat els components i perifèrics d'un ordinador i les tècniques per ocupar-se de la seva manteniment i reparació. Identificar les possibles avaries d'un ordinador amb l'ajuda del programari de diagnòstic i saber reparar-les. Adquirir les bases de la programació i una visió àmplia del denominat programari bàsic. Encarregar-se de la instal·lació i el manteniment d'una xarxa d'ordinadors. Configurar xarxes amb Windows i Ubuntu Linux.

Requisits

Ser major de 16 anys. Estar en possessió del títol d'ESO, Graduat Escolar o equivalent (homologat a Espanya). Haver superat el curs de formació específic per a l'accés als cicles de grau mitjà. Estar en possessió del títol de tècnic o de tècnic auxiliar. Haver superat el segon curs del Batxillerat Unificat i Polivalent (BUP). Haver superat la prova d'accés a la universitat per a majors de 25 anys. Haver superat un programa de qualificació professional inicial (PQPI) amb nota igual o superior a 8. Constar amb una titulació que permeti accedir a un cicle formatiu de grau superior.

Metodologia

Metodologia en línia: Exàmens presencials a Barcelona, Madrid, Sevilla i València.

Durada

Propera convocatòria: Setembre 2022. Durada: 2 anys.

Objectius

Aquest programa formatiu capacita els estudiants per a: Conèixer en profunditat els components i perifèrics d'un ordinador i les tècniques per a ocupar-se de la seva manteniment i reparació. Identificar les possibles avaries d'un ordinador amb l'ajuda del programari de diagnòstic i saber reparar-les. Adquirir les bases de la programació i una visió àmplia de l'anomenat programari bàsic. Encarregar-se de la instal·lació i el manteniment d'una xarxa d'ordinadors. Configurar xarxes amb Windows i Ubuntu Linux.

Titulació obtinguda

L'FP en el sistema educatiu El programa permet obtenir una titulació oficial corresponent a un cicle formatiu de Grau Mitjà. Aquest títol et faculta per: Matricular-te en cicles formatius de Grau Superior, cursant prèviament els complements de formació necessaris, o bé superant la prova d'accés corresponent. Accedir a una professió qualificada en l'àmbit laboral.

Pràctiques

350 hores de pràctiques.

Perspectives laborals

De què pots treballar Amb el teu títol de FP, pots exercir les següents funcions: Responsable del departament d'informàtica. Tècnic / a en administració de sistemes. Tècnic / a en serveis d'Internet i entorns web. Tècnic / a en administració de bases de dades i xarxes. Tècnic / a de suport tècnic i teleassistència. Supervisor / a de sistemes. Així mateix, el títol de cicle formatiu de Grau Superior permet accedir directament a una carrera universitària. En quin tipus d'empresa pots treballar La formació adquirida permet als titulats i titulades impulsar la seva carrera fonamentalment en els següents àmbits: Telecomunicacions. Tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Serveis a les empreses. Logística. Comunicació. Al seu torn, aquesta preparació els capacita per exercir funcions en el departament d'Informàtic de qualsevol companyia.

Tipus d'avaluació

Exàmens presencials a Barcelona, Madrid, Sevilla i València.
Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes
iFP
Campus i seus: iFP
iFP
C/Llançà, 51 08015 Barcelona
Cursos més populars
X