IED Barcelona Escola Superior de Disseny
Curs
Presencial
3 Mesos
  • Barcelona
1.800 €

Descripció

La sostenibilitat és un concepte que adquireix cada vegada més força en la nostra societat.

Un consumidor cada vegada més responsable, unes lleis cada vegada més estrictes i uns recursos escassos i cada vegada més cars són només tres de les moltes raons que ens porten a pensar en el desenvolupament sostenible com un dels factors clau d'una empresa per sobreviure i per guanyar competitivitat en un futur pròxim.La sostenibilitat en el món de la moda és sens dubte un tema amb molt de futur però al mateix temps és un tema complex ja que afecta totes les fases del cicle de vida del producte: el disseny, la compra de materials, la producció, l' logística, l'ús i la fi de vida.

Per assegurar una bona integració de la sostenibilitat en les nostres empreses, els coneixements tècnics i específics han d'anar acompanyats d'una visió estratègica i una nova manera d'entendre el negoci de la moda.L'ampli abast de la moda sostenible exigeix ??una preparació en profunditat que per primera vegada s'ofereix a Espanya de manera presencial mitjançant el CSP (Continuing Study Program) en Moda Ètica i Sostenible.Un factor clau de l'èxit d'aquest curs és el seu caràcter interdisciplinari , no només en l'enfocament dels continguts sinó també en la procedència dels participants (docents, convidats i alumnes). Aquest curs ofereix a l'alumne una visió holística de la sostenibilitat, aspecte fonamental per entendre el futur escenari de la moda i poder dissenyar així una moda amb futur.

Veure més

Destinataris

El curs va dirigit a professionals del sector de la moda (dissenyadors, compradors, responsables de producció, responsables de logística, professionals del màrqueting i la comunicació), emprenedors, propietaris o responsables de botigues, docents, estudiants i en general tots aquells interessats en la moda que vulguin obtenir els coneixements bàsics necessaris per al desenvolupament de pràctiques més sostenibles en la seva àrea de treball.
Veure més

Metodologia

En aquest curs abordarem la integració de la sostenibilitat en una empresa de moda des d'un enfocament teoricopràctic.

Idiomes en què s'imparteix

Espanyol

Horari/Torn

15-25/07, 16.40h-21.40h + 26/07, 9.30-14.30h

Durada

Crèdits: 5.
Inici: 15/07/2019

Lloc on s'imparteix el curs

C/ Biada, 11. Barcelona

Objetius

Formar professionals que siguin capaços de pensar en termes de sostenibilitat, que tinguin una visió interdisciplinària i que estiguin preparats per integrar opcions més sostenibles dins de les seves àrees de treball: disseny, compres, producció, vendes, comunicació i direcció.

El curs aporta a l'estudiant una visió holística del concepte de sostenibilitat i les eines necessàries per aplicar la sostenibilitat a cadascuna de les fases del cicle de vida del producte.

Aquesta visió integral capacita l'alumne a avaluar el context general independentment de l'àrea específica en què es treballi. El dissenyador, per exemple, entén les implicacions que els seus dissenys tenen al llarg de tot el cicle de vida del producte i aquesta comprensió li permet optimitzar la presa de decisions i reduir l'impacte negatiu d'aquestes. El mateix passa amb el responsable de compres de materials, el que gestiona la producció o la logística i la resta de professionals que intervenen en la cadena de valor.

Al final del curs l'alumne coneix noves maneres de pensar (paradigmes), noves maneres de fer (tècniques) i noves maneres de gestionar (valors i capacitats), que li permeten dibuixar la moda del futur, una indústria que a causa de les circumstàncies econòmiques i mediambientals del present ha de redissenyar per assegurar-se una continuïtat atractiva i plena de possibilitats.

Perspectives laborals

En acabar el curs, l'alumne pot desenvolupar els coneixements i competències adquirits en les següents àrees específiques: Àrea de disseny. Àrea de compres. Àrea de producció. Àrea de comunicació i vendes. Àrea de gestió. Àrea de docència.

Preu

1.800 €
També et recomanem aquests cursos