CSP en Disseny de Joies

Curs
Presencial
Barcelona
15 crèdits
3250 €

Descripció

Les joies representen en el món de la Moda el complement estrella i interpreten el concepte de cada col·lecció. El CSP de Disseny de Joies introdueix a l'alumne al món del metall. Com a escola de disseny, apliquem la metodologia de disseny en cada exercici per tant s'estudia la història de la joieria, les últimes tendències, les característiques de l'usuari i els diferents materials i es realitzen les joies en el taller de joieria amb les diferents tècniques.

Temari

El curs està plantejat des d'una perspectiva integradora, en la qual cadascuna de les instàncies pedagògiques forma part i es troba relacionada amb la totalitat. Aquest punt de partida, igualment, permet distingir tres Àrees fonamentals sobre les quals se sustenta la proposta.
  • ÀREA TEÒRICA 
Història de la joieria Recorregut per la història de la joieria clàssica des de les èpoques primitives fins a l'època contemporània. Es visualitzaran els canvis d'estils, de materials i de moda a través del temps. Art i joieria S'estudiaran els artistes dels segles XX i XXI que s'han acostat al món de les joies. Pintors, escultors, fotògrafs i escriptors com, Dalí, Calder, Man Ray que han desenvolupat el seu propi art a través de la joieria, entre molts.
  • ÀREA TÈCNICA
Proporciona a l'alumne els coneixements específics de la professió. A partir del concepte es desenvolupen les idees primer a través del dibuix, a mà alçada i tècnic, fins a arribar a la construcció en metall de la peça final. Tecnologia Coneixements bàsics de les tècniques, els metalls, els aliatges i les eines. S'aprenen, a nivell teòric, els coneixements bàsics de les tècniques de joieria, els aliatges de metalls preciosos com a or i plata i les eines que s'utilitzen diàriament en un taller de joieria. Gemmologia Introducció al món de la gemmologia necessària per a aprendre a distingir les diferents pedres precioses segons les seves qualitats i composició. Il·lustració S'aprèn el dibuix a mà alçada de les peces. Es realitzaran tant il·lustracions dins del període de conceptualització que ajudaran a crear un book d'inspiració, com en el període de fabricació per a experimentar amb el dibuix amb diferents formes, textures i acabats. L'objectiu d'aquesta assignatura és experimentar amb diferents tècniques per a trobar un estil propi per a representar i representar-se. Prototipado 3D Introducció mitjançant un exercici a la modelación d'una peça en Rhinogold, un programari específic per a la joieria. S'introdueix a l'alumne al programa realitzant un exercici que expliqui la metodologia del funcionament del programari. Continuing Study Program / Disseny de Joies, a.a. 2018-2019 8
  • ÀREA PROJECTUAL
Durant el curs i sota la supervisió del professorat, es duen a terme diferents exercicis en els quals es treballa amb elements reals i l'alumne podrà demostrar les seves habilitats i competències. Disseny de col·lecció Metodologia de disseny i estudi de les tendències de moda. A partir de les tendències i del propi concepte es realitzarà una col·lecció de joieria personalitzada. Tendències en joieria Identificar i comprendre les tendències estètiques i socials que es generen en el món de la joieria per a desenvolupar les qualitats creatives necessàries en el disseny de joies. Sostenibilitat Estudi de les pautes a seguir perquè un projecte de joieria sigui respectuós amb el medi ambient i l'ètica social, disminuint l'impacte mig ambiental i promovent el comerç just. Una pràctica i valors imprescindibles per a la joieria del futur. Taller Dividit en dues seccions: construcció a partir del metall i creació lliure amb cera perduda. S'aprèn a mesurar, tallar, soldar per a arribar a construir una peça directament en metall i també es treballa amb la tècnica de la cera perduda a nivell més lúdic arribant a fondre les peces en metall.
 

Destinataris

El curs està dirigit tant a estudiants de disseny com a llicenciats, o professionals que vulguin viure una nova experiència formativa on posar en pràctica les seves habilitats creatives dins del món de la joieria.

Requisits

Serà necessària la presentació d'un CV i una carta de motivació per a la inscripció. En el cas en què algun dels requisits sol·licitats per a l'admissió no es compleixi, l'escola avaluarà cadascun dels casos singularment, reservant-se el dret de convocar a l'aspirant a una entrevista personal.

Durada

Inici: 16/01/2020 Duración: 3 meses

Objectius

L'objectiu del curs en Disseny de Joies és dotar als alumnes de coneixements i habilitats per a projectar i realitzar una peça amb metall.
El curs segueix tot el procés de creació del disseny i producció d'una joia. Inicia amb la focalització d'un concepte prenent inspiració tant de la història de l'art i la història de la joieria, relacionant-lo amb les tendències actuals del món de la Moda. Es passa per la presentació i il·lustració de les primeres idees arribant al contacte amb el material i la introducció al maneig de les eines de taller i de modelación 3D amb el programa Rhino Gold.

Professorat

Coordinadora: Valentina Falchi

Horari

Dilluns, dimecres i divendres alterns de 9.00h a 14.00h
Campus i seus: IED Barcelona Escola Superior de Disseny
IED Barcelona Escola Superior de Disseny
C/ Biada, 11 08012 Barcelona
Cursos més populars
X